Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 28.2.2012 18:55:59
|
|
|
|
Doogie
|
CESTITAMOOOOO! Kako si se porodila, pisi :) da li se beba okrenula ili je izasla karlicno? Mene bas interesuje posto je moja bila karlicno, pa smo isle na cr, a zao mi je jer sam zelela prirodno i da mm prisustvuje.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 28.2.2012 20:11:28
|
|
|
|
marijana22
|
Cestitam Anhelito Pisi sve po redu........
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 29.2.2012 17:11:27
|
|
|
|
ivas
|
Anhelito cestitam! Djurici, nazalost, ne moze puno ljudi da dodje da te poseti jer pustaju samo jednu osobu po porodilji. Po sobama nema ulazenja vec moras izaci u trpezariju, a za to vreme bebu odnesu u boks i onda prakticno taj koji dodje moze samo da vidi tebe. Bebu pokazu samo jednom i to ne jednom dnevno nego samo jednom dok si u porodilistu i to je to. Sestra je pokaze iz ruke, nema dodirivanja bebe. Upisu tamo da je ta beba pokazana i nece vise da je pokazuju. Tako je na prvom spratu gde je sad baby friendly kao i na drugom. Glup sistem nazalost ali tako je. Mi smo poludeli jer je mm bio na porodjaju sa mnom i kad je dosao pokazu mu bebu i kao ne diraj. A covek dan pre toga bio na porodjaju i mazio bebu. I imao uredne briseve i sve. Ali ne, takav im je protokol. Ja sam se porodila tamo pre mesec dana.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 1.3.2012 10:24:22
|
|
|
|
Anhelito
|
Lepo sam sve napisala i puce mi net E ovako...u cetvrtak 23. ujutru sam po prvi put oset_ila da me bole krsta ali nekako drugacije kao da me neko stipa i drzi tako neko vreme, ne zna bolje da objasnim heheh, ali s obzirom da su me bolela krsta stalno nisam pridavala znacaj. Ctg mi je od polovine osmog meseca pokazivao da imam kontrakcije, pa sam ipak malo kasnije uzela sat da vidim kad i koliko traje ta neprijatnost u krstima i shvatila da ipak imam kontrakcije. Da napomenem da uopste nisam imala onaj bol u donjem stomaku nalik menstrualnim bolovima ja sam svo vreme dozivljvala iskljucivo krsne kontrakcije. Bolnica mi je preko puta zgrade a i bila sam planirana da me prime u petak pa sam sebi rekla ma izdrzaces do petka jer to sto sam osecala nisu bili bolovi nego onako neko zatezanje. Cak sam i spavala u toku dana i posle spremila rucak, nista bitno se nije desavalo. Suprug me je oko 17h zvao sa posla i predlozio da odemo na veceru da se malo opustimo pre nego sto odem u bolnicu i ja naravno prihvatila. Medjutim dok smo sedeli u restoranu krenulo je da bolucka tako da nisam mogla mirno da disem i videla da se cesto javlja taj bol. Taman smo zavrsili sa vecerom pa krenuli orema kuci. Zvala sam moju doktorku Vesnu Stojanovic da joj kazem sta se desava i rekla mi je da ako mogu izdrzim do ujutru jer ona radi u petak ako ne da idem idmah u bolnicu. Nusam se nista dogovarala sa njom oko prisustva njenog pa nisam ni ocekivala da ce doci a i ona je htela da me porodi u njenoj smeni carskim rezom jer je beba bila okrenuta karlicno. Otisli smo u bolnicu i kada sam cula na pregledu da sam vec otvorena 7-8 orstiju iznenadila sam se jer nisam uopste imala neke bolove koje nisu mogli sa se izdrze ili predisu. Dezurni lekar to vece je bio dr. Pedja koji se kada su me stavili na sto odlucio da me poradja prirodno. To me je malo uplasilo jer nisam sebe pripremila psihicki u potpunosti na prirodni porodjaj i karlicne mere su mi bile male a on jos karlicno okrenut. Nisu mi radili klistir, nije se stiglo i odmah su mi ukljucili indukciju sto smatram totalno bespotrebno tada jer sam se brzo otvarala i bila skoro spremna za napone. U tom momentu sam samoj sebi rekla dobro je sto sam se sama otvarala kod kuce jer prva kap one indukcije izaziva uzasno grcenje celog tela i zaustavlja vam se disanje koliko se grcite. A da, sa ne zaboravim za to vreme su pozvali mog supruga da se popne on je prisustvovao porodjaju i tad sam, znaci za par minuta, bila spremna da se napinjem. E tada su krenule moje prave muke, naime bebac je uzlazio na ne tako cest i na specifican nacin. Bebe okrenute karlicno ili idu guzom ili nogama on je izlazio i guzom i nogama u isto vreme. Posle ne znam koliko bezuspesnog napinjanja i radjene epiziotomije nisam uspevala da ga izbacim, cak je i dr. Pedja rekao da se pripremi sala i da cemo probati jos dva puta ako ne uzadje u ta dva napona idem u salu. Ja sam na svu srecu uspela u narednom naponu da mu izbacim noge i guzu oni su pomogli rucno da izadju ramena i glavica. Moj suprug je bio hrabar i bodrio me je svo vreme, kvasio mi usta i dzrzao masku za kiseonik. Posle je dok sam lezala ona dva sata na stolu posle porodjaja pricao sa mnom i drzao me za ruku. Andrej (beba) je imao 2850 kg tada i sreca sto je bio mali inace ne bi se ovako zavrsilo. Zaradio je hematome na stopalima ali evo sd se vec sve povuklo i prsti su se ispravili. Spustili su me na odeljenje na drugi sprat bilo je oko pola 1-1 nocu i ta noc mi je bila najgora jer me je rana usazno bolela a nisam imala kod sebe neki lek pa mi je cimerka ujutru pozajmila diklofenak cepic dok meni moji ne donesu nesto. Bebu su mi doneli to jutro oko 7-8 a pre toga me je sestra odvela na tusiranje i pokazala mi sta da radim svaki put kad odem u wc. Sto se tice jutarnjih protokola na odeljenju sestra ujutru budi oko pola 6-6, meri se temperatura pritisak, zatim ide pedijatrijska sestra, pa dorucak pa vizita. Sestre su ljubazne i svi pitaju kako smo da li smo dobro, mogla sam sve da pitam i pomogle su mi mnogo oko dojenja jer nisam uspevala u pocetku da ga dojim. Svaki dan se donose ciste pelene i benkice za presvlacenje a ako nema odete do njih i one daju iz boksa. Vizita je od 2 do 3 i za to vreme beba se odnosi u boks da ne bude sama a poset_a moze da vidi bebu kad krene kuci, sestra je donese na rukama i drzi malo. Stvrano nemam nikakve zamerke na osoblje ja sam se odlicno osecala u bolnici.
< Poruku je uredio Anhelito -- 1.3.2012 10:38:05 >
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 3.3.2012 12:03:38
|
|
|
|
j o e
|
svaka cast anhelito i cestitam na zvezdari izgleda bas potenciraju indukciju. cini mi se da su je pominjali svi koji su pisali o porodjaju kod njih. pitamo li se mi ista o tome ili tu odluku donosi iskljucivo doktor?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 3.3.2012 12:18:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Ima razlike izmedju indukcije i stimulacije. Indukcija se daje ukoliko porodjaj ne krene i ona ga na neki nacin izaziva, a stimulacija se daje u toku porodjaja. Objasnjavale su nam babice na vezbama, al sam sad vec sve zaboravila Nek pita neko ko sad ide na vezbe. Ja znam da je dr Mitrovic protiv toga i da me je dilatirao da ne bi morala indukcija. Ja sam u toku porodjaja primala stimulaciju jer se nisam uopste otvarala, a imala sam jake kontrakcije i pukao mi je vodenjak.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 3.3.2012 15:21:42
|
|
|
|
Goca0
|
Cao svima,meni je termin krajem aprila i planiram da se porodim u grackoj bolnici,trudnocu mi vodi dr.Milan Brakus ali privatno,pa me interesuje da li je neka od vas imala iskustva sa njim u porodjajnoj sali i u porodilistu,hvala unapred
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 5.3.2012 10:38:03
|
|
|
|
Anhelito
|
@joe hvala Sto se tice indukcije mene niko nista nije pitao @MaliMis ja sam videla da sestra uzima bocu i kaci je, u tom momentu sam je pitala jel to indukcija, ona je onako vise za sebe klimnula glavom i rekla ovo ce vam malo pomoci da se brze otvorite
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 5.3.2012 12:30:21
|
|
|
|
DJURICI
|
drage porodilje...koje stvrai treba da se ponesu u porodiliste a koje tata moze kasnije da donese tata.. hvala unapred....
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 5.3.2012 18:52:45
|
|
|
|
nela79
|
Najbitnije ti je da imas par paketa ulozaka, pauce za sobu i za kupatilo, dva peskira, vodu i plazmu za poslije porodjaja. Sve ostalo ako spakujes u torbu moze muz da ti donese.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 5.3.2012 21:05:06
|
|
|
|
DJURICI
|
hvala NELA 79
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.3.2012 2:33:51
|
|
|
|
pandina
|
Drage, srecan praznik ! Inace, i ja sam se odlucila za Gradsku bolnicu procitavsi ovu temu od prvog do poslednjeg posta. Hvala za sve informacije. Vidim da niko nije pomenuo dr Zarija Zarica. Cini mi se da on radi samo ekspertni ultrazvuk, ali nisam sigurna. Da li je neko bio kod njega na UZ i kakva su iskustva?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.3.2012 8:10:54
|
|
|
|
j o e
|
ja sam bila kod njega na uz za double test. cula sam da je jako strucan, mada nije bio nesto pricljiv ni posebno ljubazan, samo je odradio svoj deo posla i to je to. znam da je ranije radio i porodjaje, pa da onda neko vreme nije, ali ne znam da li opet radi.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.3.2012 8:11:22
|
|
|
|
j o e
|
e da, hvala, srecan i tebi praznik!
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.3.2012 9:19:35
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: pandina Drage, srecan praznik ! Inace, i ja sam se odlucila za Gradsku bolnicu procitavsi ovu temu od prvog do poslednjeg posta. Hvala za sve informacije. Vidim da niko nije pomenuo dr Zarija Zarica. Cini mi se da on radi samo ekspertni ultrazvuk, ali nisam sigurna. Da li je neko bio kod njega na UZ i kakva su iskustva? pa na mom porodjaju je bio dr koji se preziva Zaric ali ne znam kako se zove, visoki dr i stalno jako naparfemisan? meni se svideo, doduse, mene je samo gledao kako se poradjam, i posle po hodiku prepricavao moj porodjaj, i govorio da mi je ime upamtio i pitao sestre u kojoj sam sobi zezali smo se ,da tako kaze.... mada ja nisam naisla da loseg dr a u gradskoj.. ustvari samo na dr Jankovic, totalno ne zainteresovana dr
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.3.2012 11:32:36
|
|
|
|
pandina
|
Joe, Maslackic, hvala vam! Razumela sam da su skoro svi doktori izuzetni, tako da ne brinem posebno za porodjaj. Jos uvek se dvoumim da li da izaberem dr Mitrovica ili dr Obradovic da mi vodi ostatak trudnoce, o njima procitah ovde najvise reci hvale. Dr Zarica jedino poznajem jer sam kod njega bila na ekspertnom u 22.nedelji i isto je bio jako cutljiv, jedva da je nesto progovorio citavih 15min. Rekao je samo na kraju: "Sve je u redu. To je to." Tada sam prvi put pitala za pol i odmah je rekao . On je jedini koji mi je to rekao, jer moja doktorka u DZ i jos jedna kod koje sam bila igrom slucaja, kazu da ne mogu da vide jos uvek od skupljenih nogica (a uveliko sam u sedmom mesecu ). U sustini mi nije vazno, nego mi nije jasno kako je on video jos tada, a one ne vide ni sada. Sad se pitam da li da uopste uzmem za ozbiljno to sto mi je on rekao. Ova prica je verovatno za drugu temu, nego eto, pomislih posto ovaj doktor radi u Zvezdari, da je mozda nekoj od vas takodje prognozirao, pogodio ili promasio?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.3.2012 18:16:41
|
|
|
|
DJURICI
|
srecan praznik svim damama... da li neko zna za CTG u Gradskoj.,, da li se zakazuje... da li je guzva u koje vreme se ide .. hvala unapred...
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 9.3.2012 9:23:49
|
|
|
|
ivas
|
Koliko ja znam ne zakazuje se. Nije strasna guzva za ctg ali za ambulantu svakako jeste. Obicno te posalje dr pravo iz ambulante da uradis ctg u drugoj prostoriji pa da se vratis da ti procita rezultate. Problem je sto otvaras istoriju bolesti svaki put kad to radis, skroz na drugom kraju bolnice, pa se vracas na ctg. Pa kod doktora opet. E to je problem, jer dok zavrsis ctg cesto tvoj dr zavrsi smenu pa onda mora da ti rezultat pogleda neko drugi, a za to ne uzimas opet broj vec treba da udjes preko reda dok se svi sa brojevima nerviraju sto upadas. Lose im je to organizovano. Ja sam kao porodilja juce cekala 3 sata jer me nije niko pustio preko reda, a na salteru mi rekli da slobodno idem preko reda. Medjutim ja nemam zvanicno prednost vec moram da se svadjam sa ostalima koji imaju brojeve i koji su zaista dosli rano ujutru da bi brzo dosli na red. I u pravu su sto se nerviraju. Ali i mene beba ceka kuci i moram brzo da zavrsim. Morali bi da naprave tu neki bolji sistem - da se zna kad su trudnice, kad porodilje, kad ctg, double testovi i sl.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 9.3.2012 11:14:07
|
|
|
|
DJURICI
|
hvala Ivas... kakvi su ti utisci iz porodilista...
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 9.3.2012 15:50:38
|
|
|
|
Anhelito
|
@Ivas, reci mi jel si ti na prvi pregled posle porodjaja isla kod svog lekara na zvezdari ili u dom zdravlja. Meni se nesto ne ide u dz pre bih u gradsku kod mog lekara
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 9.3.2012 15:58:21
|
|
|
|
ivas
|
Isla kod lekarke koja me je porodila. Nisam ni ja htela kod dr u dom zdravlja, ko zna da li ima klinickog iskustva, ovi u bolnici ipak rade sa porodiljama i znaju kako sta treba da izgleda . A pogotovu sto ja imam sve vreme neki cudan osecaj posle porodjaja i nesto mi sve vreme smeta pa sam morala da se konsultujem sa mojom dr da li je to sve normalno. Rece mi da jeste i da pravi oporavak traje i po 6 i vise meseci, ovih 6 nedelja je samo neki minimum, nema sanse da se sve vrati na mesto za to vreme. E, to bih volela da mi je neko ranije rekao pa sad kazem vama - spremite se za dug oporavak i dajte svom telu vremena. Djurici, utisci su sve u svemu ok. Verovatno bih opet isla tamo. Ali kao sto sam vec pisala, uslovi su uzasni i na to morate biti spremne. Jedno kupatilo na spratu, sve je staro i u raspadu. Ali svi doktori su ljubazni i strucni kao i sve sestre i ostalo osoblje. To je meni bilo najbitnije.
< Poruku je uredio ivas -- 9.3.2012 16:01:05 >
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.3.2012 9:07:17
|
|
|
|
Anhelito
|
Hvala ivas na odgovoru tako otprilike i ja razmisljam. Zvacu moju doktorku kod koje sam isla u toku trudnoce i otici cu kod nje. meni je tek proslo dve nedelje od porodjaja ali rez dole mi ne izgleda ok tj neki delovi se naduli i na jednom mestu gnoji pa zato hocu da me pogleda ranije. Izvinjavam se ako je ovo off topic, necu vise
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 12.3.2012 13:26:05
|
|
|
|
Ivence
|
Ja sam na prvi pregled posle porodjaja isla kod doktora u dz, ali moj doktor je zaista ekstra, nisam cula jednu losu rec o njemu, a znam i par zena kojima je zivot spasao... morala sam dva puta da idem, jer sam dobila odmah posle pet nedelja, pa dok to prodje, i posle je sve bilo ok.. sada vodim samo bebu, [posto on rece da ne moram da doolazim vise sem ako ne daj Boze imam neki problem.... Ivas pa rekoh ti ja da je to normalan osecaj... svaka od nas ga ima, samo ga drugacije opisuje :) Anhelito trebalo bi sto pre da odes, ako to gnoji, i to obavezno ides kod onog ko ti je to usivao, meni je babica koja me je poradjala rekla da ako mi se nesto desi sa ranom da odmah dodjem u gradsku jer sam se tamo porodila, i svakako ce te doktor iz dz poslati tamo.... I nista nije off topic.. pitaj sve slobodno, nije btno gde pises
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 12.3.2012 13:30:57
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: DJURICI srecan praznik svim damama... da li neko zna za CTG u Gradskoj.,, da li se zakazuje... da li je guzva u koje vreme se ide .. hvala unapred... Ja sam morala svaki put da zakazem... i morala sam da imam uput, ne tada kada zakazujem, ali kada dodjem na ctg, morala sam da ga imam... onaj zeleni interni... ako ti ne da tvoj dr, mozes da pitas da udjes kod dr koji tada radi u ambulanti da ti da... svaki hoce da ti da, a i svako hoce da te pusti da ne cekas :)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 13.3.2012 23:55:52
|
|
|
|
anchy83
|
Ja se odlucih za porodiliste, doduse mozda malo kasno, debelo sam zasla u 7 . Najvise zbog ljubaznosti. sve ostalo je manje vazno. Nego, ima li koga ko nema svog lekara, i treba li koji put da se u bolnicu na pregled dodje i pre porodjaja ili moze samo da se bane kad vec sve krene? Inace sam trudnocu vodila sto privatno sto u domu zdravlja i nemam svog lekara ni u jednoj od bolnica. Zenske carice ste, ovde bas covek procita mnogo korisnih stvari. Pozdrav svim mamama i
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?