|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Neplodnost
19.4.2008 16:27:33   
guppy RR
Bar hiljadu puta sam čula da je najbolja kontracepcija baš želja za bebom. Kažu, da stres i prevelika želja negativno utiču na zatrudnjivanje i od drugarica sam bezbroj puta čula, kako je "ona želela da ima dete i nije mogla zatrudneti, dok nisu odlučili da nemaju decu i PUFFF!".

Ali... nije sve tako jednostavno, zar ne? Ne dođe uvek do "Pufff!!"...
Mislim, mogu da pretpostavim kako je teško kada želiš imati porodicu pa nikako ne ide. Onda te priče ne pomažu, nadamo se da ćemo ugledati dve magične crtice na testu, a nikako... user posted image

Zna li još ko sličnu priču?

< Poruku je uredio Admin -- 19.4.2008 20:35:31 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Neplodnost
11.5.2008 20:03:42   
blabla
Ma da, ista priča kod moje prijateljice, 4 godine rade na tome, sve žive postupke prežive, a onda... iznenađenje!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
25.5.2008 17:23:37   
Maxima
Uglavnom i bude tako kao sto ste opisale...Moja je tetka ostala trudna tek u 42 godini kada je odustala od svih terapija i tretmana, pomirila se sa tim da nece imati dete kad ono...user posted image
Drugarica mi je, taj dan kad je ugovarala vehstachku oplodnju saznala da je trudna...
Neko terapije i lekari pomognu...tako da ima raznih sluchajeva ali mislim da je stres uzrochnik 90% problema u nashim organizmima.

ANDREJ

(odgovor članu blabla)
Direktna veza do poruke: 3
27.5.2008 0:45:16   
guppy RR
Mada.... verujem da je teško kada ne možeš da zatrudniš, a svi te uveravaju da je kriv stres.

Znam već kad sam bolesna (banalan primer) pa mi svi govore, da je od stresa.... dođe mi da ih puknem po glavi :).. ali ima tu istine :)

(odgovor članu Maxima)
Direktna veza do poruke: 4
2.7.2008 10:39:46   
dadakg
"Psiha je cudo"
Sa ovakvim problemom zeni je jako tesko da se bori.
Prvo mora da se izbori sa svojom psihom, zatim sa svojim organizmom a preko svega toga sa okolinom koja stalno popuje "jel ima nesto novo, pa kad cete, sta cekate, jel ti ne mozes ili on, bioloski sat ti otkucava...."
A onda sa druge strane ta ista okolina ti kaze:  "moras da se opustis, bice, ne misli o tome, bodri samu sebe da ti to mozes, polako...."
Ne razumem zasto ljudi daju sebi za pravo da tako govore a ne razmisljaju o tome da guse i da su takva pitanja i saveti nepozeljni.
Ako imate vremena procitajte sledece:

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
2.7.2008 10:41:46   
dadakg
Moj put kroz trnje neplodnosti

KAKO POMOCI

NEKO U VASOJ PORODICI ILI NEKO OD PRIJATELJA
                     IMA PROBLEMA SA SMANJENOM PLODNOSCU ?

Zelite da pomognete , ali ne znate kako ? Sta da kazete ? Sta da ne kazete ? Sta da uradite ?
Ovo pismo nasla sam na jednom Americkom sajtu i toliko me odusevilo da sam ga morala prevesti i staviti na "Rodu"  Nakon toga primjetila sam da se i na ostalim Forumima na internetu naslo ovo pismo i da su zene pozitivno reagovale na njega . Zato ga stavljam i ovdje , kao jos jednu kariku u lancu pitanja koje nas cesto muce .  

Pismo je napisano od profesionalaca da bi pomogli prijateljima i porodici zena koje se bore sa neplodnoscu

------------------------------------------------------------------------
DA _______ ima problema da zatrudni .

_____ zna da je vi volite i da zelite da bude sretna , da bude opet "ona stara " . Ipak , u zadnje vrijeme ______ se osjeca izolirano , depresivno i potpuno opsjednuta idejom o svojoj bebi . Vi vjerovatno imate problema da shvatite tu svakodnevnu opsjednutost . ________ se nada , da cete Vi , citajuci ovo pismo , napisano od strane psihologa koji su se i licno i profesionalno sreli sa neplodnoscu , bolje razumjeti bol koji ona osjeca . Ovo pismo reci ce vam i kako mozete da joj pomognete .

NEKE CINJENICE O NEPLODNOSTI

Mozda ce Vas iznenaditi da jedna od sest zena ima problem da ostane u drugom stanju .Postoji toliko razloga zbog kojih je zaceti tesko : zacepljeni jajovodi ;hormonalni disbalans ; slab imunitet ; problemi sa spermatozoidima njenog supruga ; deformiteti uterusa ;deformiteti cervixa . To je samo par razloga . Sve ove prepreke su ili fizicke ili fizioloske , ne psiholoske . Jajovodi nisu postali neprohodni samo zato jer se zena "trudila previse da zatrudni " Antitjela nece prestati unistavati spermije samo ako " se opustimo " i spermatozoidi nece plivati brze ako ih posmatramo "pozitivno " .                               user posted image

"SAMO TI MISLIM DOBRO " SAVJETI
Kada neko do koga nam je stalo ima problem , normalno je da zelimo da mu pomognemo . Ako nista specijalno ne mozemo uraditi , bar cemo mu dati savjet .Cesto izvlacimo svoja licna iskustva ili iskustva ljudi koje poznajemo . Mozda se sjetite neke svoje prijateljice koja je imala problem da zacne , a onda su ona i njen suprug otisli na tropsko ostrvo i ona je "magicno zatrudnila " Naravno , predlozicete _________ da ode sa svojim muzem na odmor
"Otidjite na odmor , opustite se, ne razmisljaj o tome i zatrudnices " ________ cijeni sto Vi zelite da joj pomognete, ali ona ne moze iskoristi Vas savjet za problem koji je fizioloski .Ne samo da ne moze iskoristiti vas savjet , sam savjet je veoma uznemiri . Takvim savjetima je
bombarduju na svakom cosku . Zamislite koliko je frustrirajuce za ____ da slusa o drugim parovima koji su "magicno " zatrudnili onda kada su se prestali truditi . Zamislite koliko je frustrirajuce slusati o parovima koji su "magicno" zatrudnili kada su odustali od odlazaka doktoru i odlucili da usvoje . Za ________ sada vodjenje ljubavi i pravljenje djece nemaju puno zajednickog . Ne , nemozete ni da zamislite koliko je tesko truditi se da imas bebu i koliko je razarajuce svaki mjesec shvatiti da ni taj pokusaj nije uspio . To je pravi cirkus emocija kroz koji se prolazi svaki mjesec . Vas " dobronamjerni " savjet je pokusaj da se od ozbiljnog problema napravi "maciji kasalj " Minimizirajuci njen problem Vi u stvari minimizirate vrjednost njenih emocija . Normalno ____ je prilicno ljuta sto se njezini osjecaji i brige tako olako shvataju . Istina je : ne mozete pomoci konkretno . Najbolje sto mozete da uradite je da razumijete i podrzite .

STA MOZETE DA URADITE ZA ________

Mozete joj dati svoju podrsku . Ne kritikujte je za nesto sto jeste ili nije uradila. Mozete reci na primjer : "Stalo mi je do tebe . Nakon citanja ovog pisma bolje razumijem koliko tesko mora da ti je u stvari .Volio bih da mogu da pomognem . Zao mi je sto moras prolaziti kroz sve ovo .Ovdje sam da te slusam ako ti se prica i da placem sa tobom ako ti se place .Ovdje sam da te oraspolozim onda kada budes mislila da nema nade .Mozes pricati sa mnom. Mozes mi vjerovati .Ja te necu osudjivati .Ja ti necu davati nikakav savjet jer i ne znam kroz sta prolazis. Samo cu slusati i zagrliti te .Stalo mi je do tebe ."
Najvaznija stvar koju morate da shvatite je ta da je _________ veoma uznemirena i zabrinuta . Slusajte sta ima da vam kaze , ne zatvarajte oci pred njenim emocijama ,ne potcjenjujte njeno iskustvo . Ne podsjecajte je na price ostalih koji su "jednostavno ostale trudne " nakon sto su odustale . To ______ ne zvuci ohrabrujuce , to zvuci bolno i za nju jos vise porazavajuce . Nemojte se pretvarati da ce sve biti SUPER . Nemojte joj prodavati fraze " BICE STO JE SUDJENO " .Ako je to stvarno istina , cemu medicina uopste ??! Vasa spremnost da slusate , a ne da pomognete ima nevjerovatnu snagu da pomogne ______ . Zene koje se bore sa neplodnoscu osjecaju se odvojeno od ostatka ljudi . Osjecaju se izolirano , osudjivano i usamljeno .Vasa sposobnost da slusate i podrzite ____ na nacin na koji ona zeli da bude podrzana je najveci lijek protiv stresa koji ona sada prolazi .

PROBLEMATICNE SITUACIJE
Kao sto najobicnija prostorija moze predtavljati problem za slijepu osobu , tako je i svakodnevni zivot pun iskusenja za zenu koja ima problema sa plodnoscu . Iskusenja koja ne postoje za osobu koja imaju djecu .Ove situacije je konstantno podsjecaju na nesto za sta se ona boji da mozda nikada nece dozivjeti . ONA ide za praznike kod roditelja svoga supruga . Zena njegovog brata doji . Djeca trce na sve strane . Njena rodjaka ceka djete #3 . Muskarci gledaju nogomet dok zene sjede i pricaju o problemima koje im zadaju njihova djeca . Ona se osjeca izostavljeno , najblaze receno . 
Oov  je samo primjer svih praznika koji su narocito teski za ____ . Oni predstavljaju vrijeme koje prolazi . ONA se sjeca sta je sebi obecala proslog puta . Sljedece godine , u ovo vrijeme bit ce majka . Hoce li biti sin ili cerka , nije vazno , ali kako ce ih voljeti . I bice najbolja majka na svijetu . I naravno da je zahvalna bogu za sve dobro u njenom zivotu , ali kako da mu bude zahvalna za svu ovu bol kroz koju prolazi .
Najednostavnije aktivnosti , kao sto je na primjer setnja gradom , za NJU su polja puna izazova .Gledanje zene koja gura kolica sa bebom udara pravo u nerve .ONA je ispunjena zaviscu i tugom .
Kada vidi zenu koja je trudna , osjeti se mentalno isprebijana mislju : Zasto to nisam ja ?
Zasto ja to ne zasluzujem ? Sta sa mnom ne valja ?
ONA ne moze cak ni novine da procita ,a da ne vidi savrseno zdravu trudnicu kako reklamira neki djeciji proizvod ili male slatke bebice .
Na nekoj zabavi ili porodicnom okupljanju , neko uvijek upita " A sta vi cekate ? " ONA zeli da pobjegne vristeci odatle , ali ne moze .
Ako pocne otvoreno da govori o svojoj borbi , pocinje da dobija "dobronamjerne " savjete -bas ono sto joj ne treba . " MA opusti seee , ne brini , desice se user posted image
prije ili kasnije " Ili ... " Blago tebi , imas srece , sve bih dala da imam tvoju slobodu "
Ili ... ne znas ti kako boli porodjaj .
Ili.. "Bog odlucuje " ..."Nije mozda sudjeno " ... "A da usvojite " Ovo su komentari od kojih ONA pozeli da vristi na sav glas , pocupa svu kosu sa glave , sakrije se u neki cosak i isplace ..sama ..Zar stvarno mislite da se ona ne trudi opustiti ?
Zar stvarno mislite da ona ne misli , ne zeli , ne moli se da se to desi "prije ili kasnije "
Zar stvarno mislite da se ne bi odrekla svoje slobode i svega sto ima -za bebu ?
Zar stvarno mislite da ju je briga za bol pri porodjaju ?
Mislite da nije razmiljala o usvajanju , ali ipak mozda vjeruje da je "mozda sudjeno i da je bog odlucio da bude majka "  ............

NA KRAJU user posted image
Zbog svega sto ______ prolazi ovog trenutka , molimo vas IMAJTE RAZUMJEVANJA . Molimo vas budite pazljivi sa rijecima . Ponekad ce biti depresivna . Ponekad ce biti ljuta . Ponekad ce biti placljiva .Ponekad zavidna . Ponekad ce biti psihicki iscrpljena . Ponekad ce biti fizicki iscrpljena .Ponekad ce sve emocije presusiti. Ponekad ce biti uplasena. Ali vise nikad nece biti "ona stara "
ONA ne zna kada ce njen problem biti rjesen , ni da li ce .Jednog dana , mozda , uspjece. Mozda prije , mozda kasnije .Jedino sto zna to je da mora da pokusa.To je jedino sto je odrzava .ONA ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato , pruzite joj ruku .I podrsku . I razumjevanje . Saslusajte je . Bar dok ne postane MAMA . Poslije vise ne morate .

< Poruku je uredio guppy RR -- 26.7.2009 1:12:01 >

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 6
10.7.2008 1:45:33   
111s
user posted image ne mogu ostati trudna i ako je i kod mene i kod supruga sve u redu sa ginekoloske strane. Osim sto psihicki treba biti opusten, da li jos neki drugi faktori ili bolesti mogu uticati na neplodnost? Na primer, moje oci su alergicne na visoke temperature, polen i vunu, i na krajevima ociju skuplja mi se ocni sekret poput krmeljina. Da li to moze biti razlog neplodnosti?

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 7
10.7.2008 8:07:49   
Anoniman
Ja ne vidim povezanost između očiju i neplodnosti, ali ja nisam lekar...

(odgovor članu 111s)
  Direktna veza do poruke: 8
10.7.2008 10:34:05   
dadakg
111s

Prošetaj malo po ovom forumu, jer zista možeš dosta toga da naučiš o problemu sa zatrudnjivanjem.
Slažem se sa Tashom, i moje mišljenje je da tvoja očna alergija nema veze sa tim. Moja prijateljica takođe ima takvu alergiju i ostala je bez problema.
Jesi li radila hormonski status, proveru prohodnosti jajovoda, briseve, folikumetriju...? Nisi napisala koliko dugo radite na bebi, ali ima tu dosta faktora koji utiču na reproduktivni sistem.

Pozdrav

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
16.7.2008 3:06:25   
111s
Hvala na odgovoru i podrsci Tashi i dadakg. Ma sve je uradjeno i sve je u redu. Pomislila sam da mozda ocna alergija moze praviti probleme oko zatrudnjivanja, ali eto nije ni to. Posle vasih odgovora otisla sam do svog ginekologa koji je isto rekao, ali takodje je rekao da alergija kao alergija ne moze ometati trudnocu, ali mogu preparati koje koristim protiv alergije, pa cu prestati koristiti ih i umesto toga umivacu se cesce i oci ispirati nekim cajevima. Jedino mi je preostalo da se verom u Boga pouzdam da ce se jednog dana desiti trudnoca kada je od analiza vec sve uredno. U braku smo godinu ipo. Ja imam 30g., a suprug 35g. Jos smo mladi i bice akobogda, intuicijom to osecam.                                                                                                         Pozdrav

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
17.7.2008 14:56:07   
dadakg
111s

Znam kako ti je, jer i ja se već peta godina osećam utučeno jer trudnoće nema pa nema a svi nalazi uredni i sve uredu. Dijagnoza mi je "iz glave". Navodno kada prestanem da mislim na to desiće se. Aha a kako da prestanem, e to je moj problem.
Zato mogu samo da ti kažem - budi jaka i spremna na sve i ne odustaj.

Doći će i nama naše user posted image

Pozdrav

(odgovor članu 111s)
Direktna veza do poruke: 11
6.8.2008 13:30:56   
AleksandraDj
Ja sam ta koja nije htela odmah dete, nego da se malo skucimo i nauzivamo jedno u drugom, resimo neke zivotne probleme ali kada smo pozeleli.. NISTA!!! Znam da zvuci sebicno ali stvarno sam htela jedno godinu-dve da se nauzivamo sami, da idemo bilo gde i putujemo bilo kad ali tada nisam razmisljala da kada pozelis dete mozda nece moci odmah da bude PUFFF! kao sto sam ja to zamislila....
Kod mene i supruga je sve bilo ok, ali jednostavno se nista nije desavalo.Bila sam na svim mogucim pregledima i na kraju kada su mi rekli da je mozda uzrok stres, dala sam otkaz!!
Probali smo VTO (vantelesna oplodnja) i nije nam uspelo, tada sam mislila da cu umreti.. Da neduzim, VTO je jako dug proces, zena sama sebi daje inekcije( dve dnevno najmanje), ides redovno na kontrole (svaki drugi-treci dan),vadis krv isto tako na dva tri dana, imas bolove kao da ce ti stomak eksplodirati (pri kraju celog postupka) i da ne nabrajam, mnogo toga se prodje, bitan je i finansijski momenat (postupak kosta od 2500-4500e) iiiiii dozivis neuspeh..
Nama su ustanovili da nismo kompaktabilni (valjda se to tako kaze) on sa drugom zenom moze da ima 10 dece, ja sa drugim covekom isto tako ali zajedno.... NIKADA!
Uf kako je to porazavajuce..
Oporavis se i za par meseci ponovo..
Evo mi smo iz dugog puta uspeli da ostanem u drugom stanju, nosim blizance i najsrecnija sam na svetu.
Tako da zene nemojte da ste glupe kao ja, odmah pocnite da pravite decu, nedaj Boze mozda postoji  neki problem pa ce vam nedaj Boze trebati godine da ga resite.. A i ako odmah dobijete bebca pa zar nije to poenta svega, plod vase ljubavi.. VASE DETE!!!! Kako to lepo zvuci, jedva cekam da se porodim!

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 12
11.8.2008 13:46:14   
amelaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Draga Aleksandra nemas pojma kako mi je drago zbog tebe..i kada ovako procitam shvatim da ima nade...i da nada nikad ne smije da umre...Moja situacija je jako slicna tvojoj..tj;prve dvije godine nismo htijeli...jer kao mladi i sve...A kad smo odlucili PUF nece....al bit ce ako Bog da...Jos nismo isli na IVF...nadamo se da ce do proljeca se desiti to cudo...a ako ne...onda nek nam je dragi Bog na pomoci..idemo na IVF ....opet sve je u Bozijim rukama...
Ali nikad nikad ne treba odustajati...

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 13
19.8.2008 11:19:59   
dodak
i ja digo nisam mogla da ostanem trudna, oko 3,5 god... izmorili su me lekari, pregledi i terapije... a da ne pričam o tome što finansijski nije više moglo da se izdrži... nikakav konkretan problem nije bio ni kod mene, ni kod mog muža... a onda smo odlučili da malo odmorimo i od lekara i od razmišljanja o detetu i da malo uživamo... i gle čuda posle samo tri meseca ja ostadoh trudna... evo sad sam deveti mesec i željno iščekujem ovo malo skakutalo da izađe iz stomaka...
želim puno, puno sreće svima koji žele bebca... user posted image

(odgovor članu amelaa)
Direktna veza do poruke: 14
19.8.2008 13:31:14   
Lu
user posted image user posted image user posted image bravo dodak,želim vam puno sreće!
Vi ste jedan pozitivan primjer da se ponekad treba samo psihički rasteretiti i sve će biti OK.,napetost i nervoza koče sve u nama,sretno još jednom.

(odgovor članu dodak)
Direktna veza do poruke: 15
24.8.2008 16:21:16   
guppy RR
Puno, puno sreće svima, koje radite na zatrudnjivanju.
user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 16
27.8.2008 17:39:22   
dadakg
Veliki pozdrav i podrška za sve koje očekuju svoje user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 17
29.8.2008 13:13:26   
AleksandraDj
Drzim palceve svima koji rade na zatrudnjivanju, nije lako, ali nedajte se, samo hrabro i opusteno(to je najbitnije)
Sto kaze moja luda doktorka, opusti se i misli kako ti je dobro i lepo i kako bi bilo dobro to ponovo uraditi a ne da li ce ispasti nesto od toga.. A doci ce i to. Vecina stvari ide iz glave.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 18
15.9.2008 9:33:34   
Anoniman
http://zdravlje.krstarica.com/l/seks/kanadski-naucnici-otkrili-gen-koji-kontrolise-ovulaciju/

(odgovor članu AleksandraDj)
  Direktna veza do poruke: 19
28.9.2008 12:51:13   
guppy RR
Naježila sam se skroz...
Ne znam što?

Ustvari vremenom dozvoljavamo da hemija kontroliše naše telo (lekovi, hormonske pilule itd.) a onda se čudimo, što je svaka generacija slabija, ... koliko ima bolesti među mladima, koliko žena ne može da zatrudni.

Ali ok... spasila nam ta "hemija" par puta i zdravlje, i život!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
14.10.2008 11:32:07   
Stesha
Samo mali komentar na rečenicu: Ja imam 30g., a suprug 35g od 111s. Mladost je što se tiče pravljenja dece relativna stvar. I ja sam to mislila dok me nije uputila moja doktorica i dok se nisam malo informisala na internetu. Inače ima jako veliki procenat žena od 35. godina koje uveliko ulaze u menopauzu, sve zbog stresa i brzog života, a ne kao naše bake i mame u 45. ili 50. godini.
Tako da ako želiš nešto da postigneš, kreni na vreme. Jer vreme leti!!!!!
user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 21
16.10.2008 11:48:40   
guppy RR
Stesha, možeš li nam malo objasniti te brojeve? Šta to znači? user posted image
user posted image

(odgovor članu Stesha)
Direktna veza do poruke: 22
16.10.2008 12:00:03   
Anoniman
Htela je da kaže da s obzirom na brz i stresan život koji živimo danas, mnogo žena ulazi u menopauzu već sa 35. Iako su to još mlade žene, nisu u mogućnosti da rode. A naše mame i bake su u menopauzu ulazile tek sa 45-50.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 23
16.10.2008 13:10:29   
guppy RR
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
20.10.2008 11:07:11   
iva1974
IZVORNA PORUKA: Tasha

Htela je da kaže da s obzirom na brz i stresan život koji živimo danas, mnogo žena ulazi u menopauzu već sa 35. Iako su to još mlade žene, nisu u mogućnosti da rode. A naše mame i bake su u menopauzu ulazile tek sa 45-50.

ja se neslazem s ovim nikako.jako je mali procenat zena u menopauzi sa 35.ukoliko neka sumnja da je blizu jednostavno izvadi FSH hormon i sve do vrijednosti 16 tjelo joj proizvodi JS

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here