|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Histerija
3.5.2012 14:44:06   
minavb
Opasan jeuser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 426
3.5.2012 14:50:24   
minna
V se baci na pod, ali prvo pogleda tacno gde ce, da se slucajno negde ne udari i onda se teatralno baci napred, krene da vristi i udara rukama u pod, ali cim ga iskuliram, vrlo brzo se glumac normalizuje

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 427
4.5.2012 13:06:59   
jovicaa
tash to je normalno i aleksandar sve zivo svuda baca... oni tako ispituju prostor oko sebe...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 428
4.5.2012 13:16:02   
Anoniman
Sve je to super, samo što je na nama odraslima da mu objasnimo tj da ga naučimo, da se to ne sme. 

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 429
4.5.2012 22:15:15   
jovicaa
slazem se. ali mislim da slabo sta lupanjem moze da se postigne kod tako male dece kao sto su oni... bar je tako sa aleksandrom, ako ga malo puknem po prstima, jos gore napravim

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 430
4.5.2012 22:18:11   
Anoniman
A ja mislim da je to jedini način, jer, reči razumeju po malo ili ne razumeju, definitvno nemaju pojma šta znači "eksplodiraće televizor ako ga gađaš", ali znaju da ako bace cipelu u TV i dobiju po guzi, to boli.
(odmah da razjasnimo, pre socijalnih službi i raznih čuda, ne voštim svoju decu kajševima, štapovima i sličnim dok ne pomodre, dobiju po guzi, uglavnom plaču jer se uvrede a ne zato što zaista mnogo boli).

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 431
4.5.2012 22:23:06   
jovicaa
ne voštim svoju decu kajševima, štapovima i sličnim dok ne pomodre
haha, pa nisam ni mislila da vostis svoje dete.
to je samo moje misljenje sto se tice batina, nije atak na tebe, svako primenjuje svoje metode.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 432
4.5.2012 22:47:02   
Anoniman
Nisam ja to zbog tebe napisala.
Nekada davno smo imali temu "Batine", a onda se pojavila neka žena koja reče da će sve iz teme da prijavi socijalnoj službi jer zlostavljaju decu. user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 433
4.5.2012 22:48:33   
magnetic
Cim sam procitala tvoj prethodni post,odmah sam se toga setila.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 434
4.5.2012 22:54:22   
jovicaa
kakva glupost... ne mogu da verujem. mislim ovo je forum. kao da je socijalnu sluzbu briga, smejali bi joj se.
ja sam protivnik batina, zato sto sam ih dozivela na svojoj kozi i imam gomilu pedagoskih i psiholoskih predmeta na fakultetu a i generalno dosta proucavam psihologiju... i necu sad da ispadne da pametujem pa da objasnjavam zasto batine nisu dobre... mislim kontam da bih zesce smarala.
mislim sve ovo ne znaci da nekad necu ispizdeti pa puknuti po dupetu svoje dete, mislim ja se najiskrenije nadam da do toga nece doci, ali to niko ne moze da garantuje. mislim recimo ako krene sa tri godine da mi istrci na put ili nesto slicno, verovatno cu ga lupnuti po guzi... ne znam videcemo, necu nista da govorim unapred, vise puta sam se tako opekla

< Poruku je uredio jovicaa -- 4.5.2012 22:58:31 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 435
26.9.2012 23:42:48   
MERYEN

IZVORNA PORUKA: Anoniman

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image

OVAKO CU JA KOLIKO JE POCEO DA HISTERISE MOJ JOVAN

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 436
27.9.2012 0:05:08   
MicinaMama
Ja smatram ovako:
ne slazem se ni satim da dete ne treba udarati ali i to podrazumeva koliko,gde i kada.
a ne slazem se ni sa tim da su batine jedini nacin da bi se dete vaspitalo.

A takodje razgovaranje sa decom i povrsno kaznjavanje nekada pali kod dece a nekada ne.

Ja nisam stroga a nisam ni lakopustljiva.Nikada dete nisam udarila negde drugo sem po guzi...preko pelene.Kod mene ne pali plac,cika i dreka.Moja mama je umazila Milicu za ove dane sto je ovde bila i nije htela da spava...a ja lepo je uzmem,stavim u krevetac a ona place kao luda.Samo sam joj rekla da ne mogu da je uzmem i da spava i legla na krevet....ona je i dalje plakala.E kada je pocela da se histericno otresa onda je dobila po guzi i rekla sam joj da usuti...Nije proslo 5min zaspala je.
Sto znaci prvo ide na lep nacin,a kada sve prevrsi meru onda tek ide po guzi.

Ovde su mi rekli da je zabranjeno zlostavljanje dece.Ali koji puc po zadnjici je u redu.Na detetu ne sme da budu modrice,ali svejedno samari i te stvari su previse.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 437
27.9.2012 0:10:33   
MERYEN
Slazem se,ja ponekad imam toliko nerava da ga slusam-ne slusam,prosto se iskljucim da mi se na kraju izvinjava bez ikakve moje reakcije,kod nas je najveci problem beba,jer on obicno pravi scena kad ona spava,ma i to ce proci!

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 438
29.9.2012 23:19:22   
MERYEN
IZVORNA PORUKA: Anoniman

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Veceras je bila ludnica probudio je Saru,a onda su zajedno plakaliuser posted image ,ona zato sto je probudio a on zato sto zna da ga sleduje kazna!

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 439
29.9.2012 23:48:48   
boba 11
Uf da je samo veceras nama je ludnica ceo dan.Moj sin danas kao da je ustao na levu nogu pa ceo dan histerise.Krenuo je u skolu pre tri nedelje pa je sad skoro histerija kad treba raditi domaci.Kad treba da jede on to ne voli ili nece danas nije hteo supu a paprikas je prvo probao pa pljunuo,obeca da ce slusati pa posle pola sata opet ista svadja oko necu ovo,necu da ucim,bas me briga,i stalno neka dernjava i rasprava.Vise sam i vrapcima dosadna sa tim budi dobar ,slusaj mamu i tatu ,slusaj uciteljicu.Sve gore i gore i nista mi ne pomaze ,dobio je i batina danas jer se svadja sa mnom do besvesti,ali je posle nekih sat vremena bilo,pa bas me briga mene vise ne boli.user posted image Dokle ima li kraja ovom ludilu.
PS. znam da nemauser posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 440
30.9.2012 0:21:57   
liliana
Ja poslednjih 6-7 dana imam problem sa Tinom. Počel a je da histeriše oko svega. tolio vrišti i zacenjuje se , da me nekad uhvati strah. I to radi svaki dan. Zacene se, sve joj je "Neću" , sva pocrveni u licu, sva se zabalavi od plakanja i dranja i onda meni, kad sve prođe, kaže: "Neće Tija plače, vrišti, gica-to ružno!" Dakle, ona zna da to ne treba da radi i da je to ružno,, ali ipak, radi. Juče je tako histerišući, par puta viknula:"Tata!". E, sad, s obzirom na problem sa MM, postoje 2 solucije u mojoj glavi:
1. da je on nagovara (kad dođe , pa ostanu nasamo) da plače i traži tatu;
2. da jaoj nedostaje tata (što, po meni i jeste normalno da svakom detetu nedostaje roditelj koji nije konstantno tu, ali, opet, on dolazi svaki dan, pa ne znam...user posted image ) i da je to neki njen način protesta na celokupnu situaciju koja se sa nama dešava... Čak sam, zbog ovoga, par puta ozbiljno razmišljala da se pomirim sa MM i dam mu još jednu, poslednju , šansu...
Jbt, ja ću poludeti!!!

< Poruku je uredio liliana -- 30.9.2012 0:23:51 >

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 441
30.9.2012 1:05:08   
MicinaMama
Liliana,ja sam dete razvedenih roditelja i veruj mi ma koliko da joj je godina uvek ce joj nedostajati mama i tata zajedno,jer ona sada nema svoju porodicu.Moji su se razveli sa mojih 3 godine.Uvek sam ih krivila za moj nesretan zivot jer nisu mogli da poprave svoje stvari.

Iako kada sam bila veca shvatala sam da su bas imali problema u braku,ali opet moje srce je htelo drugacije.Ako ti i tvoj muz mozete popraviti stvari onda joj priustite to sto joj je potrebno

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 442
30.9.2012 1:10:21   
liliana
MM, ja danima razbijam glavu i plačem i , prosto, više ne znam šta da radim... Ovo sa histerijom je vrhunac svega i ne znam da li je , možda, cela situacija nju naterala da tako se ponaša... Mi, oboje, nastojimo da ona što manje oseća sve to što se događa, ali, neminovno je da se ne mnogu izbeći neke stvari... (malo sam off-izvinjavam se)...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 443
30.9.2012 7:38:36   
Anoniman
Lili, izvini što ću biti direktna, ali nakon svega što si pisala da se dešava među vama, bolje da se ne mirite.
Moji su se "zarad dece" pomirili kad smo bili jako mali (5 i 3 godine), živeli u paklu kroz koji smo i mi prolazili sa njima i opet se razveli nakon deset godina. Kad pogledam unazad, žao mi je što moja mama nije imala hrabrosti da sve preseče u startu. Ni jedno dete ne treba tako da živi...
A što se histerije i bunta tiče-toga će uvek biti. Moj sin trenutno nema milosti, jer ja održavam trudnoću... Sutra će razlog da bude nova beba u kući, pa onda što mu se ne ide u vrtić/školu, pa što nema izlaske kad i koliko hoće, i uvek će roditelji biti krivi.
Bitno da se detetu objašnjava i priča do iznemoglosti o situaciji sa kojom mora da se nosi. Deca brže sazrevaju od nas, veruj mi, i bolje da prihvati stuaciju u narednih par godina i nauči da živi sa tim, nego da provede još deset godina u tri puta gorim okolnostima nego da se razdvojite. user posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 444
30.9.2012 7:58:21   
Anoniman
Liliana, mislim da ne treba da tražiš neko dublje značenje u Tininoj histeriji. Koliko god da je bila mirno i poslušno dete, faza histerije je skoro pa neizbežna, na sje prva faza uhvatila oko trećeg rođendana, i od tad dolazi u naletima, i sve je njaaaaaa kmeeeee hoću neću daj beži dođi. To je normalna faza u odrastanju koja možda jeste nekim delom aktivirana, ili pojačana zbog toga što joj tata nedostaje, ali šanse da bi je izbegla i bez toga su minimalne. A ako Tina viđa tatu svaki, ili svaki drugi dan, to je više nego što recimo Neša viđa mm koji skoro stalno radi drugu smenu. Navići će se ona na takav režim, ali moraš joj dati vremena da se navikne, a i sebi. I ja isto, kao nina, ću ti reći iako nisi ni tražila mišljenje, da istraješ, jer jednom nasilnik je uvek nasilnik, nikada to nemoj da zaboraviš i to je pravilo u kom nema izuzetaka. Možda se sledeći put suzdrži, ali onaj tamo put neće. Drži seuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 445
1.10.2012 10:20:39   
Anoniman
Slazem se sa Nedjom , pogotovo u delu gde ti je rekla da je moguce da je histerija aktivirana mozda i pojacana trenutnim desavanjem ali i to je u redu iako nije prijatno ni za videti ni slusati ali mora i ona da reaguje nekako , a histerija im je bliska u tim godinama user posted image
Petra histerise i placljiva je i razdrazljiva jer smo joj doveli bebu bez pitanja user posted image to ne znaci da cu da vratim bebu pa ti tako namecem svoje misljenje i kazem ti nemoj ni ti da se vratis nasilniku user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 446
1.10.2012 13:43:58   
Modessty
Danilo je nemoguć od kad je krenuo u vrtić. Kao da su mu emocije pojačane do maksimuma i ide iz krajnosti u krajnost. Eto on neće sam da jede čak ni čokoladu! Kaže" ti da me hraniš!" A tvrdoglav je ko mazga! Neko veče je na kraju zaspao samo u gornjem delu pižame, bez gaćica ili donjeg dela jer nije hteo sam da se obuče nego je tražio da ja to uradim. I čim mu nešto nije po volji odmah histerija i plakanje!
Znam da je to faza ali ja razumem Lilianu što joj se čini da će poludeti! Kod nje je još situacija pogoršana razvodom. Predpostavljam da osećaš grižu savesti jer njno histerisanje pripisuješ tome što je praktično odvajaš od oca. Nemoj to sebi da radiš. Lupi glavom o zid ili se istuširaj hladnom vodom i reci sebi da sve to što radiš, radiš u najboljem interesu svog deteta! Pa ja bre kritikujem samu sebe što ga ostavljam na dva sata sa babom i dedom da bi otišla na trening!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 447
1.10.2012 14:00:53   
Dusha
Mi imamo problem sa skrtoscu, histerise cim neko pokusa da mu uzme igracku sa kojom se igra. Najgore mi je kad odem sa njim u parkic, gde se svi igraju sa svacijim igrackama, i onda fiksira nesto (obicno nesto sto imaju samo devojcice, sa cim on nema dodira kod kuce, kolica za bebe i sl.) i plac ako to ne dobije. A ako slucajno dobije to sto pozeli, onda vriska kad pokusas da mu uzmes. Nekad mu bude zao, pa hoce da se igra zajedno, ali retko, hmmmm.....

Inace da se nadovezem na nacetu temu, uvek mislim da je bolje dobar razvod, nego los brak.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 448
1.10.2012 14:05:15   
Modessty
Dusha to je isto radio i Danilo. I sad se dešava da se rasplače kad mu neko uzme ili ne da igračku. Nije to da je dete škrto ili sebično. Jednostavno se prodje kroz to. Jedno vreme je hteo sve što neko dete uzme u ruke, pa bi i on baš to! Sada uglavno deci koja su starija ili su kao on daje skoro sve igračke (sem par omiljenih - crveni autić i crvenog nindžu). A sa mladjima ume da bude bezobrazan pa da kaže da neda jer je to dete malo i polomiće mu igračku user posted image user posted image
Samo polako mu objašnjavaj da nisu sve igračke njegove i da uvek treba da vrati tudju igračku.

(odgovor članu Dusha)
Direktna veza do poruke: 449
1.10.2012 14:25:12   
Snelle
Ja shvatam fazu u kojoj je dete škrto i ne da ništa svoje. Prošli smo je i mi, pa i sada se dešava. I shvatam da su još uvek mali da to shvate i da im se objasni. Ali ne mogu da shvatim evo npr. danas jednu baku čija unuka (inače 2 meseca mlađa od mog deteta) dođe do moje L koja u ruci drži igračku, gurne je i otme joj istu, a onda moje dete počne da plače. I onda, umesto da ta ista baba uzme svojoj unuci igračku i vrati ga mom detetu, ne, ja svom detetu moram da objasnim kako će ta devojčica samo malo da pogleda lutku pa će joj vratiti, a znam da nema sile da joj vrati. I evo tako već ista priča dve nedelje, dok mi ne pukne film, koji je inače danas pukao. Pored toga, devojčica je užasno hladnokrvna, sebična i agresivna. Sutra će da bude pokolj u parku user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 1.10.2012 14:26:03 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here