Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 21:59:59
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Elem, potrebno je: dva velika pakovanja piškota ili četiri mala, pola kg jagoda, velika imlekova pavlaka (ona od 700gr), prah šećer (ja to stavim odokativno - zavisi koliko slatko voliš) i malo mleka. Pavlaku, jagode i šećer pomešaš kašikom, nikako mikserom! Ređaš sloj piškota, pre čega svaku piškotu umočiš u mleko (nemoj dugo da ti stoji u mleku da se ne raspadaju, samo kratko), odozgo stavljaš smesu jagoda i pavlake, pa opet red piškota i smesa jagoda i pavlake. Na kraju možeš da staviš i šlag, ali i ne moraš.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 22:03:15
|
|
|
|
Ana RR
|
Moja kuma pravi slično, samo što ide manje pavlake i ide voćni jogurt. Ja bih sa malinama pravila, one su mi osvežavajuće. Snelle, u koliki pleh slažeš?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 22:19:56
|
|
|
|
Snelle
|
Imam jednu vatrostalnu posudu koja je pravougaonog oblika, standardnih dimenzija i taman mi bude piškota. I nemoj stavljati u pleh, jer to baš ispadne debelo, pa ti neće stati, znači treba ti neka dublja posuda.
< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 22:20:40 >
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 22:29:51
|
|
|
|
madre
|
ja pravim istu tortu, ali malko drugacije isti sastojci su u pitanju, samo sto ja uzimam 5 pavlaka, na svaku pavlaku stavljam 5 kasiika secera (znaci ukupno 25). redjam piskote, pa na njih iseckam jagode (koje puste sok, tako da ih ne treba umakati ni u sta ili eventualno nakapas preko malo soka od jagode-znaci bez mleka) pa preko pavlaka, zatim ponovo piskote, jagode i pavlaka i na krakju slag. ja je mnogo volim
< Poruku je uredio madre -- 12.5.2011 22:33:57 >
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 22:57:21
|
|
|
|
Snelle
|
Totalno ista torta madre, samo za nijansu drugačiji princip. Pitanje za iskusne tete za pravljenjem fondana Može li preko ove torte fondan ili je ona isuviše meka za to?
< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 23:06:28 >
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:07:23
|
|
|
|
indy_25
|
Snelle ne moze nikako . Prvo sto bi ti bila grbava a fondant ne moze preko takve kreme ako hoces da pravis tortu sa fondantom uzmi neku cvrscu kremu u koju se stavlja puter i koja se fino stisne a preko ove nikako. Ili mozda mozes da stavis odozgo jednu gotivu koru pa preko namazes buttercremom i dobro namazes sa strana buttercremom pa na to fondant i to da stavljas manje mase od pavlake da ti ne bi procurilo.
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:11:02
|
|
|
|
Snelle
|
Indy, tako sam i mislila! Hvala na odgovoru
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:13:00
|
|
|
|
indy_25
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Indy, tako sam i mislila! Hvala na odgovoru Nema na cemu Snelle
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:17:46
|
|
|
|
pepeljuga
|
Ja ovo pravim cesto, ali sa vocnim jogurtom i skoro uvek stavljam maline (mada mogu i jagode ili sumsko voce), brzinski a osvezavajuce, mljaccc
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:19:48
|
|
|
|
indy_25
|
Ovu cu tortu da pravim svekrvi dolazi iz Bosne u nedelju pa da je iznenadim bas je lako za napraviti .
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:21:30
|
|
|
|
Ana RR
|
Pepeljuga, ajde napiši kako praviš, i moja kuma stavlja voćni jogurt ja bih baš sa malinama pravila.
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:27:17
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Totalno ista torta madre, samo za nijansu drugačiji princip. Pitanje za iskusne tete za pravljenjem fondana Može li preko ove torte fondan ili je ona isuviše meka za to? Ja pravila u ponedeljak i stavila fondan preko. Posto samo mm jede tortu i jede po jedno parcence dnevno, jos uvek stoji u frizideru. Jagode malo pustile sok pa se fondan na nekim mestima malo rastopio. Moja varijacija na temu je umakanje piskota u sok od jagode i dodavanje malo plazme u pavlaku.
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:28:18
|
|
|
|
pepeljuga
|
Kupim ono duplo pakovanje piskota, veliki vocni jogurt (mislim da je 500ml, uglavnom i njega uzimam od maline ili jagode, nije to puno slatko), dodam i malo vise od pola obicne kisele pavlake (moze i cela), malo secera (zavisi koliko volis slatko), pakovanje smrznutih Frikom malina. Redjam u dublji sud piskote umocene u mleko, ne puno da se ne bi ugnjecavile, pa fil pa sve tako dok ima. Uvek pravim uvece i ostavim da prenoci u frizideru, da se bas lepo stegne.
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:31:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Je l' misliš na pola pavlake one od 180 gr?
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:33:24
|
|
|
|
pepeljuga
|
Da, pod obicna mislim na nju Moze i cela, onda se dobije taj malo kiselkastiji ukus, i to je super! Nego, ja sam sumanuta kad je slatko u pitanju
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:35:17
|
|
|
|
Ana RR
|
A kaži mi, je l' se to lepo stegne? Ja sam mislila da ređam samo dva reda piškota (donji i gornji) i stavila bih čokoladni preliv (ne volim šlag).
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:47:44
|
|
|
|
Snelle
|
Ana, mislim da bi čokoladni preliv pokvario sve Moje mišljenje.
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:50:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja pravim ovu tortu, ali stavim tri reda piškota, pa bude veeeeelika, znači dolep piškote, pa fil, pa opet piškote, pa fil pa piškote, pa šlag. A nema koju kombinaciju nisam stavljala - prvi fil banane, drugi kivi, prvi fil ananas, drugi narandža na kolutove, jagode, breskve, maline ... Šta god , extra je ! Samo šro ja stavljam šećer u prahu i pavlaku, a voće pobacam po filu, ne mešam.
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:51:59
|
|
|
|
pepeljuga
|
Pa fino se stegne. Ne znam za cokoladni preliv, nisam probala, kolac je bas osvezavajuci pa mi se nesto cini da je cokolada teska za tu varijantu, ne znam
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 12.5.2011 23:52:50
|
|
|
|
pepeljuga
|
E da, i ja neki put naseckam banane odozgo, super je
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 13.5.2011 10:20:41
|
|
|
|
Ana RR
|
Ne znam šta da stavim odozgo a da nije šlag bez šlaga ću je i ja jesti malo ali ako je sa šlagom joj neću ni prići. Da umutim slatku pavlaku pa u nju dodam malo soka od malina? Mada je i to isto što i šlag...
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 13.5.2011 10:25:43
|
|
|
|
minavb
|
Stavi fondan.
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 13.5.2011 10:26:43
|
|
|
|
Ana RR
|
Mina, baš si me nasmejala!
|
|
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 13.5.2011 10:28:48
|
|
|
|
Jeca*
|
redjaj u dve cinije tebi bez slaga a za druge dekorisi
|
|
RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom 13.5.2011 10:30:23
|
|
|
|
Ana RR
|
Jeco, za mene je dovoljna i jedna tacnica Nešto ću smisliti, u krajnjem slučaju ako mi se bude jelo sastrugaću onaj šlag
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.