Anoniman
|
isli smo jutros kod hematologa na kontrolu. kseniji je hemoglobih 108, pa joj je dr ukljucio ferrum sirup, 1x6 ml. rekao je da jede sto vise mesa, dzigericu, zumance, blitvu, spanac, zelje, koprivu, kupine, borovnice.. sto manje mleka! kontrola za 4 nedelje. ja otisla do dr da podignem recept, tamo na hodniku sretnem nase dr alergologa kod koje smo bili juce. presretnem je na hodniku, pokazem rezultate, pitam za sirup.. kaze moze slobodno to da pije. za crveno voce je rekla ne jos. samo sto vise mesa. nasa dr mi je rekla se da vise ne cimam da dolazim samo zbog recepta, jer od kada je ona nacelnica uvela je mogucnost "halo recept". pozovem telefonom, trazim njenu sestru, kazem sta mi treba, dr to napise kada stigne.. i u toku dana bilo kada neko samo svrati na salter da podigen recept. nema cekanja reda samo zbog toga. bas sam se odusevila, jako pametno! pitala sam sme li K da jede meso 2x dnevno, i za rucak i za veceru? rekla je da sme.. ali dzigericu 2x nedeljno, ne vise. tako da sam ja resila joj izbacim pahuljice za veceru. pice samo mleko pred spavanje i jesce ga u kasi ujutru. to ne bi trebalo da predje 300-400 ml. umesto pahuljica za veceru ce od sada jesti meso i povrce. kupila sam danas ponovo pilecu dzigericu i zaledila je, iako sam je jedno vreme potpuno izbacila. ne vredi, mora je jesti. i kupila sam pomorandze, da joj ih uvedem kao sok posle rucka, kao sto yula radi. s' obzirom da ce sirup piti posle dorucka, ne znam da li cu tada davati i pomorandzu ili posle rucka, kada je potrebnije. ako uopste bude htela da pije, jer ovih dana nista nece. danas sam joj skuvala jagnjetinu sa prazilukom, krompirom i spanacem. pojela je svega par kasicica. onda sam otvorila teglicu sa curetinom, nije htela ni da proba. nista nece ovih dana da jede, ja ne znam sta cu vise sa njom da radim.
|