Anoniman
|
Iz teme o grčićima copy - paste: Tasha: Imam drugaricu, beba ima sada 3 meseca. Imali su grčeve, baš gadne, i onda im je poslat neki čaj iz Nemačke, o tome ne bih jer ne znam koji. Nego nešto drugo hoću da napišem. Mala je imala stolicu na 2-3 dana, pa je dr pretpostavljao da su i grčevi jači zbog toga. Rekli su joj da sem što doji, daje bebi i prokuvane vode sa šećerom (na 1dl vode 1 kafena kašika šećera). Kaže drugarica da od kada beba pije vode, kaki svaki dan. Sada je počela da smanjuje količinu šećera u vodi, sada stavlja 1/2 kašičice na 1dl vode. lu: Tasha ja se prvo moram usprotiviti na to da se daje šećer bebi od tri mjeseca Ako doji beba,normalno je da nekaki i do 7dana,moj Roko nije kakio po pet dana i ja zvala pedijatricu,kaže ako nebude 7.dan onda ćemo malo štapićem za uši nadražiti guzu,ali je kakio sam 7-dan. Ako beba ima grčeve a doji,samo mama mora pripaziti na svoju prehranu i uzimati čaj od komorača. Tasha: Ne znam zašto se protiviš šećeru u vodi? To MORA da se stavi, ako je voda prokuvana, a prokuvana je jer mora biti prokuvana kada se daje novorođenčetu. Prokuvavanjem vode se neutrališe nešto u vodi (objasnila mi je to mama jednom davno, kada se vrati sa skijanja, pitaću je ponovo ako želite, pa ću napisati), i ako se ne stavi šećera, nije je dobro davati bebi. lu: Nerazumiješ me,nisam ništa rekla za vodu iako se ni voda nedaje bebi koja doji jer joj netreba, ali šećer ja šećer nisam nikada davala djetetu,smatram to bespotrebnim a u dobi od tri mjeseca i otežavajućim za bebin organizam. Tasha: Nisam mu ni ja stavljala ni u šta drugo sem u vodu. (ustvari, sa 3 meseca ne znam ni u šta bih mu stavljala. Ali ni kasnije, sem u griz, nisam stavljala šećer) lu: A zašto si mu davala šećer i vodu,za grčeve ili? Tasha: Ne za grčeve. Nemam pojma... rekao pedijatar da "po starom" uz dojenje ide i vode, a "po novom" ne mora, pa kako ja hoću. Ma on je na dan popio max 10ml vode. Od kada se rodio mrzi vodu. TO JE ČISTO DA UHVATITE KORAK, O ČEMU SMO PRIČALE I ODAKLE OVA TEMA. VI? JEL DAJETE BEBI VODU?
< Poruku je uredio Tasha -- 5.1.2009 12:22:28 >
|