|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
10.2.2012 16:19:59   
Olga75
otvorila sam temu DETE KOD PSIHOLOGA user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1151
10.2.2012 16:32:45   
Anoniman
Mejvis, ja mislim da je to što vaspitačice obraćasju pažnju na svako dete ponaosob, i što se njima bave na taj način za svaku pohvalu. U tvom slučaju mi se ne čini da Jakša zaostaje za drugom decom, pošto sva deca imaju neki svoj ritam, i mislik da su prvo trebale to da iskomuniciraju sa vama-roditeljima, ali i da treba da porazgovarate sa psihologom, čisto da se uverite da je sve okuser posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1152
10.2.2012 16:36:57   
*Alexx*
A treba imati na umu i da su u jaslicama medicinske sestre, a ne vaspitačice. Ako se njima učini da "nešto nije u redu", njihovo je da prijave pa da to ispitaju stručniji ljudi.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1153
10.2.2012 16:39:16   
Anoniman
A kad smo kod teme "idemo u vrtić", u NS od 13. februara do daljnjeg ne rade vrtići, samo dežurstva.
Štedimo struju.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1154
10.2.2012 16:48:44   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

A kad smo kod teme "idemo u vrtić", u NS od 13. februara do daljnjeg ne rade vrtići, samo dežurstva.
Štedimo struju.user posted image user posted image user posted image

Kod nas sve radi normalno. Svraćala sam juče u vrtić po uplatnicu (Andrej bio bolestan pa nije išao) - kaže mi vaspitačica da ih ima 16-oro dece na ceo vrtić (3-4 jaslene i isto toliko vrtićkih grupa).
Svakako je sreda i četvrtak neradni dan, a kako stvari stoje, najverovatnije i petak. Ja se samo nadam da je to što ne rade vrtići regulisano i sa strane poslodavaca.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1155
10.2.2012 17:18:52   
mejvis
Hvala Vam žene svima na odgovorima, malo mi je lakše, već sam isčitala dosta o autizmu i sve tražim simptome....user posted image Biće to valjda sve ok....
Odo na temu!user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1156
10.2.2012 17:49:34   
mihi
LillyT, kako sistematično analiziraš kao pravi psiholog, pogledah deca nemaju još 2 godine, ‚za mog Miloša bi u tom uzrastu rekli da je retardiran, naime sa 2 godine je odjednom progovorio sve dotle samo osnovno mama, tata, bata..., sa 2, 5 je počeo da komunicira s drugom decom a danas je neviđeno socijalna ličnost, sa skoro 3 (2,8) je počeo da piški u nošu iako smo od 2 god. pokušavali bezuspešno. I na kraju mleko uveče pije iz flašice pre spavanja, šolju koristi kad pije jogurt i sok. Prema tome pozdravi te pametne vaspitačice a nagledala sam se svakakvih i od starijeg sina a tek ove nove prinudno školovane na fakultetima koje kude po Srbiji od Jagodine, Sremske Mitrovice..... Ako misliš da je potrebno angažuj dobrog, stručnog dečijeg psihologa, mada mislim da je dete sasvim u redu.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1157
10.2.2012 17:57:07   
LillyT
Mihi, apsolutno se slažem za vaspitačice, tj. za njihovo školovanje, kada samo vidim ko je iz moje generacije otišao u Kikindu na tu višu, majko moja, najgore skalje. Ali, opet ima i dobrih i pametnih, pa šta kome zapadne.
Ali, retko ko će se žaliti na svoje dete, evo ovde na forumu se uglavnom hvalimo kako su super, pametni i sl. Ja kada čitam kako neka deca koja su mlađa od Lare pričaju, mene jeza hvata. A za nošu, flašicu i pelene bolje da ćutim.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1158
10.2.2012 18:03:11   
mihi
Lilly nee treba da se stidiš, kažem Miloš je sa 2,8 skinuo pelene i više nismo stavljali ni noćnu nikad, pije mleko pre spavanja na flašicu, ne znam šta je tu tako strašno, inače jede sam i pije, stariji je ko zna dokle hranjen jer nije hteo da jede, prema tome niko nije krenuo u školu s pelenama, flašicom i lažom. Bar ja tako mislim.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1159
10.2.2012 19:23:53   
izabella7

Mislim da se danas previse ocekuje od djeceJa sam davno prestala da se brinem.Ko bi sve njihove kriterijume ispunio.Ni moj sin ne pije iz soljice,vjezbamo ali iskreno ne pije,grize i nosa je u ustima Sam jede samo dorucak,zemicku ili keks ostalo ga hranimo.Na tuti sjedi 2,5 sekunde obucen,3 bez pelene...Ne prica,brblja na svom jeziku,ali vidim da razumije...Ide u vrtic dva jutra sedmicno,tamo se govori holandski kuci govorimo nas.
I vaspitacica mi se neki dan zali kako Dorian NE SLUSA,sva djeca na jednu stranu on na drugu,kaze il me ne razumije ili nece.Pitam jel tako stalno?kaze nije...Rekoh ne slusa ni mene uvijek,paa,dijete ni dve godine,mozda nema dovoljno vase vrtic rutine...mislim sta da joj kazem user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1160
10.2.2012 22:16:18   
Jeca*
Ja se slazem sa tobom. Decu ne mozes ukalupiti i treba resavati i lečiti samo extreme. A praviti robote od normalne i zdrave dece koja napreduju "na svoj način" je glupo i mislim da samo vodi ka tome da poremetimo dete i  narušavamo njegovu prirodu.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu izabella7)
Direktna veza do poruke: 1161
11.2.2012 15:23:56   
mejvis
To sa flašicama je kod nas u vrtiću ispao baš problem... 3-4 dece je imalo avent flašice pa se nekoliko puta desilo da vaspitačice zamene poklopce sa cuclama na flašici kada ih peru i tako dobijemo cuclu koja nije naša. user posted image To sam znala jer ja imam sve cucle br 3 (sa 3 rupice) a dobijali smo 4 i 2 kao i potpuno izgrižene!user posted image user posted image
Jakša je posle dobio afte u ustima, ne znam da li zbog tuđih cucli ali imam razloga da sumljam, pedijatar nam je rekao da je to od nehigijene u vrtiću a da se ispolji kada padne imunitet, a vaspitačice su rekle da se to dešava zbog pada imuniteta. Posle toga, kada su sledeći put zamenile cucle poludela sam i rekla sam im kako to nema smisla, kako moraju da paze, kako to nije higijenski i svašta još. Sutradan roditeljski kažu od sutra nema flašica, neka deca piju iz šolje. user posted image A moje dete nikada pre nije probalo da pije iz šoljeuser posted image user posted image user posted image i naravno da ne zna, nije mi logično da to nauči preko noći. Sada je uglavnom žedan u vrtiću, one kažu pije ali kući neće pa ne verujem da pije i kod njih i još su mi nakačili psihologa jer dete neće da pije iz šolje a druga deca piju.
Niko od roditelja se ne zamera vaspitačicama jer one čuvaju njihovu decu i svi samo klimaju glavom...iako mi je logično, da postoji jedna konstruktivan interakcija i da roditelji smeju da imaju primedbe i predloge, to je očigledno pogrešan pristup!user posted image Klimaj glavom i ćuti, koju cuclu ti daju to nosi kući i tako...

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1162
11.2.2012 16:29:47   
Jeca*
a nama je bilo zabranjeno da deca unose flašice. U početku su im dozvoljavali, dok su bili u adaptaciji, a onda smo ih polako ukinuli za vrtić jer kažu da im inspekcija ne dozvoljava baš zato što nemaju uslova da održavaju higijenu i da im je to zabranjeno. Tako da su kod nas deca htela ne htela morala da nauče da piju na šolju. U početku su ih više puta presvlačili jer se ispolivaju, ali vremenom nauče. Tako je bar u državnom...

Robin Sharma

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1163
11.2.2012 16:36:19   
mejvis
Jeco a koja je to grupa? Ovo je mlađe jaslice1-2 godine!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1164
11.2.2012 16:38:14   
Jeca*
Tad je Luka bio u najmladjoj jaslenoj grupi. Krenuo je sa 13 meseci i recimo da su im tolerisali flašice 2-3 mes, posle toga smo ih ukinuli. Ja sam u isto vreme Luki u metalcu kupila onu metalnu šolju kao što imaju u vrtiću i sve više mu davala i kod kuće da pije iz šolje i naučio je

Robin Sharma

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1165
11.2.2012 16:38:40   
mejvis
Kod nas u mlađim jaslicama imaju flašice a u starijim jaslicama im ukidaju, tako je u svim državnim vrtićima, bar koliko sam ja pitala moje drugarice čije bebe idu, sem u ovom našem vrtiću gde su ukinuli...

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1166
11.2.2012 16:38:46   
LillyT
L još uvek nosi svoju flašicu, mada je na papiru koji smo dobili na početku pisalo da će to biti dozvoljeno na poočetku, ali mi još niko nije rekao da ne donosim. Mi svaki mesec kupimo plastične čaše za vodu koje im odnesemo, pa kontam da piju iz toga, nisam pitala. Mada, par puta se Lara vratila kući u presvlaci jer kažu da se isprosipa od vode, pa kontam da je to od tih čaša (jako voli da tako pije, zato što malo popije, a više se igra).
Uglavnom, vidim da su sve njene stvari obeležene, vaspitačice su svuda ispisale njeno ime, a pošto ima još i dudu (za svaki slučaj) i na kutiji od dude stoji ime. Pretpostavljam da one sve pišu i negde kod sebe da se ne bi mešalo.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1167
11.2.2012 16:39:53   
mejvis
Naučio je a ti mu držiš, pridržavaš šolju? 

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1168
11.2.2012 16:42:31   
mejvis
Lilit, tako je i kod nas, imaju plastične čaše koje su obeležene. A dude su isto ukinuli kada i flašice ali to nas nije pogodilo jer nemamo dudu.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1169
11.2.2012 16:44:41   
Tea2
mejvis,moj sin jako dugo nije hteo da pije vodu.Nosila sam u vrtic sokice na slamcicu...

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1170
11.2.2012 16:45:20   
Jeca*
evo ih u vrticu za docek nove godine, znaci imao je godinu i 4 meseca

user posted image

ali to je toliko individualno da ja mislim da ne treba nimalo da te brine i da vaspitacicama treba da kazes da moraju one malo vise truda da uloze da pomognu detetu. Lukine vaspitacice su se bas trudile da ih nauce

Robin Sharma

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1171
11.2.2012 16:56:50   
LillyT
Jeco, gde si kupila tu metalnu šolju? Ja ih nigde nisam videla (doduše, nisam ni tražila baš njih konkretno).

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1172
11.2.2012 17:46:33   
mejvis
Svaka čast Jeco, bez problema sam pije u tom uzrastu, super. 

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1173
12.2.2012 19:08:44   
Lu
IZVORNA PORUKA: LillyT

Jeco, gde si kupila tu metalnu šolju? Ja ih nigde nisam videla (doduše, nisam ni tražila baš njih konkretno).

Ja mislim da je to vrtićko posuđeuser posted image
Bar je u našem vrtiću metalno, i tanjuri i šolje.
A što se tiče pijenja iz istih, djeca bi trebala od godine da piju iz čaše, naravno da ne mogu apsolutno sva djeca da nauče odjednom, zato ih adaptiraju u vrtiću tj. u početku je dozvoljeno a onda ih uče na čašu.
Normalno mi je da se ispoljevaju dok nauče, isto kao i kod kuće.
Kod nas su takođe obilježene čaše za četkicu, četkice za zube i ručnici za brisanje, koje roditelji nose na pranje, kao i pidžame.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1174
12.2.2012 19:10:12   
Lu
IZVORNA PORUKA: Jeca*

Tad je Luka bio u najmladjoj jaslenoj grupi. Krenuo je sa 13 meseci i recimo da su im tolerisali flašice 2-3 mes, posle toga smo ih ukinuli. Ja sam u isto vreme Luki u metalcu kupila onu metalnu šolju kao što imaju u vrtiću i sve više mu davala i kod kuće da pije iz šolje i naučio je

Aha, kupila je istu za kod kućeuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs

Anketa

Ime za devojčicu
LJuBiP

Da li Vam se sviđa ime Mila?

Da (71%)

Ne (29%)

Ukupan broj glasova: 123

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here