|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: oggt i insulin
7.2.2012 18:30:47   
mazinjo
evo mene od endokrinologa dijagnoza Hiperinsulinizam uz IR terapija Siofor 850mg 2X1

(odgovor članu Dina 28)
Direktna veza do poruke: 376
7.2.2012 19:51:37   
little_one
Mazinjo, to je to...cak i jacu dozu nego ja imas...sutra cemo valjda na tu kaficu pa cu vam objasniti sve trikove privikavanja na siofor user posted image Nista ne brini, cini se meni da cete i ti i World brzo u trudnicke teme user posted image

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 377
7.2.2012 21:39:08   
mazinjo
nije "valjda" vec idemo dogovor je pao user posted image

sutra cemo se sve ispricati jedva cekam

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 378
18.2.2012 18:12:56   
ceki05
Drage moje.. meni je dijagnostikovan pcos i insulinksa rezistecija jos pre vise od 3god. NIKADA NISAM PILA LEKOVE. Vec sam krenula na dijetu i smrsala 35kg. Tada sam nazalost imala 105kg.. Dr Stokic mi kako sam vec rekla nije dala nikakave lekove vec prepisala dijetu.. Od tada sam imala redovne menstruacije 3god..mozda mi je izostala mestruacija 2-3 puta kada sam vise kajmacila sto bi se reklo.

Poenta je da sam vratila za 3god 15 kg.. i kada sam se sabrala i krenula na ozbiljnu dijetu, jer sam imala 85kg, videla da sam preterala saznala sam da sam TRUDNA! user posted image Popuno sokirana sam bila..s obzirom da nisam pila siofor i da mi je ishrana bila veoma kakloricna s obzirom na slave ng bozic i ostalo...

evo i mojih PRVIH rezulatata na osnovu kojih mi je ustanovljena insulinska rezistencija>

Glukoza> 8,8 15,6 12,3 6,8
Insulin> 83 181 192 135

A DANAS(kada jedem sve naravno i slatko) su sledeci i to u trudnoci sa opterecenjem od 100g glukoza>

Glukoza> 4,1 7,5 5,6 4,1
Insulin> 22,5 182,4 101,0 47,0

Zanima me sta mislite o tim novim rezultatima???

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 379
18.2.2012 18:22:56   
World
dobro dosla na forum ceki...

evo ja da ti kazem nesto laicki skroz, posto je i kod mene tek nedavno ustanovljena IR pa nisam jos dovoljno izucila... user posted image
mozes pogledti moje rezultate ovdje KLIK

na osnovu ovoga mi je prepisan siofor i dijeta...

ono sto znam je sto mi je rekao dr da je normala neka do 17 (mislim da su ref vrijednosti iste svuda), ali su u zadnje vrijeme tu granicu pomjerili na 25... sto se tice trudnoce, tu stvarno nemam pojma kakvi rezultati trebaju biti, ali reci ce ti vec neko ko se razumije..

mene zanima na kakvoj si dijeti bila, posto upravo istrazujem neke kombinacije, a nije mi bas jednostavno posto nikad u zivotu nisam bila na dijeti... user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu ceki05)
Direktna veza do poruke: 380
18.2.2012 22:20:30   
nella77
drage moje dame procitala sam deo vaših poruka pa želim i ja da podelim sa vama šta mi se dešava, vidim da ovde mogu dobiti dosta korisnih saveta.
i ja sam radila oggt i insulinemiju i rezultati su mi sledeći:
ogt test našte 6,2 posle sat 7,8, posle dva sata 7,3
insulin naste 8,7 posel sat 75, posle dva 57
inače sam u pripremi za vto, doktor kod koga radim mi je prepisao siofor jednu nedelju 850 a pose dva puta 850 mučmime su me ubile!!!! a sinoć sam i imala strašno povraćanje, danas sam iznurena i nikakva, boli me želuda i nisam popila lek, bolnicu zovem ali zbog vikenda mi se niko ne javlja. Mada iz onoga što sam pročitala mislim da moram da nastavim da pijem nema druge. Baš se brinem kako će se ovo završiti....inače vto mi je planirana za april

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 381
18.2.2012 22:31:25   
nella77
da dodam da inače imam redovan ciklus, na 27, 28 dana, nisam pojačano maljava i teška sam 58kg a visoka 1,65m

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 382
19.2.2012 7:28:30   
little_one
Nella, koliko vidim tebi je i secer malo povisen a ne samo inzulin. Nastavi da pijes siofor, ali uz konkretan obrok, i pokusaj da izbjegnes neke stvari u tim obrocima koje mogu da izazovu mucninu i dijareju kao sto je pretjerano tjestenina, slatkisi, pretjerano masna hrana i pokusaj da jedes vise povrca i piletine...mene su ovakvi obroci spasili od tih nuspojava...

I posto se spremas za vto, cesto vidim da doktori prekidaju terapiju sioforom, pokusaj da ne prekidas terapiju, jer cesto dolazi do spontanog nakon prekida terapije....nemoj da ides na vto dok ne uzmes siofor barem 2 mjeseca, a do tad muckajte ovako, mozda se i iznenadite...mi smo 2 godine cekali, i zahvaljujuci sioforu ostala sam trudna i evo jos uvijek ga pijem i u trudnoci.

Sretno Nella! user posted image

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 383
19.2.2012 16:14:33   
nella77
hvala puno Little-one sto si mi odgovorila, puno mi znači, znaš i sama kako si zbunjena i uplašena u tim trenucima, danas sam popila pola tabletice i posle obroka ću još pola, pa ću sledeće nedelje dodati još jednu. Ishranu sam korigovala, mislim da će biti bolje sada. Mislila sam da prestanem da pijem lek posle svakodnevne mučnine ali sam videla na forumu da moram da izdržim...zbog user posted image :)))) A šećer mi inače nije toliki čak sam bila i u hipo ali sam se mnogo izmaltretirala dok sam uradila ogt i insulenemiju zajedno, pet, šest puta su mi badava vadili krv jer moj doktor u mom DZ nije nikada čuo za taj rezultat!!!! i verovatno mi je i od stresa i nervoze skočio i šećer a možda i insulin, jer sam tog jutra ustala u pet i po najvećem nevremenu smo krenuli na put da bi stigla u Niš u sedam da odradim to. Ako se malo razumeš u ove stvari prvi ogtt mi je bio 4,8 našte, 4,1 posle sat i 3,8 posle dva ali mi nije vredeo ništa jer nije istovremeno rađen insulin. A drugi put su vrednosti bile duplo veće.....kako sam gore napisala...

Direktna veza do poruke: 384
19.2.2012 17:08:31   
Lalami
Molim ako neko moze da prokomentarise rezultate
OGTT sa 75 g glukoze

glukoza
pre opterecenja 6,1
posle 60 min 6,5
posle 12o min 4,3

insulin
pre opterecenja > 2
posle 60 min 56,4
posle 120 min 6,6

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 385
19.2.2012 20:54:46   
little_one
Glukoza ti djeluje ok a i inzulin....nisi navela referentne vrijednosti ali mislim da je ovo sasvim uredan nalaz jer se inzulin vratio na priblizno istu vrijednost i sigurno je u referentnim vrijednostima. E jedino nisam sigurna za to sto je toliko skocio na drugom vadjenju i da li i tu mora da bude u referentnim vrijednostima. Ukoliko postoji inzulinska rezistencija, jako je blaga....najbolje da odes endokrinologu da ti pogleda nalaz....mada se meni i secer i inzulin cine uredni...mozda se javi jos neko...

(odgovor članu Lalami)
Direktna veza do poruke: 386
19.2.2012 23:55:30   
Lalami
little one, hvala ti!

Direktna veza do poruke: 387
21.2.2012 19:37:17   
Dina 28
Dobila sam i ja svoje rezultate OGTT.

pre opterecenja 5,6
posle...............4,3

IRezultati za insulin za 2 dana.

Kako vam se ovo cini?

Strpljen-Spasen

(odgovor članu Lalami)
Direktna veza do poruke: 388
23.2.2012 23:00:38   
Saska...
Devojke, bas mi je drago da je ova tema otvorena, jer meni nista nije jasno, a do doktora treba stici, tj. biti mesec dana u neizvesnosti. Kao sto vidim, dosta vas je kroz ovo proslo, pa ste upucenije. Evo i mojih rezultata:

glukoza(uzorak 1) 4.7
glukoza(uzorak 2) 6.7
glukoza(uzorak3) 7.9
glukoza(uzorak4) 5.0
glukoza(uzorak 5) 4.5

insulin
0' 16,9
30' 72,4
60' 196
120' 286
180' 48,1

Nadam se da mi neko moze protumaciti.

(odgovor članu ljiki@)
Direktna veza do poruke: 389
23.2.2012 23:30:59   
Cecana
Saska dok ti se neko strucniji ne javi mogu iz svog iskustva da ti kazem da imas insulinsku rezistenciju,dobices da pijes lek na bazi Metformina najverovatnije Glukofaz ili Siofor u kolicini od 850mg jednom ili dva puta dnevno,to ce vec doktor da proceni.

Ja sam imala slicne rezultate,meni je najvisa vrednost insulina bila 180 nakon dva sata i doktorka mi je rekla da "plivam u insulinu".
Meni je prepisala prvo dva puta dnevno po 850mg Glukofaza, a nakon dva meseca tri puta dnevno(posto nisam mrsavila dovoljno).
Nemoj da se brines,nije to nista strasno,dobro je da si otkrila na vreme,a ne kao mnogi od nas tek nakon godina i godina lutanja po lekarima.

Puno pozdrava i srecno.

(odgovor članu Saska...)
Direktna veza do poruke: 390
24.2.2012 0:21:20   
Saska...
Hvala Cecana, sva sreca da su me konacno uputili da proverim hormone, inace bi me kljukali i dalje antibebi pilulama. Inace, moj problem je to sto bukvalno 1 ili 2 puta godisnje dobijem menstruaciju, jako se lose osecam, naduto, ugojila sam se vise od 10 kg...
Valjda ce konacno ovim mukama doci kraj.

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 391
25.2.2012 12:12:15   
Nitrogirl
Pozdrav svima,

Pratim vas vec duze vrijeme i vasa iskustva su mi jako pomogla da konacno utvrdim svoj problem. Od 18-te obilazim doktore i niko nije mogao da mi postavi dijagnozu, iako, sa ove tacke gledista, rekla bih da je bilo i vise nego ocigledno. Imam PCOS, nemam ovulaciju, ciklus na svakih 6/8 mjeseci, probleme sa kg, aknama i sl.
Trazila sam OGTT test na osnovu vasih iskustava i dobila juce nalaze, kod dr idem tek u srijedu pa evo nalaza, mozda neko od vas moze da protumaci.

Insulin: 6,9
I sat: 107,1
II:54.1
Ref.vrijednosti 6-29

GluC: 5.9
I sat: 9.6
II: 5.9
Ref: 3.9-6

Hormoni III dan

FSH 5,8, LH:8,8

Da li su ovi rezultati u granicama normale? Zaista se ne razumijem, sve ovo mi je novo, puno citam ali vjerovatno treba vremena dok sve pohvatam :-)

(odgovor članu Saska...)
Direktna veza do poruke: 392
25.2.2012 12:21:49   
hanka
Glukoza ok,insulin posle drugog sata treba da dodje na pocetnu vrednost
Imas insulinsku rezistenciju

Odnos FSH i LH takodje nije dobar trebali bi biti u odnosu 1:1
Po ovome je sindrom policisticnih jajnika ,mada si ti to vec znala,pretpostavljam da i dr jer se vidi i na uz.Ako zelis trudnocu najverovatnije ces dobiti nesto na bazi metformina a koji lek i dozu odredice ti dr,samim tim resices ovulaciju.Ako ne zelis trudnocu pretpostavljam da ce ti dati neke anti-bebi pilule diane 35 ili tako nesto

< Poruku je uredio hanka -- 25.2.2012 12:25:08 >

(odgovor članu Nitrogirl)
Direktna veza do poruke: 393
25.2.2012 20:32:06   
little_one
Draga Nitro, ti si u principu i dokazala svoj pcos status ovim hormonima. Inzulin ti se mora vratiti na pocetnu vrijednost nakon dva sata, bas kao sto ti je hanka rekla i vjerovatno ces morati kod endokrinologa da ti prepise terapiju. Sto se tice lh i fsh, imas i tu inverziju, tacnije visi lh od fsh. Jos nisi uradila testosteron koji je jako bitan, kao i estradiol i progesteron jer oni su bitni da se vidi kompletan hormonski status. Sad trk kod endokrinologa jer ce tvoja doktorica opste prakse, ako su kao vecina nasih ovdje, reci da su ti dobri nalazi user posted image a nazalost nisu. E sad dobra vijest, brzo se rjesava ovaj problem uz terapiju i malo modifikovanu ishranu. Zelim ti srecu da rijesis probleme koji su identicni kao i kod mene. Ja sam ih uspjela savladati i ostati trudna sto zelim i tebi.user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 394
26.2.2012 23:47:56   
nella77
moram potvrditi da je sreca da neko to na vreme sazna. Nazalost ja sam saznala posle 13 godina braka.Doduse, kod mene nije nista ukazivalo na to, uredan ultrazvucni pregled, redovan ciklus, normalna kilaza, ali bez reultata, sreca pa su mi to otkrili pre vto inace bi unapred bilo osudjeno na propast. Ovako ipak se nadam da cu uspeti user posted image

Direktna veza do poruke: 395
2.3.2012 10:26:31   
Nitrogirl
Hanka, little one ... hvalal puno na odgovorima i pojasnjenjima :-)

Dobila sam terapiju, siofor 3x500, nemam nikakvih problema , cak mi i prija. Citam ovdje da vecina djevojaka ima mucnine i druge propratne simptome, ja srecom ne. Mozda i zato sto sam poslusala preporuke iskusnijih i pijem ih iskljucivo na sredini obroka. E sad, pokusavam nekako srediti ishranu, ne znam sta je najbolje jesti ali slatkisi me izludjuju, borim se protiv zelje koliko mogu.

Vec godinu dana pokusavamo ali ne ide, nadam se da ce ovo pomoci da user posted image Da li iko od vas ima problema sa smanjenjem energije u smislu da vam se non stop spava, tesko se budim, non stop bih leskarlila sto mi se ranije nije desavali. Mozda i nema veze sa lijekom ali cisto pitam jer ne razumijem tu promjenu.

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 396
2.3.2012 10:28:40   
Nitrogirl
I da little...user posted image na user posted image i zelim sve najbolje.....

Direktna veza do poruke: 397
2.3.2012 16:20:30   
Maslacak15
Nitro

Spominjes da imas dijagnozu PCOS. Kakvi su ostali hormonski nalazi? Akne i kilogrami upucuju i na visak androgenih hormona i vazno je utvrditi odakle on dolazi. -metformin ce ti sigurno pomoci , ali s obzirom da su ti ciklusi tako neredovni verovatno ti treba jos nesto da bi se izazvala ovulacija. Da li je neko predlagao klomifen ili bilo sta na tu temu. Metformin jeste koristan ali tesko da on moze biti dovoljan za apsolutno anovulatorni PCOS ( dva ciklusa godisnje).Puno te pozdravljam.

Direktna veza do poruke: 398
10.3.2012 20:57:23   
zmajče
pozdrav svima
Da li je vazno kog dana ciklusa se radi test?Uput pretpostavljam daje endokrinolog,kada sam zatrazila uput od doktora opste prakse rekao mi da ta analiya nije potrebna ybog redovnih ciklusa. Koliko sam mogla da pročitam ima zena koje su bez obzira na redovnost ciklusa imale problem sa šećerom i insulinom.
Da li test moze da se odradi u privatnim laboratorijama i kolika je cena otprilike?

hvala na ogdovorima

pozz

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 399
11.3.2012 10:45:26   
Dina 28
Meni je takodje ustanovljena insulinska rezistencija i sada sam na gluforminu,pijem ga tek nekoliko dana, 3 puta dnevno.
Koliko je vremena potrebno da se uspostavi ravnoteza i lek pocne da deluje?Kakva su vasa iskustva?
Imam PCOS,neredovne menstruacije,cikluse bez ovulacije,ostali hormoni su dobri.Nemam visak kilograma,smanjila samunos slatkisa i popravila ishranu.

Strpljen-Spasen

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

Luka
mrvica 85

Muzeva sestra ima sina zove se Luka.Moja beba treba svaki dan da se rodi i ja bi volela da se zove Luka pa neznam dali je glupo da dam isto ime?

Glupo je (65%)

Nije glupo (35%)

Ukupan broj glasova: 177

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here