Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 14:37:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Dogovoreto!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 14:40:30
|
|
|
|
Jole84
|
Mekike i drobeno mleko,definitivno
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 18:47:34
|
|
|
|
vukosava
|
Ja sam seljak covek bila i ostala. Prvo jelo koje sam ikad skuvala u svom zivotu je bio pasulj prebranac (u trecem razredu). Ja obozavam te nase recepte sa sezonskim povrcem i svime sto trenutno ima u sezoni. Sad sa ovim supermarketima nekako vise nismo uzbudjeni kad je sezona npr jagodama, paprikama ili cemu vec. Bar kod mene imas sve zivo non stop.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 18:52:07
|
|
|
|
PoisonEve
|
Setih se koha. Sto ja volim koh ljudi moji
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 19:37:48
|
|
|
|
branki*
|
ustipci
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 19:48:35
|
|
|
|
slavica.
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Setih se koha. Sto ja volim koh ljudi moji kada sam prosli put ostala trudna,secam se da sam u tom periodu skoro svaki,ili svaki drugi dan pravila koh! Mm ga ne voli,tako da sam pravila u maloj tepsiji,i skoro uvek ga sama celog jela ;) A sada kada sam ostala trudna,u tom periodu mi se strasno jela popara! Tako da sam imala period popare od nekih mesec dana ;)
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 23:42:54
|
|
|
|
Anoniman
|
savijacice. 'bem ga, i dalje ne znam da ih napravim supa od petla pa s'prsta masti odozgo jutrom tarana u mleku, i to kozijem (a koza se zvala kao ja, deda je imao cudan smisao za humor)
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 23:46:01
|
|
|
|
magnetic
|
pravim teranu na vise nacina,ali prvi put cujem u mleku. Kako to pripremas?
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 9:32:48
|
|
|
|
Ognjenka
|
Ja prekjuce pravila koh, uvek pravim zetu, on ga obozava. Evo mogu opet, pa ko voli nek izvoli!
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 12:15:01
|
|
|
|
Anoniman
|
zamesis taranu, pa umesto da je zakuvas u supi, narendas je na trenicu u mleko i kuvas zajedno sa malo secera ... to obicno u banatu ide deci za dorucak
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 12:17:08
|
|
|
|
tijatija
|
I meni treba recept za taranu, ovde nema da se kupi niti znaju sta je to
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 14:45:18
|
|
|
|
vukosava
|
Ni ja ne znam sta je tarana.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 14:48:46
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: vukosava Ni ja ne znam sta je tarana. Mene to podseća na Tiranu.
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 15:09:17
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: vukosava Ni ja ne znam sta je tarana. Mene to podseća na Tiranu. Mene na sa'ranu.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 18:01:33
|
|
|
|
Olga75
|
sto se tice tarane KLIK na prvu stranu teme Bubulence , Marince , da vam napisem kako se to pravi kiselo mleko ( posle ovoga vise necete kupovati sigurno ) ja pravim od 5 l mleka , dooobro se skuva i sipa u posudu u kojoj ce se kiseliti , kada se prohladi da bude te temperature da mozes da drzis prst ali je vruce ( znaci da ne opece jako ) onda se sipa jedan jogurt , posuda poklopi i utrpa dobro u neko cebe ovo je gotovo za dva sata ali ga ja ostavim 24 h tako u tom cebetu i tek onda ide u frizider prijatno
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 20:08:01
|
|
|
|
Anoniman
|
eto tarane samo sto je ne susis nego direkt rendas u slatko mleko ... ooo, vec vidim sta cemo ovih dana za dorucak da jedemo
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.5.2012 21:10:36
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Redovno pravim kiselo mleko i to se kod nas za dan pojede.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 3.5.2012 21:11:10 >
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 14.2.2013 16:11:56
|
|
|
|
dunja RR
|
Takođe, pre neki dan pojedoh pola pleha IZVORNA PORUKA: PoisonEve Setih se koha. Sto ja volim koh ljudi moji
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 14.2.2013 17:41:17
|
|
|
|
lesica
|
Kadaif....mmmmm,moja baka je to pravila kao niko. Sad se dovijam kako stignem,ali nije to to. I puslice od ručno ulupanih belanaca uz pomoć viljuške.
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.2.2013 11:43:56
|
|
|
|
nata11
|
Mmm najlepsa teleca corbica sa pavlakom iz vrtica i bakine breskvice sa dzemom.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.2.2013 11:47:26
|
|
|
|
branki*
|
jaje na platini,krompir na res,hleb premazan margarinom i medom,uprzeni paradajz da umacem,krompir pecen u ljusci,sve mi pravila moja baba,mnogo je volim
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.2.2013 12:10:40
|
|
|
|
sneza24
|
Meso pečeno na žaru kad je svinjokolja, pita sa sirom i kačamak koje je pravila moja baka, pečen krompir u ljusci u smederevcu .
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.2.2013 17:04:45
|
|
|
|
Jole84
|
Krompir i jabuka "u kaputu" -samo zapečeni u smederevcu,slatko od dunja,salčići,štrudla s makom,kačamak,mekike (koje se jedu sa šećerom ) ....Njam njam
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.2.2013 20:07:23
|
|
|
|
Bebilina
|
Mantije, gemis, salcici, mafisi ili kako smo ih mi deca zvali fasisti slatko od smokava...
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.2.2013 22:05:29
|
|
|
|
boba 11
|
Najvise mi nedostaje umak koji mi je baba pravila (tako sam ga ja zvala) a to je izmesano jaje sa kajmakom i sirom ili pavlakom pa se malo kuva na sporetu u tiganju.Bude retko da se moze umociti hleb a meni se uvek ispece pa jedem viljuskom.Ne znam da napravim.I njena ladnjaca A baba strina iliti nana nam je pravila najlepsi kitnikez
< Poruku je uredio boba 11 -- 15.2.2013 22:06:11 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?