Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 13.4.2020 18:10:39
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Pa nasa zubarka nije rekla da je potrebno ukljuciti vitamin D. Dubila je onom zujalicom i sada kao to je to. Stavila je ono nesto ali je to ispalo. Neki lekic. Ali eto komsika mi rece ona daje detetu vitamin D od oktobra do marta cini mi se.
|
|
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 22.12.2020 21:27:55
|
|
|
|
nata11
|
Mame koje daju maloj deci Vegantol kapi - koliko kapi dajete i za koji uzrast?
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 22.12.2020 22:16:41
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja mislom ide jedna kap do 3 godine ako ne i do 6 god
|
|
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 22.12.2020 23:04:24
|
|
|
|
Milena18
|
Ja M dajem jednu kap dnevno. Ima 4 godine. Prethodnih zima joj nisam davala, ali sada mi je preporučila prijateljica koja je farmaceut, pa rekoh da poslušam savet...
|
|
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 23.12.2020 0:10:55
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja dajem obema po 1 kap dnevno (starija ima 5, mladja ce sad 3). Mm i ja uzimamo po 2 kapi dnevno. Tako nam receno 😊
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 23.12.2020 10:19:13
|
|
|
|
nata11
|
Jel moze ko pojasniti zasto dajem 1 kap dnevno a ne 7 kapi 1x nedeljno. Jel to ima veze sa apsorcijom leka?
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 23.12.2020 10:45:15
|
|
|
|
jess021
|
Nato, naravno. Kao i svaka terapija, ima odredjen tempo doziranja.
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 23.12.2020 11:57:50
|
|
|
|
Lilly5
|
Nesto mi je malo 2 kapi za odrasle. Ja uzimam 5 svakodnevno.
|
|
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 23.12.2020 23:11:46
|
|
|
|
Filadendronka
|
Nato, dajem po kap dnevno deci tokom zime kad nema dovoljno 🌞. Inace sad je pomama za ovim vitaminom zbog korone, ali ljudi nisu svesni rizika. Prekomerna doza moze da dovede do nagomilavanja kalcijuma u tkivima, tako da nikako ne smes 7 kapi odjednom vec tacno po uputstvu.
|
|
|
|
RE: Nedostatak vitamina D kod dece 24.12.2020 8:32:52
|
|
|
|
nata11
|
Da Fil znam to za vezivanje kalcijuma samo sam mislila da ce isti efekat mozda imati i ako dam 2x nedeljno. Mi imamo 18m i presli smo po preporuci na klasicni Vegantol 1x dnevno. Bojala sam se da menjam jer u "bebecim vit d" ima i drugih vitamina ali to nadomestimo Ave sirupom. Lilly nisam sigurna. 5 /dn je na granici za zdravog coveka. Ta kolicina se prepisuje kod neuroloskih bolesti.
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?