|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tiramisu
5.9.2011 19:02:25   
Verus
6 zumanjaca
1 soljica secera
2/3 soljice vode (malo manje je bolje)
2 vanilin secera
1 paket (oko 240 grama) krem sira
1 paket (240 grama) mascarpone sira
1 soljica slatkog vrhnja (slaga)
Lady fingers (kutija i po)
kakao za posipanje

ps: pod "soljica" mislim na onu manju za belu kafu, NE malu soljicu za crnu kafu!

ps: ne znam gde se tu moze naci mascarpone sir, a ovaj krem sir je isti koji se stavlja u cheesecake. 

Za umakanje piskota:

2 soljice espressa
od oka (oko 2 kafene kasicice) tamnog ruma ili bilo kog alkohola (ja sam ovaj put stavila burbon)
1 kasicica vanilin ekstrakta (a moze i bez toga)

Prvo se pomesa voda i secer (obican secer i vanilin) i polako se kuva uz mesanje dok se secer ne rastopi, i da tek kljuca ali da ne promeni boju (na tihoj vatri).  Ako se stavi kap hladne vode stvorice se loptica secera.

Dobro izlupati zumanca i polako saliti vreli secer u njih uz konstantno mesanje.  Umesa se krem sir, doda mascarpone sir i 1 supena kasika Marsala vina (ja pravim i bez ovog vina jer ga nemam uvek u kuci).  Dobro se izmesa (ja mesam sa onom zicom za lupanje, ne elektricnim mikserom).

Izlupa se slag i lagano umesa u smesu, kutlacom ili kasikom.  Paziti da se ne mesa previse jer se moze razvodniti.  Staviti u frizider da se dobro rashladi.

Napravljenu espreso kafu skroz ohladiti.  Dodati alkohol (rum, burbon, viski itd).  Umakati piskote sa obe strane, na veoma kratko (ne pustiti da se natope) i redjati na dno tepsije (ja koristim velicinu 23cm x 33 cm ili priblizno slicnu).  Prekriti slojem kreme.  Ponoviti red piskota i zavrsiti ostatkom krema.

Od gore dobro naprasiti kakaom ili izrendanti crnu cokoladu za kuvanje. 

< Poruku je uredio Verus RR -- 5.9.2011 21:31:39 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Tiramisu
5.9.2011 20:22:05   
Diabla
Bravo Verka, oduvjek sam htjela provjereni recept. Ja cu surduknuti viski, jos je bolji nego rumuser posted image  

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Tiramisu
5.9.2011 21:26:10   
Verus
I ja sam sipala burbon u kafu gde sam natapala piskote.  Dooooobro je da ne mozes da omanes!  Obavezno malo manje vode od 2/3 soljice...bude dosta vodeno ako stavis vise.

I da dodam, posle prvog reda piskota, sipati MANJE od pola smese, tako da za vrh tiramisu-a ostane vise kreme, tako piskote nece isplivati gore.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Tiramisu
5.9.2011 23:58:24   
Maya21
a sta mi radis verka!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Tiramisu
6.9.2011 0:00:05   
Verus
Evo me na poslu, ne vidim te na skajpu? Cek da probam...

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Tiramisu
6.9.2011 20:02:28   
Anoniman
drugarica mi je rekla da ona pravi tiramisu po OVOM receptu. ja bih probala jer mm obozava tiramisu, al me mrzi da potrazim maskarpone. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Tiramisu
6.9.2011 21:24:46   
Lu
Kod nas je mascarpone preskup, ja stavim vajkrem megle umjesto njega, inače obožavam tiramisuuser posted image
Napravim ga često onako u zdjelice bez piškota (ko fol manje kalorija a i bržeuser posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Tiramisu
14.9.2011 13:09:33   
Anoniman
Pakovanje piskoti za tiramisu
vrhnje za slag 600 ml
instant puding od vanile
secer jedna solja
kakao po potrebi
nes coffe odprilike pet veliki kasika
3 jaja
instant okus vanile
philadalphija sir 250 gr


Kremu pripremiti tako sto jaja tucemo na pari,didajemo vrhnje i philadelphiju sir koji treba da bude sobne temperature,i instant okus vanile,sve umutimo a zatim dodami instant puding,secer ukoliko krema bude pretvrda ja dodam jos malo mljeka...Kada je krema spremna pleh poprasimo sa malo kakao i redamo piskote koje umacemo u coffe.Zatim preko namazemo piskote sa kremom pa ponovo jedan red piskoti naravno ponovo treba da su namocene u kahvu.Ponovo kremu i pospemo kakaom.Spremit u frizider i ostaviti da prenoci

evo mog receptica za tiramisuuser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Tiramisu
19.9.2011 7:28:29   
smeskicTB
devojke, pravila bih tiramisu malko kasnije pa me interesuje da li uvek redjate u neki sud tipa vatrostalna cinija, djuvecar, plasticna posuda ili moze i na tacni da se slaze?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Tiramisu
19.9.2011 7:34:23   
Anoniman
smeskic ja svoj redam uvek u vatrostalnu staklenu tepsiju red piskota,fil,piskote,sil i posperm kakaom...sad cu da stavim sliku u svoj album pa ces da vidis

(odgovor članu smeskicTB)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Tiramisu
19.9.2011 8:58:12   
smeskicTB
hej, superrr! hvala ti!
nemam pravougaonu vatrostalnu, pa cu onda u jednu lepu plasticnu jer mi ima i poklopac..
a ja odozgo poprskam sa 3 u 1 prahom.
sliknucu kada napravim!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Tiramisu
20.9.2011 12:55:39   
Anoniman
di je ta slika da vidim????

(odgovor članu smeskicTB)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Tiramisu
22.9.2011 12:39:54   
smeskicTB
ausssieuser posted image sve se pojelo! nisma uspela da slikam!
i htedoh to poslednje parce koje je odstojalo, ali ga mm pojede pre mene.
mogu reci da sam srecna kako mi je lepo uspeo, bolji je sutra nego tog dana kada se pravi i pravim ga ubrzo i tada slikam!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Tiramisu
22.9.2011 13:53:18   
Anoniman
ja sam ti zaboravila..we are the sorry..ja svoj uvek ostavim u frizideru preko noci..jedino ako mi gosti izbiju istog danauser posted image ..neka se tebi svidio i pojeo ostalo nije bitno...user posted image

(odgovor članu smeskicTB)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Tiramisu
10.11.2011 17:48:14   
Sesilija 83
Ja pravim tiramisu po receptu komsinicine komsinice tetkeuser posted image user posted image
Vrlo je prosto,brzo i nije skupo a ja ne volim onaj sa sirom tako da mi je ovaj super evo i recept
2kasicice nes kaffe skuvati sa 1 kesicom 3u1 i kasicicom ruma u 3dl vode
Umutiti 0.200 gr slaga sa 0.300ml hladnog mleka i u to dodati 2 kisele pavlake
potrebno je jos oko 450gr plazme u komadu ili obicnog keksa i 150 gr cokolade za kuvanje
Plazmu potapati u kafu i redjati u pravougaonu vatrostalnu
pa smesa od slaga,pa narendati cokoladu
i tako dva reda i taman stigne do vrha cinije,...a malo i pretekne smese, staviti u frizider i posle pola sata vec moze da se sluzi.... ja ga pravim redovno i svi su odusevljeni... Bon Apetit


< Poruku je uredio Sesilija 83 -- 10.11.2011 17:50:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Tiramisu
10.11.2011 18:33:03   
GRGA
Dragew moje dame,,,imaraznih recepata za tiramisu,,,ja samo da vam kazem da pravi tiramisu ,,verovatno necemo nikada napraviti:((((Tj necemo znati,,,Pravi pravcijati tiramisu se pravi od patispanja,,,,,,koji je malo deblji i specifican,,i crne je boje.....Nije beo....

Naliva se ekspreso kafom((((u kojoj je rum,,a da vam kazem da italijani prave najbolju kafu na svetu,,,tako da njihov ekspreso i nas nema veze sa vezom)))

Onda se stavlja maskarpone sir,,i ziva jaja....Tj zumanca..Zatos e tiramisu odmah pojede,,ne stoji duze od 2 dana...]

I naravno preko kakaao,,koji nije ni prineti nasem,,vec je slican nasoj cokoladi u prahu...Zato se ja ni ne trudim da ga pravim,,jer kada sam jela pravi tiramisu i kada mi je receno kakao se pravi,,digla sam ruke od topga!!1

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Tiramisu
10.11.2011 19:19:56   
mihi
Mascarpone sir Zaneti, italjanski fenomenalan 250 gr recimo 300 dinara Ima ga u Idei, Tempu, Rodiću!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Tiramisu
10.11.2011 20:41:48   
GRGA
Za tortu treba 1 kg tiramisua!!!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Tiramisu
7.12.2011 22:11:23   
gagana83
Evo jednog jednostavnog i brzog recepta i sto je najvaznije ne idu sirova jaja 
Ja sam pravila danas i ukus je fenomenalan. Ko voli tiramisu neka proba.

1 vece pakovanje piskota
500g mascarpone sira
250ml slatke pavlaka
4 zumanca(ili 5 ako su manja jaja)
100g secera u prahu(moze i malo manje)
solja nes kafe i malo ruma

Zumanke i secer skuvati na pari. Pazite da ne prekuvate da ne bi bilo previse tvrdo. Mada i da vam se to desi (kao sto se meni desilo) kasnije mozete lepo izmiksati i nece biti problema. Stavite da se ohladi.
Posebno umutiti slatku pavlaku a posebno sir sa ohladjenim zumancima. Na kraju sve lepo spojiti i jos malo umutiti.
Piskote natopiti u mesavinu nes kafe i ruma i redjati red piskota-red fila pa jos jednom tako.
Staviti kolac u frizider i pred serviranje posuti kakaom u prahu, neskvikom ili kras-ekspresom.

Mozete i smanjiti kolicinu sira a povecati kolicinu pavlake ali u tom slucaju u pavlaku dodajte malo ucvrscivaca za slatku pavlaku(kremfix Dr. Oetker)


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Tiramisu
14.4.2012 20:01:32   
Sanjica26 RR
Da li moram da kuvam jaja na paru? Pravim tiramisu, pa vidim da u svakom receptu moraju zumanca da se kuvaju na pari.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 14.4.2012 20:07:12 >

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Tiramisu
14.4.2012 20:08:21   
Lu
Sanjice u prvom postu pogledaj recept od Verus.
Ona samo umuti žumanjca i ulije ih u prokuhan šećer.
Ja ne volim da mutim na pariuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Tiramisu
15.4.2012 12:08:47   
Sanjica26 RR
Napravila sam sinoc. Sve mi je uspelo, ali nisam neki ljubitelj slatko, slanih ukusa.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Tiramisu
26.1.2014 20:53:57   
Torbica
Sanjice,

ovako. Prvo sama napravim ""Mascarpone" tako sto sipam veliku kanticu pavlake od 20% mlecne masti u gazu, to je 700 gr, ostavim preko noci da se ocedi surutka i ujutro jos malo ispritiskam i dobijem 400 gr ovog sira. Treba da visi kako bi se cedio, zavezem gazu da visi sa kuhinjskog elementa. user posted image
Uzmem 4 zumanca i u vatrostalnoj ciniji ih umutim sa 150 gr fruktoze da pobeli. Tu posudu stavim u mikrotalasnu na max (700W) i pustim nekih 2-3 minuta, onako krene da raste i podigne se. Otvorim, izvadim, promesam da spadne i jos dva puta ovo ponovim sa dosta kracim vremenom, kad se jednom masa zagreje manje joj vremena treba. ovo je inace fazon kako skuvati zumanca na pari bez pare. user posted image To ohladim i u hladno umesam onu ocedjenu pavlaku tj sir. I na kraju u to lagano umesam sneg od 4 belanca. Sve ovo zajedno je pola sata posla.
Piskote namocim u mleko sa nes kafom, poredjam red u pravugaonu ciniju, stavim pola kreme pa pospem kakao, i zatim jos jedan red keksa, kreme i kakao. Treba da odstoji par sati. Mi ga obozavamo. Na terasi mi je, uslikacu ga sutra pa cu okaciti. user posted image

< Poruku je uredio Torbica -- 26.1.2014 20:55:10 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Tiramisu
26.1.2014 23:56:46   
gagana83
I ja kad imam vremena pravim sama mascarpone, ali ga pravim od slatke pavlake i bude bukvalno isti kao kupovni. Stavljala sam negde recept.
Postupak pravljenja mascarponea je lak ali je problem sto traje 2 dana a ja kad resim da napravim tiramisu to mora da bude odmah pa retko kad stignem da ga napravim user posted image
BTW to uopste nije slatko slana kombinacija kao sto neko reče jer mascarpone sir uopste nije slan.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Tiramisu
27.1.2014 18:41:05   
Torbica
Jao, nista od slike ovaj put, slistili su mi ostatak..
E, ja sam ga ovaj put cedila kad sam stavila supu u ekspres lonac i dodatno istiskala kad je supa bila gotova, tako da i ne mora bas preko noci ali se mora dobro ocediti. Ma kakvi kiselo, bas se dobije neki neutralniji ukus i u kombinaciji sa umucenim zumancima sa secerom je mljac. Znam za taj recept sa slatkom pavlakom, ima je na Minjinoj kuhinjici, ali ovo mi je jednostavnije.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here