Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.6.2012 19:07:50
|
|
|
|
COKA3
|
I još nešto me interesuje. To je veza između sniženog hormona SHBG, insulinske rezistencije i povećanih testosterona. Da li uzimanje Glukofaza može uticati na snižavanje testosterona, a povećanje hormona SHBG...Da li to ima neke veze?I da li ima veze između sniženog SHBG hormona i normalnog OGTT testa sa insulimenijama... Devojke ako neka može da mi pojasni bila bih Vam zahvalna...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.6.2012 22:08:53
|
|
|
|
tamariska84
|
Hvala Maslacak na odgovoru! Nisam ponavljala Prolaktin ali uradicu ga opet!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.6.2012 22:15:57
|
|
|
|
Maslacak15
|
Coka3, ima veze i to direktne. Naime visok insulin direktno snizava SHBG. Na taj nacin posredno utice na nivo slobodnog testosterona i povecava tzv Free androgen index. Terapija metforminom bi stoga trebalo da povoljno utice na smanjenje androgenog indeksa.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.6.2012 22:23:58
|
|
|
|
degu
|
Coka je postavila super pitanja i mene su zanimali odgovori. Maslačak već kad si tu da li se sa tom terapijom snižava i LH ili je njega nemoguće sniziti?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.6.2012 22:28:37
|
|
|
|
Jole84
|
"Kad je već na noge" Maslačak ljubimo te podrškice naša
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.6.2012 11:26:06
|
|
|
|
Maslacak15
|
Pozdrav svim trudilicama Trebalo bi Degu da terapija metforminom utice i na spustanje LH posto se pozitivno odrazava na nivo testosterona. Klinicke studije to dosta dobro potvrdjuju....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.6.2012 16:20:30
|
|
|
|
Štetica
|
Cao zenskice, poslusala sam vas pa otisla kod endokrinologa da uzmem uput za hormone jer je moj dr rekao da mi netrebaju. Napisala mi da uradim TF4,TSH,LH,FSH,PROLAKTIN 8-11-13h,ESTRADIOL,PROGESTERON,TESTOSTERON I KORTIZOL 8 i 20h. Sad cekam pa 2dc pravac na bockanje
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.6.2012 16:47:06
|
|
|
|
Biksi79
|
stetice ako si sama trazila uh ti dr. kad kazu da ne treba pa sta reci.Tako sam i ja sama kopala trazila i ubedjivala da kompletno hormone odradim,lezala dva dana u bolnici i bockali me non stop sad cekam rezultate.Jos kad kazu pa sve vam je ref. vrednostima a problem moze biti u sitnici. Hvala dragoj maslacak puno nam je pomogla
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.6.2012 18:07:24
|
|
|
|
Štetica
|
Biksi,sama trazila,pitala mog gin,kaze netreba mlada si a ukljucio mi klomifen. Danas odem privatno kod endokrinologa i ispricam joj o cemu se radi,zena napise uput i kaze dodji kad budu gotovi rezultati,pa cemo videti treba li jos nesto odraditi. Ma sve radim privatno,u bolnici nema sanse da dodjem na red za 3 meseca. Sta si radila kad si bila dva dana?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.6.2012 21:47:01
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Pozdrav svim trudilicama Trebalo bi Degu da terapija metforminom utice i na spustanje LH posto se pozitivno odrazava na nivo testosterona. Klinicke studije to dosta dobro potvrdjuju.... Hvala Maslačkić
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 20.6.2012 10:37:34
|
|
|
|
Biksi79
|
IZVORNA PORUKA: Štetica Biksi,sama trazila,pitala mog gin,kaze netreba mlada si a ukljucio mi klomifen. Danas odem privatno kod endokrinologa i ispricam joj o cemu se radi,zena napise uput i kaze dodji kad budu gotovi rezultati,pa cemo videti treba li jos nesto odraditi. Ma sve radim privatno,u bolnici nema sanse da dodjem na red za 3 meseca. Sta si radila kad si bila dva dana? prvi dan je prijem,pa u toku dana vade krv tri puta zadnji u 23h,tu spada bazicni hormonski status,dnevni profil prolaktina,LH mere tri puta,sutradan rade nivo androgena i posle otpust,nerade ogtt sa insulinemijom nego mora posebno da se zakazuje to cu za dve nedelje.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 20.6.2012 19:57:48
|
|
|
|
*biberce*
|
cao svim devojkama! kao prvo htela bih da se pohvalim da i ja imam PCOS da li mozete da mi objasnite vezu izmedju jajnika i povisenog nivoa insulina? nemam redovne cikluse,uzimala sam kontraceptive a kad prekinem,bude sve po starom.Radila sam analize,i molim da mi kazete sta mislite: FSH 6.9 LH 10.6 PROGESTERON 0.05 PROLAKTIN 10.9 ESTRADIOL 162.0 TESTOSTERON 1.8 TSH 1.4 DHEAS 120 (35-430) ANDROSTENDION 3.9 17OH PROGESTERON 1.0 AMH 15.52 INHIBIN B 39.3 OGTT 75mg 0` 4.9; 30` 7.6; 60` 2.6; 90` 3.4; 120` 4.6 insulin- 0` 3.81; 30` 98.6; 60` 24.0; 90` 17.8; 120` 24.0 Dobila sam terapiju Gluformin 1x1 500mg, a istovremeno da uzimam tbl Yasmine,3 meseca.Zelela bih ostati u drugom stanju.Da li je neka od vas koristila slicnu neku terapiju i sta mislite,da li cu uspeti? Hvala
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.6.2012 12:03:16
|
|
|
|
Štetica
|
biberce,dobro dosla na forum,pridruzi nam se i na ostalim temama. ubaci koje su referentne vrednosti,one se razlikuju od jedne do druge lab. danas mi je stigla sutra radim hormone pa vam javljam kakvo je stanje.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.6.2012 20:15:30
|
|
|
|
Maslacak15
|
Biberce, Insulin direktno dovodi do pojacane androgenizacije jajnika, i time podstice pomeranje hormonalne ravnoteze u pravcu PCOSa. Kao sto sam pisala utice i na snizenje SHBG a time pojacava i efekat postojecih androgena. Kod tebe je u pitanju klasicni PCOS, nadbubrezna zlezda je ok i terapija kontraceptivima spada u standardne, jer bi to trebalo da "umiri jajnike". Gluoformin bi trebalo da pomogne, ali bi mogla i ishranu da modifikujes. Da li znas da li si ovulatorna. Za anovulatorni PCOS Klomifen je prva terapija i cesto je efikasan. Pozdravljam te
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.6.2012 22:28:20
|
|
|
|
*biberce*
|
Pa nisam dosad kontrolisala imam li ovulacije,ali mislim da definitivno izostaju.U sustini,nisam debela,imam par kg viska ali nista strasno.Slatkise obozavam,a sa Gluforminom mi je dr izricito zabranila da ih konzumiram Videcu kako ce biti.. Zanima me da li ce dijareja o kojoj svi pisu prestati?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 9:48:15
|
|
|
|
Jole84
|
Biberče ima tema "siofor" (ne znam da ubacim link lepo,izvinjavam se ) možda ti pomognu iskustva devojaka,to su lekovi iste grupe. Prestaće ti dijareja,samo dok se navikne organizam na gluformin,ja sam povraćala sigurno 10,15 dana,a sad kao da ga ne pijem,super podnosim. Naravno slatkiše zaboravi
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 18:14:52
|
|
|
|
anarela
|
Pomoc!!! Imam 33 godine, imala sam dva spontana Sada su mi uradili testove 3.dan ciklusa i rezultati su TSH 3,44 T3 1,5 FT4 16,8 FSH 9,5 LH 4,2 PROLACTIN 269 ESTRADIOL 209 PROGESTERON 0,32 TESTOSTERON 1,42 Ginekolog mi kaze da probam sa hranom da unosim vise joda, a endokrinolog zeli da obavezno i pod hitno uzimam neku terapiju. I sada sam sludjene Moze li mi neko molim vas pomoci???
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 18:48:37
|
|
|
|
Maslacak15
|
Anarela, moj ti je najtopliji savet da poslusas endokrinologa. Verovatno ceti prepisati terapiju za stitnu zlezdu. To je efikasna i rutinska terapija, bez nekih sporednih efekata koja moze u kratkom roku da popravi funkciju ove veoma bitne zllezde u organizmu. Mislim da je uzimanje joda neefikasno i gubljenje vremena. Stvarno nema razlooga za strah i izbegavanje tiroksina. Na forumu imam gomila devojaka koje uzimaju lekove zbog hipotiroidizma. Puno te pozdravljam.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 19:22:27
|
|
|
|
*biberce*
|
Jole 84 Hvala na savetu,naci cu.Ima tako puno tema ovde,da sam malo zbunjena odakle da pocnem da citam Nije problem izbaciti slatkise,jel mi organizam i ne trazi nesto ovih par dana koliko pijem Gluformin. Mada dijareja je samo ujutru i sva sreca pa nemam mucnine i povracanje,nadam se da se nece javiti naknadno
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 20:54:15
|
|
|
|
Jole84
|
Biberče evo mala pomoć u pretrazi http://www.ringeraja.rs/forum/Siofor/m_38301/tm.htm Nema na čemu,pridruži nam se i na ostalim temama,da ubijemo vreme dok čekamo Maslačak ljubim te u ponedeljak radim prl,pa javljam,nadam se pozitivne rezultate
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 22:04:20
|
|
|
|
*biberce*
|
Nasla sam :) i procitala svasta ;) Na kojim temama se jos druzite?Nova sam ,pa ne znam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 22:11:27
|
|
|
|
Jole84
|
"Čekamo dve crtice" -to nam je chat tema,pa izvoli pridruži nam se
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 22:13:28
|
|
|
|
Štetica
|
biberce,cekamo 2 crtice je chat,tu smo skoro sve cekalice,a i po neka trudnica nam da malo volje za zivot. prosetaj malo po forumima,ima svasta pametno da se procita,a i na svako pitanje mozes da nadjes odgovor.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 22:28:05
|
|
|
|
Štetica
|
crtice evo i mojih rezultata radjenih jutros(2dc) TSH 1,61 REF. (0,27-4,2) FT4 12,61 (10,3-23,1) ESTRADIOL 43,7 FOL.FAZA(12,5-166) PROGESTERON 2,2 FOL.FAZA(0,6-4,7) FSH 8,57 FOL.FAZA(3,5-12) LH 4,8 FOL.FAZA(2,4-12,6) TESTOSTERON 0,708 REF <2,86 PROLAKTIN 8h-200,1 11h-203,2 13h-199,8 REF.(102-496) KORTIZOL 8h 506,3 REF.(190-618) 20h CE BITI SUTRA REZULTAT. Meni ovo deluje ok,ali bih volela da jos neko prokomentarise. Od veceras opet klomifen 5dana. unapred hvala
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.6.2012 22:42:21
|
|
|
|
Jole84
|
Štetice ja mislim da su ti rezultati dobri,ali Maslačak će da potvrdi dijagnozu Tsh ti nije bio dobar kolko se sećam,sad je ok!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Ime za devojcicudjavolcicBiramo ime za devojcicu,koje je lepse?Mirka (
22%)
Sara (
46%)
Teodora (
32%)
Ukupan broj glasova: 246Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!