Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Leki 77 I rekla mi je žena da sada ne uvodim tikvicu bebi jer joj vreme nije. Šta vi mislite o tome? Dr u Dečijoj bolnici mi je rekla da Marku uvodim namirnice tada kada sazrevaju kod nas. Poenta toga je da je naš organizam pripremljen na namirnice tada kada im je vreme, i ako se uvode kada im nije vreme kod nas, mogu izazvati alergiju. Da li bih se time bavila da Marko nema ekceme i alergije? Nisam sigurna. Ovako, ćutim i trpim. IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Leki 77 I rekla mi je žena da sada ne uvodim tikvicu bebi jer joj vreme nije. Šta vi mislite o tome? Dr u Dečijoj bolnici mi je rekla da Marku uvodim namirnice tada kada sazrevaju kod nas. Poenta toga je da je naš organizam pripremljen na namirnice tada kada im je vreme, i ako se uvode kada im nije vreme kod nas, mogu izazvati alergiju. Da li bih se time bavila da Marko nema ekceme i alergije? Nisam sigurna. Ovako, ćutim i trpim. U ovom slučaju deca rođena u leto nemlečnu hranu treba da počnu da jedu sa 9 meseci Ebem li ga žene, kažem vam šta su meni rekli. Ja ne verujem da to važi za svu decu, mislim da je to ove osetljive, sklone alergijama. IZVORNA PORUKA: minavb Pa to ti pričam, šta sad sazreva? Ima tu i tamo blitve ako je ne potamani mraz, kelja, i još po nečega (moram da pitam dobavljača šta mu niče normalno a šta u plasteniku). Sve je uglavnom iz odgovarajućih rashladnih jedinica. IZVORNA PORUKA: Leki 77 IZVORNA PORUKA: gae_gr U ovom slučaju deca rođena u leto nemlečnu hranu treba da počnu da jedu sa 9 meseci A što? Evo mi smo rodjeni u leto i jedemo sada: šargarepu, bundevu, krompir, brokoli, karfiol, cveklu, uskoro ćemo meso i žumance, od voća jabuku i krušku. Ja se slažem sa time što je Tash napisala. U suštini, ja npr. izbegavam prvo voće i povrće na pijacama. E sad. Ja sam mislila da sada ima tikvica. Nekada sam znala kada se šta pojavljuje, ali sada, kadasvega ima preko cele godine-više se ničega ne sećam. IZVORNA PORUKA: minavb Sada sazreva, tj vadi se samo cvekla. Ima nešto blitve, kelja i karfiola jer je vreme kakvo jeste. Dakle sada ništa ne sazreva, jedu se namirnice koje su u jesen izvađene, posečene, ubrane, i čuvaju se u odgovarajućim uslovima. Mislim da sam izvukla suštinu prepiske iz teme Kupovne ili domaće kašice, ako ne - citirajte se. Evo tabelica iz Tupperware kataloga pravljenog za naše tržište. Kada postavim sliku, videću dal može da se čita, ako ne, prepisaću vam redosled namirnica iz tabele (prva kolona), a u prvom redu su vam meseci. Leva tabela je voće, desna povrće.
|