|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima
25.4.2012 22:02:44   
cockic
8700kg je bebana po knjizi trebala da ima sa 6 meseci ovo je vise od ocekivanja
super.

kao sto sam u postu gornjem pisala sve se to izgubi kad se budu aktivirali user posted image
ako je jos dojena to je fantasticno user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1976
25.4.2012 22:12:41   
Maslacak15
Nije sasvim vonavoj , nije bilo dovoljno za njega (pola dojenje, pripomaze nestle beba, pocetno mleko). Ali guzonja se od pre dva dana ( sa 4 meseca i 10 dana) junacki okrece na stomak po celi dan i tripuje da oce da puzi user posted image user posted image tako da mislim da su tih 9+ kila mahom misici hiih. Salim se, ali dosta smo dugacki tako da kupujemo zeke 74 oke i pitam se sta cemo da radimo sa godinu dana.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1977
25.4.2012 22:14:55   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image neka je vejiki,ipak je to muskarac!
moja je manekenka,i samo je dojena,i tipujem da sada ima oko 7,7...user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1978
25.4.2012 22:23:07   
cockic
tacno von i mi smo manekenske gradje user posted image videcemo koliko ce imati ali to je
tek krajem maja.porasli smo za dva meseca ukupno 9cm prvi je nisu meriliuser posted image
mada i sin mi je visok i ni on nije bio krupna bebana.kao ona sve po kilazi je
slicno.

maslacak15 jer uspevas da ocuvas svoje mleko kad kombinujes,jer i ja joj dodam malo
koji put ili jednom ili dva puta ali ne pune mere jer stalno siki.
bas sam rekla da ne moze da mi tako brzo nadodje koliko ona stalno siki.
zato joj malo i dodajem.

nego bi volela da moje potraje bas do 6 meseca,malog sam samo dojila bez
dodavanja formule do 14m.ali mi deluje da sam imala vise nego sad.mada sa njom
sam zaglavila u bolnici sa njenih 8 dana pa sam se sigurno malo
i nasekirala.dobro da je i ovo ostalo user posted image nije bilo nista ozbiljno ali bolnica je svakako
traumaticna.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1979
25.4.2012 22:29:40   
Maslacak15
Super vonanavojuser posted image A koliko je stara malecka? user posted image Mi smo uvek bili veliki... I to 4 350 na rodjenju je bio 39 punih nedelja, znaci nedelju dana pred termin. Raste decko ko iz vode, sta da mu ja radim.user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1980
25.4.2012 22:33:55   
Maslacak15
Da da,
Ja sam njega prve dve nedelje iskljucivo dojila al onda sam morala da dodam jer nije dobijao na tezini. Uvek mu prvo ponudim da sisa, pa posle dobije flasicu. I funkcionise evo danas je tacno 4 meseca i 10 dana. Svoga mleka nemam puno ali se odrzava nivo. I on voli tako da se ja i dalje trudim. To zovem "homeopatsko dojenje" NEmam puno ali barem za antitela i imunitet sigurno je odradilo posao. user posted image

Direktna veza do poruke: 1981
25.4.2012 22:42:03   
vonavoj
bekana ima 5 meseci i nedelju dana..ah,sta bi da nemam ovaj tikeruser posted image a na rodjenju je imala 3630g,42.ga nedeljauser posted image
cockic,i ja sam par puta razmisljala da joj ponudim vestaka posle sike,ali sam odustala,uvek joj dam da joj sisa,makar i posle 1h...
nezgodno je sa dojenjem,nikad ne znas koliko pojede,moja nekad siki po 4minuser posted image ...i nema sanse da povuce jos,a da kazem da moramo da smo same u sobi,da nista ne suska...

Direktna veza do poruke: 1982
25.4.2012 23:03:51   
miva
A jaoj, kako ste sve napredne bebeuser posted image user posted image user posted image
Mi smo spram vas mali cvorak.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1983
27.4.2012 21:58:23   
maslackic
sad mi svi govore da joj dajem vodu ili caj..a mene zanima kako voda moze da pomogne da se ugoji??user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1984
27.4.2012 22:21:39   
peca
maslackic, mozda se nece ugojiti ali ce joj bolje raditi "mehanizam" user posted image

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1985
28.4.2012 8:02:04   
bea83
Maslackic,mi od prvog dana pijemo i vodu i caj,po preporuci patronazne,bas zato sto je bio mali i lenj za klopu,pa dodatna tecnost i cesto pojenje ubrzava metabolizam:) Sad pijemo oko 100ml caja i 150ml vode dnevno

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 1986
28.4.2012 12:38:50   
Anoniman
ksenija sa 8,5 meseci - 9650 gr i 72,5 cm

sto se tice vode, moja dok je samo sisala nije pila vodu uopste, a ad kada jede cvrstu hranu pije je. moje misljenje je da samo dojenim bebama nije potrebna voda, jer samo zadrzava mestu u zelucu, bolje da to mesto popuni mleko. user posted image pogotovo ako je potrebno da beba bolje napreduje.. .

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 1987
28.4.2012 14:13:11   
Yula

IZVORNA PORUKA: maslackic

sad mi svi govore da joj dajem vodu ili caj..a mene zanima kako voda moze da pomogne da se ugoji??user posted image

Nikako, moze samo da je zasiti da posle manje sisa. Ajd voda ok od 3. meseca, ali uopste ne razumem potrebu naseg naroda da decu kljukaju cajevima. Moje drugarice koje su tako davale deci caj, navadile su ih da piju posle ili samo cajeve ili sokove, vodu nece da okuse, pa moraju vodu da im boje sa sirupima, jer vodu kao vodu, ni da primirisu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1988
28.4.2012 14:50:59   
Yula
Moj Lazar ( bili smo malo neorganizovni i nikada ga ( kreteni ) nismo odveli na merenje na mesecnicu, vec sve nesto na pola meseca ):

rodjen 4195gr..................... 56cm, do 3.5 meseca iskljucivo dojen, bez vode, bez cajeva.

1m1/2 6000gr..................... 61.5cm

2meseca 6750gr................... 64cm

3m1/2 8600gr.....................69cm, od tada pije vodu i to fino.

4m1/2 9360gr.....................72.5cm od tada je na specijalno adaptiranom leku zbog alergije koju je dobio na nesto sto je dobijao preko mog mleka, sumnja na alergiju na proteine kravljeg mleka, a kasnije dokazana i na jaja.

5m1/2 9960gr..................... 75cm

Probudila mi se bebe i nemam kada vise da pisem, uglavnom, na poslednjem merenju sa
9m20dana je imao 12335gr i 80cm. Ovaj put sam obecala sebi da cu voditi tacno na mesecnicu na merenje user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1989
28.4.2012 15:02:49   
madre
yula, nemoj zameriti, ali bas me zanima sta kazu doktori, kako tvoja beba napreduje? normalno (prosecno), napredna je ili super napredna? moj sin ima istu kilazu kao tvoj, mozda cak i koji gram laksi... ja sam se nasto raspitivala i receno mi je da je prosecna kilaza za decu od 2 godine od 11-12 kg. pa me zanima kako je to kod vas?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1990
28.4.2012 15:24:20   
Yula
Pazi, mi smo u Francuskoj i njihove bebe su u proseku dosta sitnije od nase. Sta mi kazu, pa kazu da je super beba user posted image Odlicno napreduje i nije debela s obzirom da ima odlicnu visinu, mozda ima koji gram viska, ali se to na njemu uopste ne vidi. Sa motorikom je isto bio veoma napredan, evo malo fali da prohoda, vec se pusta po malo sam i pravi po neki korak, vodimo ga za jednu rucicu i on potrckava. Svi se cude kako je krupan, na igralistu kada mu pridju deca od 2 gdoine, sitnija su od njega. Ali doktori mi kazu da je sve ok, on je rodjen bas veliki, bio je najveca rodjena beba u toj klinici ikada, a nije imao dijabetes niti ista slicno, cak nikada nije imao ni jednu "krofnu" na telu, bas je skladna beka. Ne sekiraj se nista. Ako se fino,zdravo hrani, ne vidim problem. Da, meni su doktori rekli da je veoma vazno da na dijagramu kilaza prati visinu, ako je to skladno, onda nema nikakvih problema. Meni je cak francuska doktorica rekla ( a one su po tom pitanju malo davezi ) da ne obracam paznju na drugu decu tog uzrasta, da je moja mnogo veca od njihove i da prema tome mora vise i da jede. Videcu veceras da postavim sliku mog manekena i videces da nije ni malo buca. user posted image

Jel' tvoja beba jso sisa ili je na ad mleku? Meni je Lazar fenomenalno napredovao na mom mleku, cak je bio i bucmastiji tada, to primecujem kada sada gledam slike. I na ovom specijalnom je bio super, a sada smo presli na obicno adaptirano i videcemo kako ce tu ici, za sada se cini ok. Da nije bilo alergije verovatno bih ga dojila do prve godine, mada kakao vreme vise prolazi, formula bi deluje sve bezbedbije za dete.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1991
28.4.2012 15:28:29   
Yula
-Jao, ja tek sada videh tvoj tiker, tvoj sinak ima skoro 2 godinice. I da, znam da je to uobicajena kilaza za bebe tog uzrasta, ali i visina, tako da moj bebac da ima kilo manje, bio bi verovatno prilicno mrsav.

Dodala bih smao da ne mislite da kljukam bebu, cak naprotiv, on voli da jede, ali ja mu dam predvidjenu porciju za taj obrok i ako place za jos, dobije lazu, to mi zovemo chepom user posted image Nikada nisam zelela da mi beba bude debela i bas sam vodila racuna o njegovoj ishrani, kako o kvantitetu, tako i o kvalitetu. On je tek sa punih 6 meseci poceo da jede nemlecnu hranu.

< Poruku je uredio Yula -- 28.4.2012 15:35:20 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1992
28.4.2012 15:36:35   
oxy7
Sad kad sam vas malo iščitala, lakše mi je. Pavle ima 9600g sa 5 mjeseci, a starij sin je imao toliko sa 9 mjeseci, pa sam se već zabrinula. I nosi br. 80 ili 9-12 mjeseci.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1993
28.4.2012 15:42:15   
cockic
madre moj petar sa tacno dve na kucnoj vagi ima oko 12500-13kg
mislim da si u pravu,za kilazu sa dve god.prilicno je vitke gradje jedino ima veci stomacicuser posted image

a i visok je nisam ga ja merila ali sa sesnaest meseci je imao oko 89cm
verujem da je porastao oko nekih 5 cm.i muz i ja smo vislji tako da se nadam
da ce i on biti visok na tatu.ja sam za zenu ok 175 a tata 190.

yula nisam znala s obzirom na kilazu dr tamo daju da se aktiviraju tako rano,ovde kod nas i sedenje se zabranjuje dok malo kosti neocvrsnu.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1994
28.4.2012 15:52:21   
Yula
Pa ( ne znam da li sada offujemo temu, ako da, nekada modovi ne zamere ), Lazar je poceo da sedi stabilno sa 6.5 meseci. Nikada ga nismo silili, cak naprotiv, nikada ga nismo stavili da sedi dok nije to poceo sam da radi; Mislim da je to uobicajeno vreme kada bebe pocinju da sede. Ja sma njega od najranijih dana preko dana stavljala po malo da lezi na stomacicu, naravno, samo u budnom stanju. Deca koja veliki deo vremena provode lezeci na ledjima, i plus spavaju tako, kasnije pocnu i da sede i da puze, sto je i normalno jer im kasnije ocvrsnu ledjni i vratni misici. Sa 4 meseca smo snimali kukuove, po uputu pedijatra, i bili su zreli, ali kao sto vec rekoh, nismo dete stavljali da sedi. Ipak, sa 6 meseci on se uvelik kretao na stomaku po krevetu ( predpuzanje ), a sa 7 meseci i jendim danom je stao na noge u krevecu! To me bas bilo uplasilo i od tada je spavao kod nas u krevetu. Ali mi kazu da nisam trebala da ga sputavam. Ja sam mu dozvolila tek od 8 meseci da se sam dize na noge, i od tada stalno vileni. Nikada nije imao hipertonus misica, nsita slicno, samo je jednostavno veliki i napredan. I to nije nista neuobicajeno. Ovde inace veoma rano stavljaju bebe da sede, ne znam zasto i to mi se ni malo ne dopada.
Da, inace smo i mm i ja visoki, kao i skoro svi u nasim familijama user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1995
28.4.2012 15:53:27   
maslackic
nego, rekla mi je dr da sa punih6 meseci treba d aduplira svoju kilayu sa rodjenja..ynaci 5,7 treba da ima 6600 grama..tako da sam malo mirnija...rekla je i caj ili vodu da joj dajemo posle klope da vidimo da li je jos gladana, kao ako hoce caj ili vodu gladna je jos..u principu ja mogu da je ubedim da jos jede ali posle bljucka za medalju...pa mi nema smisla, dok je bljuckala oko 200 ml posle klope napredovala oko900gr, a sada kada nikako ne bljucka napredovala citavih 300...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1996
28.4.2012 16:01:46   
cockic
yula user posted image super oni se kad protrce istope.

a i to sto kazes moj malisa rucka za dvojicu a ipak je mrsav nema ni to veze on
sad posto nestaje tj.nesedne na dva minuta odmora odrzava manekensku liniju user posted image

inace da sedi i gleda crtace bio bi i on malo popunjeni.on to uopste ne gleda ne voli.

mislim da za buckastiju decu nije ni dobro da ih uce na crtace puno u ovom uzrastu
kad teba da se trose i isprobavaju sve akrobacije.

mi sad volimo skakanje na krevetuuser posted image i bacakanje i onda se upisa od smeha

izvinjavam se moderatoru user posted image

Direktna veza do poruke: 1997
28.4.2012 16:46:34   
madre
da, yula, bogi jos malo puni 2 godine i ima oko 12,200 i oko 88cm. pitala sam te to iz radoznalosti, nisam ja zabrinuta za kilazu mog trbonje, super mi je skrozuser posted image ljubi tu tvoju malu krofnicuuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1998
28.4.2012 17:22:10   
Yula
Wooow, 88cm! Ako ih uporedimo, moj Lazar sigurno jeste bucko! user posted image Ne, zaista ima mali stomacic i vec pokusavam da mu malo korigujem ishranu u smislu da smanjim kolicinu zitarica na neki dozvoljeni minimum ( ako mi on dozvoli jer je jesan ), a i pavlaku koja je ovde sa 30% masnoce. Ipak, mislim da on ima bas teske kosti, da mu vidis sake i stopala, nosi cipelice 22.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1999
28.4.2012 23:16:47   
madre
mi smo skoro presli na 23user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here