Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 10:32:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne držim sve lekove u frižideru. Recimo ta krema stoji u frižideru. Stoji moja krema za ekcem, jer mi je dermatolog naglasio da je stavim u frižider. I kada Luka pije antibiotik u sirupu, to stavim u frižider. Ostalo mi sve stoji u kuhinji, i kuhinjskom elementu, na suvom i mračnom mestu.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 10:40:29
|
|
|
|
Lu
|
Kad sam bila s prijateljima prošle godine na moru i ušla sam u njihov apartman dok su raspremali stvari i vidim da stavljaju tablete,dječije kapi za nos i sirupe u frižider i pitam zašo to radite, kažu pa tako radimo i kod kuće vruće je i pokvariće se a klima ima u apartmanu, a pitam se kako će djetetu dati sirup recimo za grlo iz frižidera Ja sve držim na polici u ostavi a ako je neki sirup u opticaju stoji na radnom stolu u kuhinji da nezaboravim Tablete za odrasle držim u kupatilu u ormariću. Fino piše na svakom lijeku na koji način se čuva. Obično je to na sobnoj temperaturi na mračnom mjestu.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 10:43:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, većinom na sobnoj temp, mračno i suvo mesto. Ne držim kapi za nos u frižideru, niti sirupe za kašalj. Ali antibiotik da. I često sam razmišljala "Kako to sada tako hladno deluje???" ali, i dalje ga držim u frižideru.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 10:46:47
|
|
|
|
Lu
|
A samo pogledaj gdje drže antibiotike u apoteci,na polici sa ostalim lijekovima a ne u frižideru
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 10:47:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Neotvorene i neumućene (govorim o sirupu) drže na policama. Ali i na uputstvu piše da kada ga rastvore, da se onda drži u frižideru.
< Poruku je uredio Tasha RR -- 3.3.2009 10:48:21 >
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 10:50:46
|
|
|
|
Anoniman
|
ja sve drzim u frizideru pa i lijekove u vidu sirupa, naravno ne tablete... a da li treba ili ne pojma nemam jedni kazu da treba drugi da ne ... ko ce ga znati
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 11:10:18
|
|
|
|
Jeca*
|
Ja sve lekove drzim u jednoj fijoci (suvo i tamno mesto ), osim ako nije naglašeno da se drži u frižideru. Iskreno, ne sećam se kad sam imala neki lek koji se drži u frižideru.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 11:30:24
|
|
|
|
mihi
|
Pa da prema uputstvu. Obično se ne otvoreni lekovi drže na suvom i hladnom mestu a rastvoreni antibiotski sirupi koji se daju deci OBAVEZNO U FRIŽIDER.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 11:35:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Eto kako žena lepo reče ono što sam ja probala u prethodnih xy postova.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 3.3.2009 13:50:50
|
|
|
|
Lu
|
Pa ok onda slažemo se ,to je samo jedna vsta lijekova-antibiotika što se rastvaraju i na njima vjerojatno piše da se drže u frižideru. Ja moram priznati da je moj mali samo jednom pio takav lijek koji se rastvara i nisam ga držala u frižideru,takođe ni ostale sirupe kada otvorim ne držim. Sad upravo pijemo sirup za jačanje i muniteta,nezamislivo mi je davati djetetu ledeni sirup. Ja sam prvenstveno htjela skrenuti pozornost da pojedini ljudi drže sve lijekove u frižideru iz neke navike jer su čuli da tako treba.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 4.3.2009 9:23:31
|
|
|
|
mihi
|
Svi otvoreni sirupi koliko znam se drže u frižideru, osim Imunala za imunitet ali on u sebi ima alkoholni ekstrakt ehinacee pa zato ne mora. Svi ostali sirupi koji to nemaju, kao npr. za kašalj, i vitaminski i ostala pomoćna lekovita sredstva sve se kada se otvori drži u frižideru. Ja sada Milošu dajem sirup od brusnice i držim ga u frižideru. Ujutru kad ustanem izvzučem iz vrižidera da se malo zagreje.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 4.3.2009 11:51:08
|
|
|
|
Anoniman
|
A ne, ne držim sirupe za kašalj niti sirupe za jačanje imuniteta u frižideru. Niti držim Brufen i Febricet (oba su u sirupu) u frižideru. Samo antibiotik, i onu kremu iz prvog posta, a ta krema ustvari nemam pojma zašto je u frižideru.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:36:39
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: cockic e ne znam ko je spomenuo brufen i paracetamol zanima me do kad ti sirupi vaze kad su u frizderu jer oni su napisali samo 28 dana na temp do 25. a kad je u frizderu nepise nista.kad mi je mama davala to je vazilo do kad ga ima u bocici. Ja sam spomenula. Kad ih otvorim, stavim u frižider, napišem datum na kutiju i bacam posle 28 dana. Nažalost, te zime kad je napunio godinu dana, nije stizao da im istekne rok koliko je često imao T.
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:38:49
|
|
|
|
Lu
|
Da li vam je to rekao doktor ili farmaceut? Ja sve držim u ostvavi koja je malo hladnija od sobne temp., lijekovi tako stoje i u apotekama. Jedino oralne suspenzije na kojima piše tako, držim u frižideru.
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:42:40
|
|
|
|
cockic
|
nije mi rekao ni dr ni farmaceut,a ja svakako ostavu nemam pa htela ne htela moram u frizderu
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:43:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja držim u frižideru zato što mi u kuhinji i ostavi stalno varira temperatura, kad je uklučena rerna podigne se jako temperatura, pa se onda spusti i tako svaki dan. Da imam negde stabilnu temp. držala bih, ovako mi je najsigurnije u frižideru (a sigurna sam da sme da se drži u frižideru, pitala sam u apoteci).
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:44:00
|
|
|
|
Olga75
|
ja sve drzim u frizideru
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:46:38
|
|
|
|
zoća
|
samo rastvorene i to dok traje terapija ako mi ostane bacam
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:47:38
|
|
|
|
Lu
|
Eto sad me i doktorica demantira A stvarno paracetamol bacate nakon 28 dana?
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:51:36
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Da li vam je to rekao doktor ili farmaceut? Ja sve držim u ostvavi koja je malo hladnija od sobne temp., lijekovi tako stoje i u apotekama. Jedino oralne suspenzije na kojima piše tako, držim u frižideru. isto a brufen isto drzim na sobnoj i posle 30 dana bacam jer tako pise na kutiji (ili bese 28 dana...tako nekako) paracetamol i otvoren drzim u ormaricu koji mi je kao špajz. E sad, bas ako dugo dugo stoji onda ga bacim u frizideru drzim samo antibiotike u fazi dok ih pijemo. posle toga ako nesto ostane, bacam
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 10:53:16
|
|
|
|
zoća
|
Paracetamol i druge antipiretike koje mi ne rastvaraju u apoteci drzim do datuma na pakovanju.
< Poruku je uredio zoća -- 16.10.2011 10:54:37 >
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 11:19:12
|
|
|
|
Lu
|
Na mom Paracetamolu kao i na Dalsy-ju (ibuprofen), znači antipiretici, ne piše da se bacaju nakon 28 dana? Koristi se do isteka roka valjanosti na temperaturi do 25 stepeni i tako i koristim.
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 11:39:59
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja sve držim u ostvavi koja je malo hladnija od sobne temp., lijekovi tako stoje i u apotekama. Jedino oralne suspenzije na kojima piše tako, držim u frižideru. isto a brufen isto drzim na sobnoj i posle 30 dana bacam jer tako pise na kutiji (ili bese 28 dana...tako nekako) paracetamol i otvoren drzim u ormaricu koji mi je kao špajz. E sad, bas ako dugo dugo stoji onda ga bacim u frizideru drzim samo antibiotike u fazi dok ih pijemo. posle toga ako nesto ostane, bacam Isto. Osim što ab ne držim u frižideru. Pretpostavljam da misliš na ab sirupe, jer tabletama je svejedno da li je kutija otvorena pošto se svaka pakuje zasebno. Čak mi je tablete i kapsule potpuno nelogično držati na bilo kojoj temperaturi osim sobne.
|
|
|
|
RE: Da li lekove držati u frižideru? 16.10.2011 11:55:11
|
|
|
|
Olga75
|
kod mene se nista ne baca , antibiotike( sirupe ) bacim ali ostalo popijem ili ja ili matori i smesno je kad sirup doziram na svoju tezinu ali treba ih nakon isteka roka ukolniti , ne znam da li su apoteke vec pocele da uzimaju lekove kojima je istekao rok trajanja ali znam da se sprema ta vrsta recikliranja
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?