Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 13.6.2013 22:26:02
|
|
|
|
jole82
|
Volim da pomazem drugima i to cinim kad god mogu... Al ovo mi je ostalo duboko urezano...to je bilo 3 meseca pre nego sam zatrudnela... Devojka od svojih 26 godina(pacijentkinja...na poslu)...dobila sepsu na porodjaju sa blizancima..bila u komi, pa u vigilnoj komi, pobudila se...u jako teskom stanju na aparatima..bori se vise od 8 meseci..tesko sve to ide..njeni je vise ne obilaze..bebe nikad nije ni videla, sem na slici..ja sam radila sa njom(fizioterapeut) tada nekih 2 meseca...trebala je krv za nju...ceka se operacija danima...nema krvi...pogledam na listi...O+...ja cu dati krv za nju!...dva puta sam davala...uskoro su je opet operisali...ali nije to ni bitno toliko...nego njene reci, kad se vec priblizio kraj..pitala me je da joj pomognem : "Jovana znam da puno trazim, ali shvati najbliza si mi sad, u meni je tvoja krv, necu dugo...molim te budi sa mnom kad...znas vec "...najezila sam se i rekla "Naravno"...kroz nekoliko dana je upala u komu, na viziti kad sam pitala za nju samo mi je dr. odmahnuo glavom i rekao "Ocekujemo svaki cas"..Usla sam kod nje u boks i sedela 2 sata pored kreveta i drzala je za ruku...doslo je ...znas vec...poceo je i aparat da zvizdi..sestra je usla, ugasila ton i izasla....Posle par minuta...stegla mi je ruku na sekund i pustila..tad sam i zaplakala... Iako znam da je to bio samo refleks, ja sam taj stisak oset_ila kao hvala..iako to zbog hvala, niti zbog bilo cega drugog nisam uradila..nego sam jednostavno oset_ila potrebu u tom trenutku da to eto bas tako treba da bude...
< Poruku je uredio jole82 -- 13.6.2013 22:33:22 >
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 13.6.2013 22:33:27
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pricuvala komsijsku decu , pomogli novcano jednoj komsinici...
|
|
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 13.6.2013 22:37:59
|
|
|
|
vukosava
|
Posao mi je da non stop pomazem drugima. Da se obrazuju i postanu ljudi.
|
|
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 13.6.2013 23:14:16
|
|
|
|
liliana
|
Oni kojima sam u životu najviše pomogla, kasnije su me najviše i zaj****i! Nažalost, ja sam jedna nepopravljiva budala koja i uprkos tome uvek pomogne ako može... Mada, mislim da u današnje vreme to i nije dobra ljudska osobina...
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 15.8.2013 19:33:18
|
|
|
|
Dana 72
|
Jole, bas dirljiva prica. Mislim da se nista ne dogadja slucajno. Sve ima svoje ZASTO. Nadam se da su bebe dobro ali mi je zao sto ce odrasti bez majke i pored ljudi "bez srca". Poz. svim devojkama , divne ste
|
|
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 15.8.2013 21:41:28
|
|
|
|
Modessty
|
Dana i JOle
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 15.8.2013 21:56:13
|
|
|
|
dunja RR
|
Jole A što je njeni nisu obilazili? Zar nije bar bebe mogla da vidi pre kraja? I kako uopšte dođe do sepse na porođaju?
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 15.8.2013 22:10:29
|
|
|
|
jole82
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Jole A što je njeni nisu obilazili? Zar nije bar bebe mogla da vidi pre kraja? I kako uopšte dođe do sepse na porođaju? Jesu u pocetku i stalno su joj donosili slike beba... a posle sve redje i reeedje... Tamo su zabranjene posete deci mladjoj od 7 godina, posebno u sok sobi, a i bila je infektivna pa da se ne bi zarazili.. A sepsu je dobila na carskom(ocito nisu postovani protokoli asepse)...zalila se bila jos u porodilistu na bolove stomaka..kao to je normalno i normalna je T posle takve opercije tj anestezije (sto jeste tacno, al trebalo je to prvo proveriti) medjutim dobila je visoku T i tek tada su joj vadili krv...medjutim infekcija bila toliko masivna da je ona upala u komu i tad je prebacena iz porodilista....
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 15.8.2013 22:12:54
|
|
|
|
dunja RR
|
Strašno Jole, ej u današnje vreme .. koje porodilište?
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 15.8.2013 22:30:07
|
|
|
|
Ana RR
|
Jole, tek sad čitam tvoju priču.. strašno
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu 15.8.2013 22:33:51
|
|
|
|
jole82
|
Ne znam, al znam da nije u Srbiji, posto nije bila nasa drzavljanka... Nisam nikad s njom o tome..nista je nikad nisam pitala, da je ne potresam...samo ono sto mi je sama govorila i sto sam uspela da pokupim usput od dr i od sestara...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?