|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
26.6.2012 10:03:01   
Anoniman
user posted image

a sta doktori kazu za slanu vodu? da li se preporucuje deci sa ekcemom?

ja sam planirala moju da vodim u slanu sobu zbog alergije i ekcema.

(odgovor članu Ivence)
  Direktna veza do poruke: 826
26.6.2012 10:08:59   
Ivence
Nama je dr rekla da je vodimo, da je to dobro i za alergije i za ekcem... samo je nismo direktno u moru kupali, nego stavili vodu u čamčić da se zagreje i tako...

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 827
26.6.2012 13:47:20   
tijatija
I nama je dr. rekla da je slobodno mozemo kupati da je dobro za ekcem i za osip i alergije. Kad se vratimo sa mora ujutru joj uvek bude lepsa koza inace je uvek osuta od znoja .
E sad imam jedno pitanje. Posto ekcemol se moze mazati sa pauzom od mesec dana ali ona je sad dobila na drugom mestu, a mazala sam je pre 3 ned. pa neznam ocu li cekati jos nedelju da mazem s obzirom da je na drugom mestu

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 828
6.7.2012 10:11:36   
New Mom
Kod nas je izgleda bilo kontaktno. Tj. možda.
Vratila sam sve grupe namirnica (mada dosta toga još ne jedem i ne pijem, sve što mi sumnjivo user posted image ).

Juče smo bili na bazenu. Nas dvoje se nismo kupali, KL jeste i iako se istuširala, dodirnula ga je i u roku pola minute je dobio pečate po licu i rukama, užasno izražene, crvene, hrapave.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 829
6.7.2012 10:15:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ivence

IZVORNA PORUKA: Tash

nisam shvatila, na kraju se skroz povukao? Ako bude kao kod nas, nece vam se vise vracati u obliku u kom je bio, vec samo slabije, ako se uopste vrati.

Pa posle prvog kupanja je bio crven jako, pa posle drugog manje, pa sve manje, i nema ga sada nigde... ne znam kako je kod vas, ali mi smo ga uvek imale do sada, nekad manji je bio, nekada baš bukne, a sada nema ničega... ne znam... daj Bože da, ako baš mora da se pojavi, da bude mnooogo mani :)
Macaki. drzimo fige :)

Tako je bilo i kod nas, i pole tog prvog mora se više nije vratio u onom obliku, pojavi se koja tačkica tu i tamo... Iznosi bebu na blago jutarnje i večernje sunce, malo boje da dobije, na kratko, i to mnogo pogoduje koži.

Hm, NM, hlor???

(odgovor članu Ivence)
  Direktna veza do poruke: 830
6.7.2012 10:18:15   
New Mom
Pa izgleda! A izribala sam je na tuševima, ali verovatno nije to to. I nisam samo na sekund obratila pažnju (ona sva uzbuđena, stalno ga grli i ljubi) i cvrc!

Mada opet, na šta li je onda prošli put reagovao?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 831
6.7.2012 10:21:04   
Anoniman
Baš sam to htela da pitam.
Šta je bilo između tuširanja i pipanja bebe?

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 832
6.7.2012 10:23:36   
New Mom
Ništa koliko znam. Stajala je pored nas malo, bata počeo da guče (ona "vidi bata pića") i pomazila ga onako oko donje vilice.
Znači, propustila sam nešto, sigurno!
Ili reaguje kontaktno na više stvari.
Samo ja još ne znam na koje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 833
6.7.2012 10:34:29   
Anoniman
Morala si nešto propustiti.
Jel jela nešto?
Jel dirala neko cveće, drveće?
Jel isto pereš veš ili njen ima oplemenjivača (peškir kojim si je brisala)?

Pisala sam već, meni se M osuo od onog mirisa u spray-u, povuklo se čim sam ga umila.
Uvek probaj čistom vodom da umiješ bebu kada vidiš da ide kontaktno.

Jel sigurno kontaktno? Šta si jela / pila?

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 834
6.7.2012 10:37:01   
Anoniman
Zajebano je to što jedno oko uvek mora da ti bude na njemu.
Juče smo slavili Luki rođus, Saša je hteo da kupimo štapiće, pogačice sa sirom... ja sam rekla NE! Može samo ono što M može da jede, i bila sam i pravu. Deca su namrvila, a M išao i skupljao i jeo sa poda. Uvek misliš korak dva unapred, i sve moraš da vidiš. Jednostavno, tako je lakše. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 835
6.7.2012 15:01:46   
Anoniman
NM user posted image
mi planiramo da vodimo nasu bebu na zatvoreni bazen. javicu ako budemo isli kako smo prosli..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 836
13.7.2012 17:13:27   
krem
Možda pomogne nekome, pa sam odlučila napisati...
Beba ima 6 mjeseci i dijagnosticiran AD, jako crvenilo po obrazima koje nikako ne prolazi, čelu, pregibima ruku, nogama, leđima. Zimi se strašno češao pa je noći provodio sa čarapicamana rukama, sad se više ne češe noću. Pedijatrica i dermatologica savjetovali kortikosteroide, nikad mu ih nisam mazala. Probali razne kupke, a-dermu itd., nije mu pasalo.
Već neko vrijeme miksam mu svoju kremicu i zadovoljna sam (shea maslac, ulje noćurka, neven), prije toga ga poprskam hidrolatom hamamelisa da ublaži crvenilo i svrab. Kad mu je lošija faza dodam malo propolisa u kremicu i crvenilo se smiri.
Probali smo i posušku kremu i stvarno sam zadovoljna. Nju sada koristimo kad mu je stanje lošije. Mogu reci da nam je POSUŠKA pravo otkriće, inače kod AD sve tako sporo prolazi, a kada sam mu prvi put namazala posušku kremu, otišlo jako crvenilo kao rukom odnešeno. Nakon puno mjeseci sam napokon vidila čiste obraze, bez crvenila, bez ogrebotina, nisam vjerovala.
Eliksir euten kremu ne koristimo jer ima sastojaka koji se ne bi smjeli nanositi na kožu bebe (mentol).
Također, još dojim pa sam izbacila sve moguće (jaja, mlijeko i mliječne proizvode, soju, kakao, orašaste plodove, citrus, čokoladu,kavu-šmrc,itd.). Inače po testovima ima laganu alergiju na jaja i manju na mlijeko, za drugo ne znam.
A što se tiče pranja, omekšivače nikada nismo ni koristili, samo blage deterdžente, duplo ispiranje naravno,a sad čekamo da nam stigne vervita lopticu i prirodni deterdžent za pranje( lopticu sam prije koristila tako da znam da djeluje).

Valjda ću nekome pomoći...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 837
13.7.2012 17:17:20   
krem
I da, zaboravila sam reći, posuška krema nema kortikosteroida, proizvode je tete u Gradskoj ljekarni u Posušju, glavni sastojak je propolis, maslinovo ulje, ulje jetre bakalara, neven. Čujem da su je testirali u Zagrebu i da nema štetnih sastojaka (kortikosteroida). Znam da prave i losion za AD na bazi propolisa i maslinovog ulja. Meni je bila pravo otkriće!

(odgovor članu krem)
Direktna veza do poruke: 838
13.7.2012 21:21:49   
Anoniman
Kako je transportovati do Srbije s obzirom na hladan lanac? Citala sam o posuskoj na forum.hr, i odustala od nje jer su mi zene rekle da mora hladni lanac za transport, ne znam ko bi od "forum drugara" imao zivaca da se mlati oko toga zbog mene.
I drago mi je da si ovo napisala za Euten, jer samna vec imenovanom forumu cula samo reci hvale, a kada sam spomenula mentol, rekose mi da to nema veze, kao bolje mentol nego kortiko. Ja se nisam slozila, koristili smo kortiko.

(odgovor članu krem)
  Direktna veza do poruke: 839
13.7.2012 21:27:31   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Tash

Morala si nešto propustiti.
Jel jela nešto?
Jel dirala neko cveće, drveće?
Jel isto pereš veš ili njen ima oplemenjivača (peškir kojim si je brisala)?

Pisala sam već, meni se M osuo od onog mirisa u spray-u, povuklo se čim sam ga umila.
Uvek probaj čistom vodom da umiješ bebu kada vidiš da ide kontaktno.

Jel sigurno kontaktno? Šta si jela / pila?

Tek sam sada videla.user posted image
Što se diranja tiče, pojma nemam, trudila sam se da ne dodirnem ni travku, ali ko zna.
Njihovu odeću (i Kaćinu i Koljinu) perem bez omekšivača, a i naše peškire, posteljinu, sve što može da i on dotakne.
Što se tiče jela/pića, taj ceo dan sam pila samo vodu, a što se jela tiče, ništa alergeno, baš sam jela "lagano i bezbedno" (kad je topao dan, sve svedem na minimum).

Ne znam... Nije se ponovilo od onda.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 840
14.7.2012 13:11:03   
krem
Prvo da se ispravim, pitala sam ponovo i u sastavu posuške nema maslinovog ulja, 4 glavna sastojka su: salicilna kiselina, propolis, nevenova mast i ulje jetre bakalara. Nema ni konzervansa pa se mora čuvati u frižideru i tako može trajati do godine dana. Zbog toga i postoji problem s transportom na ovim vrućinama.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 841
20.7.2012 23:04:41   
magde
jaoo pa oovo vise nije fer ekcem se samo smanjuje sa kortiko kaze pedijatar da do 3 god ako ne prestane i ako se ne povlaci ostace do pubertet strasno budi se kad spaava od taj svrb pokusala sa neke mase to je samo trenutno poboljsanje da se skroz povuci ne...DA ali smao sakortiko i to najvise 4 dana .da pitam jos nesto..dali ekcem ima veze sa tipicu alergiju i alergiju kon neke vrste hrane.....jel je to isto ili sasvim razlicito....proala sam sa neki melem od nevena i svinska mast i ja sam cuvala u frizider to je bilo trenutno poboljsanje....

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu krem)
Direktna veza do poruke: 842
20.7.2012 23:06:35   
Anoniman
Već sam ti rekla da ekcem može izbijati zbog alergije na hranu, i ti si imala informaciju da ti je dete alergično na mleko, ako se dobro sećam, ali si ipak odlučila da ga hraniš tim istim mlekom. Ukini mu mleko i mlečne proizvode iz ishrane na 2-3 nedelje, i vidi dal će ekcemi početi da se popravljaju.

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 843
20.7.2012 23:09:51   
magde
da da tash to je bilo sve tacno i ja sam 2 meseci tako produzila skinula mu sve mlecno nije bilo NIKAKVO poboljsenje zato me to muci...znaci u moji grad nema nikakkav kozni doktor...moram da idem u Skopje i ispitam ovo sranje vec jednom zao mi je pa svrbi ga previsee....vidim da mu kupanje pomaze ali sta da radim precesto ga kupam i mora da mu koza bude namazana non stop....

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 844
20.7.2012 23:11:22   
Anoniman
A da mu urade alergotest iz krvi na 20 nutritivnih alergena? To se zove Specifični IgE na nutritivne alergene.

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 845
20.7.2012 23:12:23   
magde
to znaci nije na jelo tako???

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 846
20.7.2012 23:15:51   
Anoniman
Jeste, nutritivno znači ono što se jede.

Vidi: KLIK

Donje dve tabele u tom postu su ti rezultati Specifičnih IgE, jedno je 20 nutritivnih, a drugo je 20 inhalatornih.

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 847
20.7.2012 23:18:44   
magde
pa da tash i meni su radili ne bas sa sve ovo ali kad sam videla pisalo da je na kazein u porastu

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 848
20.7.2012 23:25:25   
Anoniman
Pa onda ukini sve mlečno. Ili ponovi alergotest, kod dece alergija "šeta" sa namirnice na namirnicu kako im jača imuni sistem.

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 849
20.7.2012 23:29:25   
magde
hvala ti TASh vec si ti bas upoznata sa ove stvare recimi kako je sa Marko ili Luka koji bese...??dokle ste vi sa ekcem...dali se kod vas poboljaslo kas si ukinula kazein?

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here