|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
17.6.2012 19:07:50   
COKA3
I još nešto me interesuje. To je veza između sniženog hormona SHBG, insulinske rezistencije i povećanih testosterona. Da li uzimanje Glukofaza može uticati na snižavanje testosterona, a povećanje hormona SHBG...Da li to ima neke veze?I da li ima veze između sniženog SHBG hormona i normalnog OGTT testa sa insulimenijama... Devojke ako neka može da mi pojasni bila bih Vam zahvalna...

(odgovor članu COKA3)
Direktna veza do poruke: 926
18.6.2012 22:08:53   
tamariska84
Hvala Maslacak na odgovoru! Nisam ponavljala Prolaktin ali uradicu ga opet!

(odgovor članu COKA3)
Direktna veza do poruke: 927
18.6.2012 22:15:57   
Maslacak15
Coka3,

ima veze i to direktne. Naime visok insulin direktno snizava SHBG. Na taj nacin posredno utice na nivo slobodnog testosterona i povecava tzv Free androgen index. Terapija metforminom bi stoga trebalo da povoljno utice na smanjenje androgenog indeksa.

(odgovor članu tamariska84)
Direktna veza do poruke: 928
18.6.2012 22:23:58   
degu
Coka je postavila super pitanja i mene su zanimali odgovori.
Maslačak već kad si tu user posted image da li se sa tom terapijom snižava i LH ili je njega nemoguće sniziti?

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 929
18.6.2012 22:28:37   
Jole84
"Kad je već na noge" user posted image
Maslačak ljubimo te user posted image podrškice naša user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 930
19.6.2012 11:26:06   
Maslacak15
Pozdrav svim trudilicamauser posted image user posted image
Trebalo bi Degu da terapija metforminom utice i na spustanje LH posto se pozitivno odrazava na nivo testosterona. Klinicke studije to dosta dobro potvrdjuju....

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 931
19.6.2012 16:20:30   
Štetica
Cao zenskice,
poslusala sam vas pa otisla kod endokrinologa da uzmem uput za hormone jer je moj dr rekao da mi netrebaju. Napisala mi da uradim
TF4,TSH,LH,FSH,PROLAKTIN 8-11-13h,ESTRADIOL,PROGESTERON,TESTOSTERON I KORTIZOL 8 i 20h. Sad cekam user posted image pa 2dc pravac na bockanje

Direktna veza do poruke: 932
19.6.2012 16:47:06   
Biksi79
stetice ako si sama trazila uh ti dr. kad kazu da ne treba pa sta reci.Tako sam i ja sama kopala trazila i ubedjivala da kompletno hormone odradim,lezala dva dana u bolnici i bockali me non stop sad cekam rezultate.Jos kad kazu pa sve vam je ref. vrednostima a problem moze biti u sitnici.
Hvala dragoj maslacak puno nam je pomogla user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 933
19.6.2012 18:07:24   
Štetica
Biksi,sama trazila,pitala mog gin,kaze netreba mlada si a ukljucio mi klomifen. Danas odem privatno kod endokrinologa i ispricam joj o cemu se radi,zena napise uput i kaze dodji kad budu gotovi rezultati,pa cemo videti treba li jos nesto odraditi. Ma sve radim privatno,u bolnici nema sanse da dodjem na red za 3 meseca. Sta si radila kad si bila dva dana?

(odgovor članu Biksi79)
Direktna veza do poruke: 934
19.6.2012 21:47:01   
degu

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Pozdrav svim trudilicamauser posted image user posted image
Trebalo bi Degu da terapija metforminom utice i na spustanje LH posto se pozitivno odrazava na nivo testosterona. Klinicke studije to dosta dobro potvrdjuju....

Hvala Maslačkić user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 935
20.6.2012 10:37:34   
Biksi79

IZVORNA PORUKA: Štetica

Biksi,sama trazila,pitala mog gin,kaze netreba mlada si a ukljucio mi klomifen. Danas odem privatno kod endokrinologa i ispricam joj o cemu se radi,zena napise uput i kaze dodji kad budu gotovi rezultati,pa cemo videti treba li jos nesto odraditi. Ma sve radim privatno,u bolnici nema sanse da dodjem na red za 3 meseca. Sta si radila kad si bila dva dana?

prvi dan je prijem,pa u toku dana vade krv tri puta zadnji u 23h,tu spada bazicni hormonski status,dnevni profil prolaktina,LH mere tri puta,sutradan rade nivo androgena i posle otpust,nerade ogtt sa insulinemijom nego mora posebno da se zakazuje to cu za dve nedelje.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 936
20.6.2012 19:57:48   
*biberce*
cao svim devojkama!
kao prvo htela bih da se pohvalim da i ja imam PCOS user posted image
da li mozete da mi objasnite vezu izmedju jajnika i povisenog nivoa insulina?
nemam redovne cikluse,uzimala sam kontraceptive a kad prekinem,bude sve po starom.Radila sam analize,i molim da mi kazete sta mislite:

FSH 6.9
LH 10.6
PROGESTERON 0.05
PROLAKTIN 10.9
ESTRADIOL 162.0
TESTOSTERON 1.8
TSH 1.4
DHEAS 120 (35-430)
ANDROSTENDION 3.9
17OH PROGESTERON 1.0
AMH 15.52
INHIBIN B 39.3

OGTT 75mg
0` 4.9; 30` 7.6; 60` 2.6; 90` 3.4; 120` 4.6
insulin- 0` 3.81; 30` 98.6; 60` 24.0; 90` 17.8; 120` 24.0

Dobila sam terapiju Gluformin 1x1 500mg, a istovremeno da uzimam tbl Yasmine,3 meseca.Zelela bih ostati u drugom stanju.Da li je neka od vas koristila slicnu neku terapiju i sta mislite,da li cu uspeti? user posted image
Hvala user posted image

(odgovor članu Biksi79)
Direktna veza do poruke: 937
21.6.2012 12:03:16   
Štetica
biberce,dobro dosla na forum,pridruzi nam se i na ostalim temama. ubaci koje su referentne vrednosti,one se razlikuju od jedne do druge lab.
danas mi je stigla user posted image sutra radim hormone pa vam javljam kakvo je stanje.

(odgovor članu *biberce*)
Direktna veza do poruke: 938
21.6.2012 20:15:30   
Maslacak15
Biberce,
Insulin direktno dovodi do pojacane androgenizacije jajnika, i time podstice pomeranje hormonalne ravnoteze u pravcu PCOSa. Kao sto sam pisala utice i na snizenje SHBG a time pojacava i efekat postojecih androgena. Kod tebe je u pitanju klasicni PCOS, nadbubrezna zlezda je ok i terapija kontraceptivima spada u standardne, jer bi to trebalo da "umiri jajnike". Gluoformin bi trebalo da pomogne, ali bi mogla i ishranu da modifikujes. Da li znas da li si ovulatorna. Za anovulatorni PCOS Klomifen je prva terapija i cesto je efikasan. user posted image Pozdravljam te

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 939
21.6.2012 22:28:20   
*biberce*
Pa nisam dosad kontrolisala imam li ovulacije,ali mislim da definitivno izostaju.U sustini,nisam debela,imam par kg viska ali nista strasno.Slatkise obozavam,a sa Gluforminom mi je dr izricito zabranila da ih konzumiram user posted image Videcu kako ce biti.. Zanima me da li ce dijareja o kojoj svi pisu prestati?

Direktna veza do poruke: 940
22.6.2012 9:48:15   
Jole84
Biberče ima tema "siofor" (ne znam da ubacim link lepo,izvinjavam se user posted image ) možda ti pomognu iskustva devojaka,to su lekovi iste grupe.
Prestaće ti dijareja,samo dok se navikne organizam na gluformin,ja sam povraćala sigurno 10,15 dana,a sad kao da ga ne pijem,super podnosim.
Naravno slatkiše zaboravi user posted image

Direktna veza do poruke: 941
22.6.2012 18:14:52   
anarela
Pomoc!!!

Imam 33 godine, imala sam dva spontana user posted image

Sada su mi uradili testove 3.dan ciklusa i rezultati su

TSH 3,44
T3 1,5
FT4 16,8
FSH 9,5
LH 4,2
PROLACTIN 269
ESTRADIOL 209
PROGESTERON 0,32
TESTOSTERON 1,42

Ginekolog mi kaze da probam sa hranom da unosim vise joda,
a endokrinolog zeli da obavezno i pod hitno uzimam neku terapiju.

I sada sam sludjene user posted image

Moze li mi neko molim vas pomoci???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 942
22.6.2012 18:48:37   
Maslacak15
Anarela,
moj ti je najtopliji savet da poslusas endokrinologa. Verovatno ceti prepisati terapiju za stitnu zlezdu. To je efikasna i rutinska terapija, bez nekih sporednih efekata koja moze u kratkom roku da popravi funkciju ove veoma bitne zllezde u organizmu. Mislim da je uzimanje joda neefikasno i gubljenje vremena. Stvarno nema razlooga za strah i izbegavanje tiroksina. Na forumu imam gomila devojaka koje uzimaju lekove zbog hipotiroidizma. Puno te pozdravljam.

(odgovor članu anarela)
Direktna veza do poruke: 943
22.6.2012 19:22:27   
*biberce*
Jole 84 Hvala na savetu,naci cu.Ima tako puno tema ovde,da sam malo zbunjena odakle da pocnem da citam user posted image

Nije problem izbaciti slatkise,jel mi organizam i ne trazi nesto ovih par dana koliko pijem Gluformin. Mada dijareja je samo ujutru i sva sreca pa nemam mucnine i povracanje,nadam se da se nece javiti naknadno user posted image

Direktna veza do poruke: 944
22.6.2012 20:54:15   
Jole84
Biberče evo mala pomoć u pretrazi http://www.ringeraja.rs/forum/Siofor/m_38301/tm.htm
Nema na čemu,pridruži nam se i na ostalim temama,da ubijemo vreme dok čekamo user posted image

Maslačak ljubim te user posted image u ponedeljak radim prl,pa javljam,nadam se pozitivne rezultate user posted image

Direktna veza do poruke: 945
22.6.2012 22:04:20   
*biberce*
Nasla sam :) i procitala svasta ;)
Na kojim temama se jos druzite?Nova sam ,pa ne znam

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 946
22.6.2012 22:11:27   
Jole84
"Čekamo dve crtice" -to nam je chat tema,pa izvoli pridruži nam se user posted image

Direktna veza do poruke: 947
22.6.2012 22:13:28   
Štetica
biberce,cekamo 2 crtice je chat,tu smo skoro sve cekalice,a i po neka trudnica nam da malo volje za zivot.user posted image
prosetaj malo po forumima,ima svasta pametno da se procita,a i na svako pitanje mozes da nadjes odgovor.

Direktna veza do poruke: 948
22.6.2012 22:28:05   
Štetica
crtice evo i mojih rezultata radjenih jutros(2dc)
TSH 1,61 REF. (0,27-4,2)
FT4 12,61 (10,3-23,1)
ESTRADIOL 43,7 FOL.FAZA(12,5-166)
PROGESTERON 2,2 FOL.FAZA(0,6-4,7)
FSH 8,57 FOL.FAZA(3,5-12)
LH 4,8 FOL.FAZA(2,4-12,6)
TESTOSTERON 0,708 REF <2,86
PROLAKTIN 8h-200,1 11h-203,2 13h-199,8 REF.(102-496)
KORTIZOL 8h 506,3 REF.(190-618) 20h CE BITI SUTRA REZULTAT.
Meni ovo deluje ok,ali bih volela da jos neko prokomentarise. Od veceras opet klomifen 5dana. unapred hvala user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 949
22.6.2012 22:42:21   
Jole84
Štetice ja mislim da su ti rezultati dobri,ali Maslačak će da potvrdi dijagnozu user posted image
Tsh ti nije bio dobar kolko se sećam,sad je ok! user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Ime za dečaka
anyushka

Koje vam je ime lepše za dečaka sa stranim prezimenom?

Danijel (70%)

Tomas (30%)

Ukupan broj glasova: 92

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here