dunja RR
|
Bili kod našeg fizijatra prekjuče (redovni pregled, pre svega zbog stopala i varusa koji je imala nakon rođenja), baš je detaljno pregledala M, posvetila se više nego inače, jer zbog korine primaju sada malo eksternih pacijenata na klinici, mi smo upali preko veze, jer nisam uspela da dobijem termin naravno, i nakon detaljnog pregleda kaže mi naša dr, koja važi za jednog od najboljih dečijih fizijatara na Balkanu, da je 100 % sigurna da nije epilepsija, ona radi sa tom decom, ima ih puno na klinici, i u stacionaru na klinici, i kaže da može da prepozna po samom izgledu deteta, pogledu, i da uvek kod napada ima još nešto, što definiše epilepsiju. Rekoh to juče i našem neurologu kada sam ga srela, i on kaže da ima poptpuno isto mišljenje kao naša fizijatrica. Elem, kaže da je iz njenog dugogodišnjeg iskustva takve face neka deca prave kada kake ili piške, i to prođe nankon nekog vremena, prerastu to. Ja se posle set_____ih da je prekjuče (baš pre nego smo krenuli na kliniku) kada je sisala, imala grčenje, oset_____ila sam, je je ležala na meni, i posle sam pogledala, stvarno se tada bila ukakila, e sada, da li je slučajnost, ne znam .. Po njoj kaže da je M super, i više od toga, lepo hoda, čuči, kaže da se vidi da je dete stalno napolju, po njenim pokretima, kaže da se lepo igra (pola sata je proučavala, tamo na klinici ima puno igračaka), da joj je pravilna mimika lica, i da je udnosu na S, u to vreme (ona je i njegov dr), M daleko ispred, ihahaj.I kaže da j ooogromna, visoka, jaka, da izgleda kao dete od preko 2 godine, a stvarno je tako Stopala su joj skroz ok, i ne trebaju nikakve korektivne cipele, koje mi nismo ni uzeli na kraju,, uzeli smo obične sandalice. I rekla mi je da proverim sve do kraja, u Dr Subotića, kaže da su tamo najbolji dečiji neurolozi u Srbiji, da smo na pravom mestu, da njih samo slušamo, ne lutamo po privatnicima. Čisto da budem mirna, ali ona kaže da je sigurna da je sve ok.
< Poruku je uredio dunja RR -- 27.6.2020 20:29:56 >