|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Čime čistite nosić?
30.3.2012 17:08:09   
Mama 78
physomer,kako ustvari to izgleda i kolko je to skupuser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 476
30.3.2012 17:16:12   
cockic
mama boca izgleda da ima 300 ml a u stvari 115ml a velika je zato sto ima pritisak.
ja to trosim kao puno jer sad kad je zapusena dok neroknem kolicinu nemoze da se
otpusi mukica i ja isto na bok da krene da joj izlazi iz drugog nosica kazu da je tek
tad procisceno.plasim se upala usiju jer je mala pa bolje da joj rokam to nego
da se posle nerviram sto nisam.

e cena je bas visoka od 800-920din kako gde .dosta jeste ali kad mora nije skupo.
to isto koristim i za sina samo sad cu preci na onaj od 2 god.do sad smo i jemu bebeci.

koliko sam svatila razlika je samo u jacini mlaza user posted image

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 477
30.3.2012 19:00:57   
Mama 78
Neznam Cockic,ja sam malo plasljiva,pa sam J.vodila kod nase dr. juce i ona nam prepisala nesto,sto su nam napravili u injekciono u spric,ali ja guska nisam pogledala u nalog sta je napisala i to joj strcam po 3,4 kapi pre podoja i deluje nocas mi spavala super nije se cula!

< Poruku je uredio Mama 78 -- 30.3.2012 19:01:21 >

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 478
30.3.2012 19:10:15   
novcic
isto se nama tako desavalo samo sam i preko dana stavljala fizioloski po malo..to nam se desavalo ujutru..jos su oni mali,zato im se tako desava rekla mi je patronozna,ne brini se user posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 479
31.3.2012 22:55:51   
Doogie
I nama je od rodjenja problematican nosic. Rekli nam u porodilistu da koristimo fizioloski u ampulama. Ali on sam ne cisti dovoljno, a rucna pumpica mi se cini bas invazivna da je pa se trudim da je ne koristimo vise od dva puta dnevno. Ovaj savet sto je neko pisao da je od halo bebe mi je super, to smo primenili i mnogo je dobro. I malimis mi se svidja sto koristi spric, ali to ne znam kako da radim dok mi neko ne pokaze. Za fiziomer, ja koristim onaj za odrasla i obozavam ga, bas mi pomaze. U utorak idemo na redovnu kontrolu kod pedijatra (2 meseca nam je) pa cu je pitati sta da radimo. Javljam vam ako kaze nesto pametno.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 480
29.4.2012 16:55:03   
peca
Kad spava dise normalno, ali kad je budna "krci" kao da joj je zapusen nos,sto verovatno i jeste...sipala sam joj spricem fizioloski, par puta u toku dana, i nista nije bolje... pokusavala sam posle toga da je okrenem na stomak, ali ona nece na stomak nikako !

Jel ima neko neku ideju?

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 481
29.4.2012 17:11:09   
Anoniman
Peco, moja krči ko matori tranzistor kad ne nađeš stanicu i to nikad kad spava, uvek u budnom stanju i kad je u akciji. Ja sam prvo mislila da je od nosa pa kako je rasla i zvuk se pojačavao sve više zvučalo kao da dolazi od grudi a dr kad je posluša kaže da je sve ok. Ne krču konstantno, nekad se čuje nekad ne, najčešće kad je u akciji. Na kraju je pregledala moja kuma pedijatar starog kova i savremenog učenja i kaže da je to kod nas česta urođena "mana". Dušnik bi trebalo da je čvrsta hrskavičava cev ali je Nevena kao i mnogo druge deca rođena sa dušnikom kome je jedan deo prstena mekan i kad vazduh prelazi preko vibrira i krči, najviše kad je u akciji pa se jače diše, kako raste sve će se jače čuti dok s vremenom to mekano ne "zaraste" tj očvrsne i krčanje potpuno nestane.

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 482
29.4.2012 17:12:58   
Anoniman
Inače se to zove laringealni stridor.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 483
29.4.2012 17:21:09   
mihi
Milošu je nestao tek sa 1,5 godinu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 484
4.5.2012 13:30:22   
peca
gae, mihi, ipak mislim, tj sto posto sam ubedjena da su slinci problem, sipam joj fizioloski ali slaba vajda, kad mi to ne isterujemo napolje, preporucila mi dr fiziomer aspirator, moracu da vidim da ga nabavim user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 485
4.5.2012 15:45:11   
bea83
IZVORNA PORUKA: peca

Kad spava dise normalno, ali kad je budna "krci" kao da joj je zapusen nos,sto verovatno i jeste...sipala sam joj spricem fizioloski, par puta u toku dana, i nista nije bolje... pokusavala sam posle toga da je okrenem na stomak, ali ona nece na stomak nikako !

Jel ima neko neku ideju?

Kupi fiziomer i običnu pumpicu(onu što staviš u usta i vučeš), jes skup al radi posao,okreni je na bok, dobro je učvsti (ja Viktora stavim na svoja kolena i držim mu glavu sa slobodnom rukom a drugom prskam fiziomer) kad joj staviš u nos i drži dok ne udje cela doza,prskaš u gornju nozdrvu i obično sve izadje kroz drugu nozdrvu, tako opet na drugi bok i na kraju na stomak ako možeš, ako ne onda odmah na ledja i polako izvuci pumpicom ostatak. Spremi se da će da se dere (bar se moj dere ko magarac) ali nemoj da odustaješ, jeste neprijatno ali udješ u štos posle nekog vremena a razlika je ogromna, mi smo tek sa ovim sistemom prestali da krčimouser posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 486
4.5.2012 17:20:06   
Doogie
Poslusajte beu, ja sam ovaj njen pristup primenila i nemamo vise uopste problema! Fiziomer za bebe naa bok, na drugi, pa na stomak i rucnim aspiratorom obicnim samo malo se povuce, izlaze svi slinci. HVALA Bea, nas si spasla! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 487
4.5.2012 20:51:15   
bea83
Baš mi je drago da sam pomoglauser posted image

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 488
9.5.2012 22:37:07   
peca
Bea user posted image
Kupila sam fiziomerovu pumpicu,tu za usta, i moram reci da je odlicna spravica, nisam imala i za sprej, za sad koristim fizioloski, ali kupicu i njega da probam, a ova pumpica izvlaci iz malog mozga user posted image i da.. Bea i moja se dere ko magarac samo zenski user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 489
25.5.2012 0:32:35   
Sanchy
Jedno pitanjce,postoji li fizioloski rastvor u kapima ili samo onako u boci pa spricem ukapavati?i vidim pricate o aspiratorima tj.pumpicama pa da li su bolji ti rucni ili elektricni?malo sam u nedoumici....

< Poruku je uredio Sanchy -- 25.5.2012 0:35:22 >

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 490
25.5.2012 0:40:46   
madre
pa ako ti je to toliko vazno mozes da sipas fizioloski u bocicu od kapi... a sto se aspiratora tice mi imamo i onaj sto ide u usta i onaj za usisivac, koristimo ih u zavisnosti od potrebe... kad je bas prehladjen koristimo taj za usisivac.

< Poruku je uredio madre -- 25.5.2012 0:53:23 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 491
25.5.2012 0:41:32   
nenja22
postoje bebisol ampule, jedna ima 5ml otkine se vrh i može da se kapa...ili marisol kapi, ili aqua maris ili šta još tu ima od tih proizvoda, a ima svašta i u kapima i u spreju,tražiš u apoteci, iole ok apotekar će ti znati naborjati i preporučiti...a pumpicu ne rabimo (nismo ni fiziološki doduše) meni izgleda zastrašujuće ova što ide na usisivač, ali znam da ima roditelja koji se u njih kunu...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 492
25.5.2012 0:46:45   
Sanchy
Hvala...user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 493
25.5.2012 0:55:22   
Mariya
Ja sam koristila fiziološki i špric, a imam onu ručnu pumpicu - burence. Potrebno je malo vežbe ali kad se uštosiš ona sasvim dobro radi posao.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 494
25.5.2012 12:26:09   
Christabel
Koristi li neko Isomar sprej za bebe? Htela sam da uzmem fiziomer a na kraju smo uzeli ovaj, pise da je na bazi preciscene morske vode. Jedino je malo cvrst taj deo gde se strcne pa dok ja strcnem moja se vec okrenula na drugu stranu vristeci... ne polazi mi jos za rukom da je savladam. Nego koliko puta na dan se smeju stavljatiti sprejevi i da li je obavezno izvlacenje pumpicom? Moja isto dosta krklja i stapicem za usi joj povremeno izvucem neke balice, naravno ona se sve vreme okrece, bacaka, prevrce i izmigolji se na kraju, uz dernjanje!

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 495
19.6.2012 15:06:00   
soni
ja sam kupila ovakvu slicnu pumpicu za nos KLIK..rekli su mi da je bolja nego ona klasicna..provericuuser posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 496
19.6.2012 15:09:59   
soni
user posted image
IZVORNA PORUKA: bea83

IZVORNA PORUKA: peca

Jel ima neko neku ideju?

Kupi fiziomer i običnu pumpicu(onu što staviš u usta i vučeš), jes skup al radi posao,okreni je na bok, dobro je učvsti (ja Viktora stavim na svoja kolena i držim mu glavu sa slobodnom rukom a drugom prskam fiziomer) kad joj staviš u nos i drži dok ne udje cela doza,prskaš u gornju nozdrvu i obično sve izadje kroz drugu nozdrvu, tako opet na drugi bok i na kraju na stomak ako možeš, ako ne onda odmah na ledja i polako izvuci pumpicom ostatak. Spremi se da će da se dere (bar se moj dere ko magarac) ali nemoj da odustaješ, jeste neprijatno ali udješ u štos posle nekog vremena a razlika je ogromna, mi smo tek sa ovim sistemom prestali da krčimouser posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 497
11.7.2012 12:57:27   
Lu
IZVORNA PORUKA: Bobica26

Nova sam na forumu pa ne znam da li već ranije bilo diskusija na ovu temu, ali verujem da su alergije i disajni problemi kod dece čest problem. Moja devojčica ima alergiju na polen, grinje i prašinu... user posted image uglavnom, trenutno najveći problem - pun nos, a odbija da redovno koristi maramicu, još je mala, a valjda joj, sirotoj, i dosadi, jer nos stalno curi pa uvlači i neretko dođe do povraćanja. Pored sprejeva i raznih preparata koje smo isprobali, doktor nam je sada preporučio aspirator za izvlačenje sekreta iz nosa. Ja to nikada nisam ni videla (osim što sam istraživala po netu i gledala slike) pa vas NAJLEPŠE molim da mi kažete ako je neko imao iskustva sa aspiratorima. BILO KAKVO iskustvo mi je od velikog značaja. Najlepše vam hvala!

IZVORNA PORUKA: Tash

Pa, koliko sam upucena, imas onaj sto ide na usisivac, Iona usni, elektronski... a osvem home je bilo reci u temi Cime cistite nosic. I akoj je to na sta si mislila,skoro sve imamo iskustva sa time. A koliko ti je dete? Moj mali,je alergican na kravlje mleko pa imam iskustva sa antihistaminicima, posebno sto sam ja alergicna na polene iimam astmu.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 498
9.8.2012 0:56:50   
Sanchy
Mi koristimo physomer samo mu prsnem u jednu pa u drugu nozdrva pa ga okrenem na stomak..nas dr je protiv pumpica a inace isli smo i kod privatnog pedijatra koja je ujedno i pulmolog i pluca su mu cista a i on krci i krklja samo takomedjutim to su upravo slinice koje stvaraju taj grozan zvuk..

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 499
9.8.2012 7:14:26   
cockic
lena krci u nosicu od rodjenja za nju mi rekose da je treci krajnik koji moze proci do 6 ili 12meseci.mi kad se ona zapusi bez inhalatora nista bas me namuci sa nosicem.dok sin za godinu dana imao samo jednu prehladu ona svakih 10 dana muci miku sa nosem.ali zato je mali imao kasnije stalno slinav nosic evo i sad.mada kod lene je mozda i u pitanju sto joj bata prenese.e kad bi bila istina da tako stvara imunitet bilo bi ok.barem se nije mucila bez razloga.

inace i bez pumpice nista do sad je imala vec jednu upalu uva,ne mogu da zamislim sta bi bilo da joj ih nisam vadila sa pumpicom.nemoze nikako da dise place kenka i onda me pumpica spase i mene i nju sve samo da neplace user posted image dusica

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here