dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 Jeste li i vi imale gradove u koje ste redovno odlazile na raspuste, kod tetaka, baka, deka i sl. i koji su to gradovi bili? Ja ću navesti gradove i sela, po meni neizostavna, a tako mi danas nedostaju .. Kada dođe raspust, pre "letovanja/more/planina", obavezno se išlo na selo/grad, i to 4 mesta odakle su naše babe i dede (po mami i po tati). Neretko i sva 4 sela za jedno leto: Brodac kod Bijeljine (Bosna), babino (po tati) mesto rođenja, uglavnom smo išli ili porodično ili sa babom. (baba i deda su bili razvedeni), divno imanje, jahali konje .. porodica Kučevo, babino (po mami) mesto rođenja, vašari, dobra klopa, porodica ... Draževac kod Aleksinca, dedino (po tati) mesto rođenja, paprike, topli ljudi, topla pogača..porodica Petrovac na Mlavi, dedino (po mami) mesto rođenja, breskve, ležaljka u bašti, pecanje ..porodica Uživancija svuda, SA PORODICOM! Od svega još samo u Brodac idem jednom godišnje, i to na jedan dan, na slavu sela - Petrovdan. U Kučevu i Petrovcu nisam bila oko 16 godina, mada su me pozvali sledeći vikend na Homoljske motive (stigao mi ujak iz Beča, pa je trenutno u Kučevu), i baš mi se ide! Nadam se i da hoću, ali biće emocija sigurno .. U Draževac nažalost nisam išla od kako je deda umro (13. godina), a sam dedom sam redovno išla, od detinjstva, Zatim, Vrnjačka Banja, svaka zima prvih 15 godina mog života SVAKA zima, uglavnom sa dedom, čini mi se jednom sa tatom. Te najlepše zime smo provodili u banji sa našim dedom (suze sada same cure )i leti smo porodično bili nekoliko puta (MUP-ov hotel Partizanka, danas Promenada). Otišla sam pre par godina, odvela muža, i pokazala mu svaki kutak hotela gde smo se igrali kao klinci, čak sam mu pokazala i gde živi "OKO"buhahhaha . Naravno i banju koju mnogo volim, rečicu, izvore, zamak Belimarković .. Zlatibor (Leti, opet MUP-ov hotel Narcis), uživancija. Prijateljstva započeta tamo, u detinjsvu, i dalje negujem. Bečići (pogađate, MUP-ov hotel , Beograd), svake treće godine otprilike, predivna plaža, uživancija uvek. Volela sam Bečiće, pa čak i Budvu, tada. Bila je toneka druga priča, i grad za uživati, tada! Plitvička jezera ( glupo mi da ponavljam, ali da, MUP-ov hotel, tj. odmaralište , ne sećam se imena), najlepše mesto na koje je moja noga kročila. Pula, babin brat je tamo živeo. Tata nas ubaci u kola (naš FOKI, folcika), pa zapalimo duž hrvatske obale, preko Plitvica do Pule, divota! Detinjstvo je mom bratu (starijem) i meni bilo predivno, dok mlađi brat ništa od toga nije video, osim Bečiće jednom kada je imao 3 godine. Ako Bog da da imam decu, neće imati ništa od ovoga, nažalost ..
< Poruku je uredio dunja RR -- 21.8.2013 23:07:50 >