|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
27.1.2012 19:52:03   
minavb
Cokolada posle 12 meseci, dok decije prilagodjenje kase sa cokoladom mogu i ranije (hipp griz sa cokoladom, cokolino, ...)

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1676
27.1.2012 20:03:33   
Capa
Znači, hleb može,a i ova Milupina sa čokoladom (piše na kutiji da je od 8 meseci )?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1677
27.1.2012 20:05:46   
minavb
Moze user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1678
27.1.2012 20:07:03   
Capa
Ok, hvala, draga tetka Saveta user posted image
P.S. Nemoj loše da shvatiš, nego te udavih traženjem saveta na temu ishrane, pa te doživljavam kao svoju tetka Savetu user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1679
27.1.2012 20:09:15   
minavb
Pile tetkino user posted image

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1680
27.1.2012 20:21:49   
Capa
user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1681
28.1.2012 11:50:31   
branki*
pozdrav svima!kad moze da se daje svinjsko meso?je l jos kuvate posebno ili odvajate od vaseg rucka,npr kad kuvate grasak,krompir,pasulj?je l gnjecite ili miksate?
ja sve kuvam posebno za bozu,dokle cu-ne znam.
sve skroz blendiram,dokle cu-ne znamuser posted image
je l na 3 sata hranite?
hvala

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1682
6.2.2012 17:34:50   
zeljo

IZVORNA PORUKA: branki

pozdrav svima!kad moze da se daje svinjsko meso?je l jos kuvate posebno ili odvajate od vaseg rucka,npr kad kuvate grasak,krompir,pasulj?je l gnjecite ili miksate?
ja sve kuvam posebno za bozu,dokle cu-ne znam.
sve skroz blendiram,dokle cu-ne znamuser posted image
je l na 3 sata hranite?
hvala

"Svinjsko meso je koncentrovana hrana, što znači da je bogata hranljivim sastojcima u odnosu na kalorijsku vrednost. Obezbeđuje značajnu količinu proteina. Da bi se redukovala mast, svinjsko meso treba spremati sa začinskim biljem - umesto u sosu. Deca nakon navršenih godinu dana mogu da ga konzumiraju dinstano, pečeno u rerni ili na roštilju." klik-izvor

Ja i dalje sve posebno kuvam i verovatno cu sve dok zaista ne pocne da jede sve sto i mi. Ne vidim koliko je Boza veliki-mali user posted image , ako ima zubice ne bi trebalo da blendiras, vec da seckas i pasiras hranu viljuskom, mojoj bebi su tek sad krenuli zubici, a ja pojedniu hranu, posebno voce, samo izmrvim viljuskom. Sto se satnice tice, jede na 3 sata, pola sata, sat gore-dole. Imamo 6 obroka jos uvek, tako da se trudim da ih rasporedim na tri sata user posted image
Nadam se da sam pomogla.

Ja vise nemam ideja za dorucak i veceru, pa bih molila za malu pomoc dragih RR mama user posted image Inace, tek nam je sada izasao prvi zubic i ne mozemo da jedemo ako i dalje ne blendiramo hranu, doduse, ne toliko usitnjenu kao u pocetku, ali ipak...
Interesuje me, da li bih mogla ( da napomenem da ja obozavam da jedem, i obzirom da je zdravo, pretpostavljam da bi i beba smela) da joj potopim 7 corn pahulje u vocni jogurt i da to bude jedan obrok?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1683
6.2.2012 17:58:37   
Capa
Ja mislim da bi smela da joj kombinuješ 7-CORN sa voćnim jogurtom, samo pazi koje voće...
U stvari, mi smo uveli jogurt, voće i tih 7 žitarica, pa kapiram da je to OK za ovaj neki uzrast...

Inače, mi joj dajemo za doručak i palentu sa mladim sirom ili pavlakom, a jela je i poparu sa sirom... Za večeru dajemo Milupa mlečnu kašicu od pirinča i kukuruza, ili mlečnu Milupinu sa čokoladom... Možda ti naš jelovnik da neku ideju user posted image

A kada ste davali grašak, boraniju i sl?

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 1684
7.2.2012 13:40:15   
zeljo
Capa, draga user posted image

Odavno smo poceli sa palentom i poparom, a od pre 15k dana jede i griz. Mislila sam na nesto jos konkretnije, nesto kao jaja, tj. zumanac da se isprzi na malo ulja, pa da se tome doda nesto. Ja bih odmah da predjem na slaninicu i jaja user posted image
Ja sam grasak uvela pre nekih mesec dana, dobro je podnela, boraniju jos uvek nisam.
Cak dala i pasulj, odnosno samo corbu u kojoj sam potopila sredinu hleba.
Gledala nas dusa i oblizivala se dok smo jeli, pa je meni bilo zao i dala sam joj samo malo da proba, iako je prethodno jela. Mala izelica, a dobija svega po 200-300 grama mesecno.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1685
7.2.2012 14:12:05   
nenja22
ja po malo da se naviknem da zalazim ovde,a ne vise onu od 6 meseci user posted image

iz pocetnog kukanja u onoj temi, prelazim ovde, zadovoljna...jede uglavnom sve sto mu se ponudi, nesto u slast, nesto par kasicica pa bataljuje, ali sve u svemu, dosta toga ima na meniju...
malo bih veceru i dorucak da poraznovrsnim, pa gledam tu i tamo ideje...vidim poparu spominjete, ako nije uvedeno kravlje mleko, kako je spremite, ima neki savet?

isto nam za sada popodnevna uzina nije fiksna, nekad je preskoci na racun sisanja, a nekad i jedno i drugo, prasac moj...ali sam razmisljala, da mu dajem gotove vocne jogurte, nesto ne bih zurila ima tu i tamo aroma i zgusnjivaca u njima...ali da napravim sama rekoh, nego me zanima, mogu li dodati pored jogurta, malo slatke pavlake, je li je neko davao, evo sa napunjenih 9 meseci?

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 1686
7.2.2012 21:28:43   
branki*
za slatku pavlaku ne znam,ja nisam davala.popara se pravi na vodi,dodas posle malo sira ili pavlake ili putera.

branki

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1687
10.2.2012 23:21:29   
Capa
Mame, ja u nekom kuvaru za bebe pročitala da se ne kombinuju mahunarke sa mesom... Ima li to vama logike i kako ste vi postupale ? Mi smo danas krenuli sa graškom, pa ne nam da li bih smela da kombinujem s mesom ili da se držimo tih preporuka iz gorepomenutog kuvara za bebe... user posted image
Šta vi mislite ? Ili savetujete ?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1688
10.2.2012 23:24:54   
branki*
znam da to vazi za odrasle,za bebe ne znam.ja kombinujem.

branki

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1689
13.2.2012 11:55:40   
bebacmoj
zdravo svima,nova sam na forumu mada redovno citam vase savete o ishrani beba. evo i mog problema. cerkica mi imapunih devet mececi i u poslednjih mesec dana nece da pije mleko. isprobavali smo razne flasice, cucle, dodatke u mleku.....ali nismo uspeli....tako da sto se mleka tice ono sto pojede uz pire i poparicu to je sve user posted image
do pre desetak dana je jela mleko i plazmu, vise nece ni to....
ima li ko od vas slicnih problema ?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1690
16.2.2012 16:06:13   
Capa
Bebac moj, ja stvarno ne znam kako da te posavetujem, nažalost... Nadam se da će se neko javiti ko je imao slično iskustvo ili ima neki savet user posted image

A sad ja: user posted image
- Sa čime kombinujete cveklu ? Ja sa krompirom ili pirinčem, pa sa nekim mesom; ali ne ide mi ni uz šta drugo... Iamte li neke ideje ?
- Kada ste počele bebama da dajete sitno seckano meso? Mi imamo dva zubića, jedemo gnječeno, pirinač, npr, ne gnječimo uopšte.. Ali, pre neki dan smo probali sitno seckano meso i umalo se ne udavismo... Odsekla sam se od straha...
- Koju ribu treba prvo uvoditi? Videli smo neke HIppove kašice sa lososom, a pročitali negde da treba bela riba user posted image
-Sada ponavljam pitanje od prošlog puta: idu li leguminoze sa mesom ?

Hvaaaaala, hvaaaaala, hvaaaaaala user posted image

(odgovor članu bebacmoj)
Direktna veza do poruke: 1691
16.2.2012 19:09:23   
nenja22
probali mi poparu i otišla puna činijica, mašala user posted image

capo, još ne probah cveklu da mu dam, ali to što si napisala...šta ga znam, što da ne. ja sam razmišljala kad je probam da dam, da bude eventualno sa pavlakom, pa kao neku popodnevnu užinu...mada to češće bude sisanje još uvek user posted image

što se tiče ribe, ja baš mislim da je preporuka plava riba, ima više onih dobrih nezasićenih masnoća, koje su njima malcima preporučljive, pa u tom smilsu, skuša recimo planiram da mi bude neki prvi izbor, ili već šta lokalno sveže lepo nađem, čim ljudi krenu malo na ribanje kad otopli

a mi smo sa 6 zuba i uglavnom još uvek sve ode u blender, ali na kratko,..u stvari, plazmu glođe (evo sad jednu upravo), jabuka i bundeva kad se skuvaju samo ih blago izmuljam viljuškom, ali nisam još krenula na seckanje mesa...ali svejedno, ostane tu komadića, mislim da mu je to ok još uvek, ne zna on baš na zube te da natempira pa baš da grize (sem mene što lepo ume da zagrize, ali to je druga priča user posted image )

i da, za mahunarke, sećam se da je mina spominjala ne zajedno sa mesom, a i negde još sma čitala na tu temu...ne znam da li je to objašnjenje, ali meni ima logike zbog sporije svarljivosti i jednog i drugog da ne treba da se kombinuje, recimo?

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1692
16.2.2012 23:54:52   
Capa
Nenja, hvala ti na odgovoru user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1693
24.2.2012 22:20:24   
nencydrew
user posted image
IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Porasli smo i mi do ove teme user posted image
Ja nemam razloga da se zalim user posted image Natalija jede kao mecava, dorucak palenta, popara i sl. pa uzina vocna, rucak meso ili zumance +povrce, vecera pahuljice mlecne ili 7 corn sa povrcem. Sve jede, do skoro nije volela voce, sad stvarno sve jede. Naravno nesto voli vise a ono sto manje voli jede uz decije spotice sa youtuba user posted image
Jedini problem imamo sa dojenjem, pocela sam da je odvikavam polako, izbacila sam joj sve dnevne podoje, ali mnogo voli da sisa pa tesko ide. zadnjih par dana sisa ujutru i pre spavanja, ali preko dana po nekoliko puta trazi. Pritom nece nista na flasicu, pa ne znam kako da joj dajem mleko ako izbacimo dojenje. Na casu pije vodu po nekoliko gutljaja 100 puta dnevno...

i mi ovako, koje povrće stavljaš u 7 corn?ne voli ga bašuser posted image al možda da prob
am sa povrćem...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1694
3.3.2012 14:56:18   
nenja22
ja danas plavi ću da mu dam...a nisma sigurna da l' je ok da ga spremim tako što ga kratko ubacim u kipuću vodu, pa onda dodam još malko da se skuva sa mesom?

ako je neka prisutna da odgovori, odma sada odma, ako ne, ja dajem tako, pa valjda je ok user posted image

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 1695
3.3.2012 14:58:51   
Anoniman
Ja mislim da ce biti kuvan, ne vidim zasto ne bi. Ja bih tako

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1696
4.3.2012 11:17:33   
nenja22
ovako spremih, u slast je pojeo user posted image
danas ću ubaciti malo veću količinu, pa da vidimo kako će da izgleda...

a inače sam i nama spremila super musaku od plavog, sad ću je iskucam tamo u temu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1697
5.3.2012 11:49:15   
nela79
Ljudi ...zene :)

Kad se uvodi kupus u ishranu djece?

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1698
5.3.2012 17:10:29   
dejana007
IZVORNA PORUKA: nela79

Ljudi ...zene :)

Kad se uvodi kupus u ishranu djece?

ja mislim posle godinu dana, bar cu ja tad i to i pasulj. meni jedino to i ostalo. sve isprobo :)

sto se tice mleka pocela da mu dajem milupino mleko od 6 do 12 meseci, jer jako slabo sisa - niti ima potrebu, niti trazi. ali mi je problem flasica, nece da sisa ni na jendoj. resenje nasla tako sto kupila no spil avent flasicu, makla onaj plasticni deo pa sad je kao kljun i tako mu dajem tj samo mleko mu klizi niz grlo. Inace prihvatio je to mleko normalno s tim sto malo tvrdje kaki :)

od ceralija mu davala nestle sa mesdom i zitaricama, onda humana sa jagodom i jogurtom, onda nesle suve sljive i ovas kao i nestle jogurt sa borovnicom - i sve je preukusno i sve obozava :))) jedva cekam sveze voce i povrce :)))

< Poruku je uredio dejana007 -- 5.3.2012 17:12:22 >

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1699
15.3.2012 8:31:01   
Anoniman
Da se i ja upišem ovde. Npunismo i mi 9, sad idemo dalje.

Poslednje smo uveli pasulj. Ja se sad trudim da je polako privedem našem stolu tj da počnemo da jedemo istu hranu. Kad kuvam za mm i mene, nikad ništa ne zapržavam, i zbog mog pritiska sve kuvam potpuno bez soli pa mm posoli u tanjiru, tako da to neće biti mnogo teška misija.

Dr nam je dala zeleno svetlo za kupus i ribu, pre toga ćemo da uvedemo boraniju sa kojom malo kasnimo.

Kako dajete grašak? Pasiran, gnječen ili ceo? Najviše me buni opna jer nemamo ni jedan zub.

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here