Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 8.6.2008 21:08:36
|
|
|
|
Lanica
|
Nisam nikad imala problema sa uzimanjem folne kiseline a uzimala sam je 0,4 mg dnevno.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 9.6.2008 13:58:05
|
|
|
|
Adri
|
Koje sve vitamine treba uzimati u trudnoci? Mlada sam i neiskusna...
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 9.6.2008 14:44:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam uzimala samo Prenatal - to je komplex vitamina i minerala neophodan trudnicama.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 9.6.2008 15:03:34
|
|
|
|
guppy RR
|
Adri, ja sam uzimala prvo samo folnu kiselinu (još pre zatrudnjivanja i neko vreme u trudnoći), a onda sam prešla na tablete, koje su sadržavale folnu + druge vitamine i minerale. U zadnjim nedeljama trudnoće sam morala uzimati i gvožđe, ali ništa na svoju ruku, nego na preporuku lekara.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 10.6.2008 14:31:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Naravno, sve na preporuku lekara.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 10.6.2008 18:35:45
|
|
|
|
MERYEN
|
Ja sam uzimala folnu kiselinu pre zaceca dva meseca,i posle zaceca tri meseca u kombinaciji sa tocopherolom{vitamin e},pa je pauza napravljena dok beba nije ozivela i po preporuci lekara sad uzimam mamavit.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.8.2008 10:47:01
|
|
|
|
AleksandraDj
|
Ja jos uvek uzimam folnu kiselinu 5mg dnevno, sve ostale lekove su mi izbacili i nikakve mi vitamine nisu naknadno dali. Nego ja imam problem sa uzimanjem i limuna,pomorandzi i grejpa, stravicnu mi kiselinu stvaraju, a ne znam da li smem da uzmam neki multivitamin (sumeci) jel neko to uzimao od vas. Moji doktori su sada na odmoru(pa nemam koga da pitam), a ovo vreme je stravicno, bas mislim da mi treba neki vitamin da se malo oporavim.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.8.2008 11:27:48
|
|
|
|
MERYEN
|
Smes da uzimas sve vitamine,ja pored mamavit uzimam multivitamin sumeci od 9 vitamina to mi odgovara,pijem ga kao sok,pa ti ne jedes voce moras da unosis dnevno potrbnu kolicinu vitamaina zbog bebe.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.8.2008 12:35:33
|
|
|
|
AleksandraDj
|
Nije da nejedem voce, jedem lubenicu,dinje, grozdje, breskvice ali limun i slicno voce jednostavno nece kod mene.. Hvala za savet, bas cu danas da prosetam do apoteke da vidim neke sumece.. Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 14.1.2009 1:06:43
|
|
|
|
kumara
|
Meni je dr danas rekao da uzimam folan i vitamin B6 do 12. nedelje, za sada.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 14.1.2009 1:31:34
|
|
|
|
Milica#n
|
I ja sam danas pocela da pijem folnu kiselinu, u prvoj trudnoci sam pila folnu kiselinu do 12 nedelje pa zatim PRENATAL i pred kraj gvozdje, uzimala sam povremeno i magnezijum 500 jer sam imala grceve u nogama.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.1.2009 12:56:55
|
|
|
|
sonja999s
|
ja nisam pila nista. tek sam u 32 nedelji dobila Mamavit i pila sam gvozdje negde oko 5 meseca i to je to
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.1.2009 13:02:25
|
|
|
|
Jeca*
|
Ja sam isto uzimala Folan prva tri meseca, ako se dobro secam, a onda sam prešla na MAMAVIT. Mislim da su MAMAVIT, a to su mi rekli i mnooogiii lekari, najbolje tablete tog tipa kod nas. Gvožđe mi nije trebalo jer mi je krvna slika bila, hvala Bogu, odlična, a u drugoj temi sam pisala zašto nisam uzimala Mg, Ca...(mislim da je u temi Bolovi u nogama bilo reči o tome)
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.1.2009 13:34:01
|
|
|
|
BINCE
|
ja samo sada pijem FOLIC plus....tj.folna kiselina 3 puta na dan po jednu tabletu...ne na gladan stomak..heh
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.1.2009 18:12:52
|
|
|
|
Natasha5
|
Jao ja sam mnogo zabrinuta.Pila sam folnu kiselinu do 12 nedelje i b kompleks.Ali sad mi doktor nista ni je dao a citam da treba da unasam neke vitamine mislim tablete a ne smem da uzimam na svoju ruku sta da radim?da odem kod drugi doktor.Jedem voce ali ne znam dali je dovoljno?
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.1.2009 18:41:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne treba da menjaš lekara. Ako misliš na MAMAVIT i sl, jednostavno na sledećoj kontroli pitaj lekara zašto ti nije rekao da to piješ kada si od ostalih trudnica čula da to piju? Isto se i meni desilo, i ja sam bila pitala, i dr mi je onda rekla "Pa pij ako hoćeš".
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.1.2009 18:44:46
|
|
|
|
gracija
|
Natasha,bez brige.Ja sam pila samo folan do 12-13 nedelje i nista vise.Jela sam puno voca i povrca i krvna slika mi je bila ok. Posto mi moj doca nije propisao nikakve vitamine,ja sam u sedmom mjesecu,na svoju ruku uzela "HIPP natal" za trudnice i to svako jutro popijem po 20ml.Evo sad sam u 9 mjesecu,nalazi su mi ok. Ne znam u kojem si mjesecu,ali taj HIPP natal,mozes slobodno uzeti jer ti nece naskoditi...
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 17.1.2009 0:15:48
|
|
|
|
kumara
|
Natasha, ne brini, samo pitaj dr i bice ok. Evo i ja sad razmisljam, meni je dr rekao 1 Folan dnevno, a Bince pije 3 dnevno. To izgleda zavisi od zene do zene, a i od dr do dr. Ne se grizi, se ke bide ubo! (valjda sam dobro napisala! )
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 17.1.2009 1:39:44
|
|
|
|
stella
|
Sa 2 mj pocela piti folacin,1x dnevno,a posle nastavila prenatal vitamine za Ja sam ih pocela na svoju ruku a na kontroli mi je dr rekla da sam dobro postupila.
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 8.2.2009 14:23:29
|
|
|
|
eugenija
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR Uzimate li neke vitamine i folnu kiselinu? Imate li problema sa tim? Od početka trudnoće uzimam folnu kiselinu u kombinaciji sa gvožđem. Kada sam ušla u 4. mesec, uključen mi je Oligovit 2x dnevno, i pored toga Fluorogal tabletice za cuckanje, za zubiće. Kada me mučila nesanica i stres, pitala sam da li smem da uzimam neku tabletu za umirenje, ginek. je jasno odbila takve predloge i uključila mi B vitamin + čaj od lipe A što se tiče problema u vezi sa uzimanjem vitamina, sem crne stolice od folne kiseline ( ) , nemam drugih problema.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 8.2.2009 18:10:38
|
|
|
|
MALECKA
|
ja pijem folan preventivno i cekam
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 9.2.2009 1:10:40
|
|
|
|
kumara
|
IZVORNA PORUKA: eugenija A što se tiče problema u vezi sa uzimanjem vitamina, sem crne stolice od folne kiseline ( ) , nemam drugih problema. Nisam znala da stolica bude crna od folne kiseline. Ja taj problem nisam imala.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 9.2.2009 11:53:18
|
|
|
|
Vesna 1975
|
Crna stolica nikako nije od folne kiseline nego od gvozdja.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 9.2.2009 18:02:09
|
|
|
|
kumara
|
E onda razumem. Jao boze kako ja nemam pojma o tim stvarima!!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?