|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
2.7.2012 11:07:27   
Anhelito
@joe tako su i meni krenule na ctg da se prikazuju kontrakcije jis mesec dana ranije ali nista se nije desavalo. Secam se jos kad je dokotorka videla kaze mi "ooooo pa vas to bas boli" a ja je pogledala izgubljeno u stilu sta me boli user posted image

Sto se tice termina mislim da su u Gradskoj tacniji za odredjivanje nego u dz, ali to je ipak samo moje misljenje.

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1376
2.7.2012 12:36:36   
j o e

IZVORNA PORUKA: Anhelito

Secam se jos kad je dokotorka videla kaze mi "ooooo pa vas to bas boli" a ja je pogledala izgubljeno u stilu sta me boli user posted image

ista prica :)

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1377
2.7.2012 14:11:03   
Linonina
Зна и Митровић табеларно да израчуна термин, али ако ти он каже другачије има разлога сигурно. Имају они тамо мноого више искуства. Ја се не би бринула, него како он каже.
Мојој другарици су рекли у ДЗ и приватно да јој је беба већа и да има око 4,1кг. Кад је дошла код њега он каже беба тешка око 3,800 и она као како кад су ми сви рекли велика беба...а он њој не знам ја ко и шта је вама реко, пустите ви ултра звук, ово није беба која ће да има више од 3,900 кад се роди. И тако је и било, беба имала 3,7кг чак. Имају они "и око и нос" не брини!
Они су једини који их гледају час унутра час вани!user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1378
2.7.2012 15:10:14   
j o e
pa i ja kontam da u porodilistu imaju vise iskustva, zato sam i krenula i tamo na kontrole. po mitrovicevim predvidjanjima od pre tri nedelje trebalo bi da sam se vec porodila, toliko je uveren bio da samo sto nisam (njegove reci: "stisni se jos koji dan" user posted image ). doduse imam jos desetak dana do termina, ko zna sta moze da se desi do tada :P

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1379
2.7.2012 18:44:17   
pandina
Meni je Mitrovic mesec dana pre termina rekao da se sigurno necu poroditi pre termina i bio je u pravu. Premasila sam cetiri dana.
A termin se podrazumeva da je izracunat na osnovu poslednje menstruacije. On je validan.

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1380
3.7.2012 20:02:17   
Linonina

IZVORNA PORUKA: j o e

(njegove reci: "stisni se jos koji dan" user posted image ).

Е баш ме насмеја! user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1381
4.7.2012 15:01:05   
Linonina
Јое, јави се... user posted image
Е сад кад си рекла да бројиш ситно, ја не могу а да не размишљам где си, јеси, или ниси...
Има стално да питам. user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1382
6.7.2012 15:27:47   
zvoncica79
Pozdrav svima!

Molim Vas ako neko moze da me objasni proceduru (uzela sam uput iz DZ za gradsu) zakazala bih kod dr Mitrovica. Kako to sada ide, jel se zakazuje telefonom ili kako to ide prvi put?
Hvala unapred!

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1383
6.7.2012 19:07:45   
pandina
Nisam sigurna da li moze telefonom, ali ssigurno mozes otici neko pre podne u bilo koje vreme sa uputom i na salteru traziti da ti zakazu kod dr Mitrovica, dace ti termin i broj i to je sve. Tako radis i svaki sledeci put kad dolazis.

(odgovor članu zvoncica79)
Direktna veza do poruke: 1384
7.7.2012 10:09:30   
j o e
linonina avaj, nema nista novo, samo mi par dana nije radio net. ne znam sta mi teze pada, internet apstinencija ili cekanje porodjaja u nedogled user posted image inace, najnovija prognoza je da necu skoro, bez obzira na kontrakcije i ranija predvidjanja.

zvoncice, ja sam prvi put kobajagi zakazala - zvala telefonom i rekli su mi tog i tog datuma da dodjem i bicu ta i ta po redu. mada svaki sledeci put bih samo zvala da proverim kad radi i onda bih dosla sat vremena ranije da uzmem broj i stanem u red. mislim da je u svakom slucaju najbolje da ranije stignes. mada i kad zakasnis mitrovic je fin i hoce da primi svakog ko lepo zamoli :) jedino sto je sad na odmoru do sredine jula... ne znam tacno kad se vraca.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1385
8.7.2012 13:49:14   
zvoncica79
Hvala Pandina i JOE na brzom odgovoru!
Joe, moram priznati da si me i obradovala kad sam procitala da je Mitrovic do sredine jula na odmoru,sad bar mogu da se nadam da nece i krajem septembra-kad mi je terminuser posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1386
8.7.2012 15:43:20   
Linonina
Све сада колико видим размишљамо исто, ако је у питању термин јул, август и септембар. Баш сам пре неки дан размишљала како би било фино да имају нпр. на сајту Звездаре распоред годишњих одмора. Знам да маштам, али ето. Мада увек има нешто, ја сам се прво јела када ми др иде ма одмор, и кад сам дознала сад се једем да л' ћу га дочекати са одмора...user posted image
Долази 10 дана пре мог термина, што ми је ужасно гууустоо.user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1387
9.7.2012 10:48:10   
zvoncica79
Joooj Linonina, da znas da uopste ne bi bilo lose da imaju istaknut raspored godisnjih odmora... Mada ja negde razmisljam da pitam docu, jel planira ponovo odmor krajem septembrauser posted image onako kroz pricu...

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1388
9.7.2012 15:09:38   
j o e
zvoncice pitaj, bolje biti siguran :)

danas sam isla sa namerom da me pregleda vesna stojanovic, posto mi je po mitrovicu sutra termin. u petak sam zvala da proverim kad ona radi, rekli mi ponedeljak od 10. dodjem tamo da uzmem broj, a sestra na salteru kaze ona je od danas na godisnjem!! user posted image pitam ko je menja, kaze ne zna! pa stvarno user posted image nisam ostajala, ako ne zna ko ce je menjati, ne bih da naletim na djurovicku, nego cu otici u sredu, tada rade mavric i bojovic (bar tako pise na rasporedu pored saltera - ako je verovati tom rasporedu) pa koji mi od njih dvojice zapadne.

pa da vidim sta ce biti, indukcija ili cekanje termina iz dz (9 dana posle ovog mitrovicevog termina)...

Direktna veza do poruke: 1389
9.7.2012 16:20:40   
zvoncica79
Draga JOE, drzim ti fige i zelim ti da sve prodje u savrsenom redu-za svaki slucaj da se unapredim ukoliko Mitrovic bude u pravu sto se tice tog sutrauser posted image
Zao mi je sto te Vesna tako iznenadila i bilo bi dobro da i zbog toga imaju istaknut raspored GO.

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1390
10.7.2012 13:54:18   
Linonina
Мислим да не знају ко кога мења тај дан?! Па како онда да ти кажу ко ради у понедељак тачно? Мени се чини и да имају истакнут тај распоред одмора, свеједно не би био тачан. user posted image
Требала си можда да сачекаш па да видиш ко је, па ако је она - тутањ!
Што ли ти је Митровић рекао да ти је раније термин..?
У сваком случају, Маврић и Бојовић сигурно нису сада на одмору тако да држим ти фиге за среду!

< Poruku je uredio Linonina -- 10.7.2012 13:55:03 >

Direktna veza do poruke: 1391
12.7.2012 14:25:12   
tanjicak79
Zdravo drage trudnice!
Pre četiri i po' godine sam se prvi put porodila, i to prirodno, u gradskoj bolnici Zvezdara. Cela ta trudnoća i porođaj su mi ostali u sećanju kao jedno neverovatno i lepo iskustvo. Tada sam rodila dečaka, a sada očekujemo jednu devojčicu kojoj je termin 6. avgusta. I onda i sad trudnoću mi je vodio dr Ivan Bojović koji me je takođe i porodio.
Pre četiri godine sam išla na vežbice u gradsku koje je tada vodila fenomenalna Slavica Milić. Ove vežbice su mi mnogo značile i verovatno najvećim delom zbog njih uopšte se nisam plašila porođaja, mada ni inače nisam neki prpator user posted image Jako sam tužna što Slavica više ne vodi vežbice, ali ja sam bila pravi štreber, pa se i danas vrlo dobro sećam svega.
Porođaj mi je počeo kao pravi školski primer sa kontrakcijama na deset minuta negde oko 6 ujutro i nakon izbrojanih 20 kontrakcija počela sam da se polako da se pripremam i uputih se sa mužem u porodilište. Na prijemu sam bila samo prst i po' otvorena, ali su me primili, jer sam imala pravilne kontrakcije. Odmah sam napomenula da želim kadu, na šta je sestra odgovorila samo "videćemo". Potom je usledila soba za pripremu, klizma itd. Pa su mi u porodilištu uzeli karlične mere, stavili malo na ctg i ne sećam se da li su mi merili pritisak. Tada me je i Slavica obišla i isto dobacila babicama da ja želim u kadu kad dođe vreme za to.
I posle toga su me odveli u sobu za odmor (kako samo lepo zvuči) gde sam provela najveći deo dana. Tu sam ja disala svoje kontrakcije koje su postepeno postajale sve jače i jače, nekoliko puta išla u toalet i da se tuširam, jer tuširanje poprilično prija, a povremeno su me pregledale babice i trubicom slušale tonove bebe.
Dr Bojović je došao u svoju smenu oko 1-2. Tek negde popodne oko 5h sam se otvorila do nekih 4,5 cm i tada je Bojović rekao babicama da pripreme kadu. Ne znam tačno koliko je bilo sati kad sam ušla u čuvenu pink kadu, ali u njoj sam provela manje od sat vremena i za to vreme sam se skroz otvorila i krenuli su mi naponi. Dozvala sam doktora i kad me je pregledao samo je rekao "Tanja, ajde sad na sto".
Tek tada mi je prokinut vodenjak, uključena stimulacija i vrlo brzo rođen je Vuk u 18:40.
E sad jedina komplikacija je bila što je plodova voda bila zelena koju je Vuk aspirirao, jer se najverovatnije prethodni dan ukakio iz nekog razloga, pa je zato zadržan u izoleti narednih 4 dana, bio preventivno na antibioticima, a ja sam ga samo obilazila i bila puna nade da je sve u redu, kao što je i bilo.
Bila sam na klasičnom odelenju, na I spratu. Posle četiri dana počeli su da mi ga dovode na podoj, a kako nas je zakačio vikend, tek smo sedmi dan išli kući.
Eto to je moja priča sa prvog porođaja. A još malo pa će uslediti druga, pa ćemo videti kakva će bitii.

P.S: Nadam se da nisam bila preopširna i da vas nisam udavila, drage trudnice, ali smatram da nekom može koristiti, pa eto user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1392
12.7.2012 17:05:16   
neda23
Drage porodilje, svima savetujem dr Mitrovića, babicu Velinku i dr.Stefanović za epidural. Mene su porodili prošle godine i mogla bih desetoro tako da rodim. Svima čestitam na izboru porodilišta, nećete se pokajati. Srećno!!!

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1393
13.7.2012 13:41:43   
zvoncica79
Tanjicak,ma gde udavila! Hvala sto si svoju divnu pricu podelila sa nama, sigurno ce nam svima biti od koristi!...
Nedo i tebi uno hvala za savet,preporuku i podrsku!
Nego cekamo JOE da nam prenese svoje utiske... Hajde JOE s nestrpljenjem te ockujemo i navijamouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neda23)
Direktna veza do poruke: 1394
13.7.2012 13:45:11   
neda23
Devojke, čitam vaše komentare u vezi sa lekarima i kažem vam da se ne brinete, koji god lekar da je u smeni biće dobro. Mitrović i Vesna S. su najsvetlije tačke ovog porodilišta međutim meni je fenomenalna Milica Kostić koja na samom porođaju ume da bude prilično duhovita, zatim Tanja, kažu da je sjajna, dr Bojović isto, svi ga hvale-iskreno za moj ukus premlad-ali kad svi kažu da je ok onda je tako....ono što je moja preporuka jeste da malko više obratite pažnju na babice jer babica je ta koja može da vam reši gomilu stvari-kao prvo da dovede lekara kad je potrebno, jer oni ipak cirkulišu stalno ili dremaju noću...onda ona vam je na samom porođaju bitnija od lekara jer nju morate da sluđate i pratite...dakle, po jednu bombonjericu za dežurnu babicu (sve su sjajne) i bićete mirnije.
Takođe, vidim gore da pominjete kadu...i ja sam razmišljala isto, ipak NE BIH SE USUDILA. Pazi, u kadi si samo dok traju kontrakcije a kad su kontrakccije jače i učestalije moraš na sto, pa sad ko može da zamisli sebe kako trči sva mokra po hodniku uz neviđene bolove i još pazi da se ne oklizne...pri tom ovo isključuje indukciju a koliko sam čula i videla 90% porodilja se indukuje-pogotovo prvorotki.
Još jedna važna stvar jeste dešavanje nakon porođaja. Da ne bi došle u situaciju da vam je porođaj bio majka mara a da ste nadrljale posle OBAVEZNO PONESITE PUMPICU u porodilište. Mleko kreće 24-48 sati nakon porođaja i krenite da pumpate non stop - noću se budite na 3 sata inače rizikujete da upadnete u ozbiljan problem. To vam naravno oni tamo neće reći ali znam iz iskustva da mnogo pomaže. Pumpica vam je neophodna i kasnije. Takođe, pripremite se da kada krenete da se izmlazavate ili beba krene da vuče, materica se skuplja i to OPASNO boli, isto kao kontrakcije, ali NE ODUSTAJTE - pumpica je zakon!
Srećno!

(odgovor članu neda23)
Direktna veza do poruke: 1395
13.7.2012 15:33:50   
zvoncica79
Nedooo pravo si srce! Hvala za savete-zlata vredne!user posted image user posted image

(odgovor članu neda23)
Direktna veza do poruke: 1396
13.7.2012 16:02:56   
neda23
ih, ma nema na čemu, ovde smo da se ispomažemo , pitajte slobodno, ne mogu baš svega da se setim ali stojim na raspolaganju. prošlog leta kada sam se ja porađala gradska se renovirala pa je bio pakao tamo, verujem da su sada uslovi bolji.

Direktna veza do poruke: 1397
13.7.2012 17:21:54   
Linonina
Звончице, слажем се... Прво, ЈОЕ треба да се јави па стално виркам, а видим нема је већ пар дана. Друго, за Неду - стварно корисни савети нема шта! Свака част!
А кад си већ упућена у све тамо на звездари, да те питам мени су препоручили др Маврића, је л' имаш неких сазнања или искустава?

(odgovor članu neda23)
Direktna veza do poruke: 1398
13.7.2012 19:01:08   
pandina

IZVORNA PORUKA: tanjicak79

E sad jedina komplikacija je bila što je plodova voda bila zelena koju je Vuk aspirirao, jer se najverovatnije prethodni dan ukakio iz nekog razloga, pa je zato zadržan u izoleti narednih 4 dana, bio preventivno na antibioticima, a ja sam ga samo obilazila i bila puna nade da je sve u redu, kao što je i bilo.

Potpuno isto se meni dogodilo!
Tanjicak, meni su rekli da ne bi trebalo da bude nikakvih posledica kasnjie, je li tako?

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1399
13.7.2012 22:46:28   
neda23
uf, tog baš ne znam...bila sam tamo 7 dana i skoro sve sam ih videla, verovatno je taj bio na odmoru, al opet kažem-žene obratite pažnju na babice!!! lekar koji god da bude kod normalnih porodjaja nije toliko važan, a svakako će se oko vas dok ležite na stolu muvati bar njih nekoliko sve zavisi koje doba dana je i ko je u smeni...po meni babice su najvažnije. Velinka se zove glavna babica, fenomenalna je, tu je i Slavica...super su zaista!

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here