*Maki*
|
Bebana ja ne mogu da verujem sta ti je taj doktor uradio-nista!Sad sam besna,besna sam na svakog lekara koji ofrlje uradi nesto toliko bitno zenama koje imaju samo jednu jedinu,najlepsu zelju - da postanu majke. Znas zasto ti ovo pisem,zato sto se inseminacija NIKADA NE RADI DOK NE PUKNE FOLIKUL.Mene je doktor vracao cak iz drugog grada zbog toga sto folikul nije bio pukao,nije zeleo da uradi nista pa ni na nase insistiranje dok ne bude vreme za to.Sada sam mu beskrajno zahvalna sto je uvek sve uradio onako kako zaista treba i sto je na prvom mestu covek,pa lekar...Ja sam sto puta pisala,i posle svega sto sam prosla shvatila sam ono sto mi je moj doktor uvek pricao-jesu ti odlasci non stop na ultrazvuk dosadni ali tako mora da bude,uvek me je molio da budem strpljiva,ja sam u pocetku mislila da posto radi privatno da samo zeli da mi uzme novac a onda kada je poceo da mi ne naplacuje usluge,pa cak mi nije naplatio ni 2 inseminacije..ja sam se stidela sto sam tako mislila.Ali u moru onih koji su neljudi ne mozemo a da mislimo pozitivno uvek... Zlato,probaj da nadjes dobrog i strucnog doktora i nekoga ko ce imati vremena i da te tesi pola sata bez obzira sto mu je cekaonica puna,veruj mi ima takvih doktora.Neka bude i privatnik.Meni je muka kad samo odem u drzavnu ustanovu po upute (ja sve analize lepo uradim u drzavnoj bez obzira sto idem privatno kod doktora,uvek mi prica,to to i to uradi u bolnici da ne placas bezveze).Meni je doktor prvo uradio kompletan ginekoloski pregled:brisevi na bakterije,vaginalni i cervikalni bris,papa test,kolposkopiju.Tek kad su stigli rezultati radio je folikulometriju-znaci ides tu negde osmi dan,neki ginekolozi gledaju i II dan ciklusa atralne folikule.Zatim po velicini folikula otprilike izracuna kada bi mogla da nastupi ovulacija ali obavezno odes malo ranije, 11 dan ciklusa na primer.Onda opet merenje folikula,pa ides onda i svaki dan da meri folikul da vidi do koje velicine naraste pre nego sto pukne.Jer jeste tebi folikul bio taman,trebao je da ti da pregnyl kada je folikul bio tu 20-21 mm pa da te gleda svaki dan i da uhvati taj momenat kad folikul taman prsne i odmah da uradi inseminacijujer taj folikul koji ti je bio 24mm je mogao da pukne odmah a mogao je da pukne i kad je 28 a to je nekvalitetan folikul,zna se kolje velicine je folikul koji sadrzi kvalitenu jajnu celiju (od 17-do24 otprilike),zato se i daje pregnyl da se tempira vreme da prsne na vreme.Ali nemaju oni vremena,boli ih uvo.Zbog mene je doktor poslednju inseminaciju proveo ceo dan u ordinaciji,prvo sam dosla ujutro da me pogleda 36 sati posle pregnyla,jos nije bio ni naprsao.Onda smo otisli posle par sati jos jednom,taman je bio poceo da prska i rekao nam da dodjemo za 2 sata da radimo inseminaciju ako je skroz prsao.A moj suprug sa onom casicom mi je bio najsmesniji,trebao je covek da da uzorak Jako mi je zao sto ti inseminacija nije kvalitetno uradjena,utrogestan-progesteron se isto obavezno koristi posle inseminacije da bi se podigao progesteron i time povecala sansa da trudnoca uspe ako do nje dodje,nesto kao preventiva koliko sam ja razumela.Ljubim te Maslacak hvala puno za komentar o prolaktinu,meni kad neko samo spomene prolaktin meni se spusti mrak na oci
< Poruku je uredio *Maki* -- 6.4.2012 20:00:23 >
|