Yula
|
IZVORNA PORUKA: MicinaMama Moja milica dobije nekakvo stvrdnjavanje na kozi nekada to bude veci krug a nekada manje,hrapavo je kao krasta ali svetlije boje i vec ima dva oziljka na ruci i ledjima.Ne znam o cemu se radi,vodila sam je ovdem doktoru dali mi neku kremu nije pomogla i to kremu na bazi vazelina .Drugi put kada sam je vodila preporucili mi nekakvu medicinsku kupku na bazi ulja ni to nije pomoglo.Jedino sto me ubi u pojam sto ovde nemaju ulja za bebe ali bas nigde to je neverovatno....ni marketi ni apoteke zasto neznam.Vec sada sam morala poruciti iz Nemacke da mi posalju Penaten ulje da probam i to.Doktor mi apsolutno nije rekao sta je,kaze osetljiva joj koza...cuj to a kraste se prave i ostaju oziljci....Neznam stvarno sta da mislim i sta da radim....da li je i to nekakav oblik ekcema....ako znate pomozite mi nekakvim savetom ili sta vi mislite? Cao komsinice Meni to, po tvojoj prici lici na ekcem, i moj L. to ima, ili bar nesto slicno, na desnoj ruci malo vece, a na levoj vrlo malo. Nekada skoro potpuno nestane, a nekada se malo pojaca. Bilo je ranije crveno, kada je imao i crvenilo po prevojima i vratu, ali sada je ostalo samo tu i da suvo je strasno i hrapavo. Ne svrbi ga, jer uopste to de dira. Meni su moji slali pantenol mast i kremu, za sada se krema pokazala fenomenalno, mazem bar jendom dnevno na to i skoro da je i izcezlo. nekada zaboravim pa i ne mazem. Doktori su ti verovatno prepisali Dexeril kremu, koja je inace super, ja i nju mazem poslednjih dana po celom telu bebi. Ovde ima Bepanten kremu i mast, to ti je nesto kao nas Pantenol, aliima dve vrste i ne znam koja od te dve je kao nasa pantenol krema. Mustelina linija Stelatopia se pokazala i kod nas super, pokusaj da kupis njihovu kupku i da bebu kupas sa njom ( ja rastvorim malo kupke u vodi i bebu u njoj izbuckam, kratko, par minuta samo, voda ne sme da bude vrcu, samo mlaka, i onda isperem ). Pokusaj da bebu kupas svaki drugi-treci dan, ovde je voda uzasno puna kamenca i to bebama zna da smeta, pogotovu onima koje imaju osetljivu kozu. Inace, fr doktorima sam i ja uzasno nezadovoljna, redovno ovde kukam na njih