|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Testo za pizzu
6.4.2010 20:47:03   
Anoniman
devojke, da li nekada pravite testo za pizzu???

evo ja nudim dva nacina;

1.sa kvascem

brasno, kvasac razmucen u mleku, malo soli, malo secera, ulje, topla voda

2. sa jogurtom
3 case brasna, 2 case jogurta, pola case ulja, so

u oba slucaja sve umesiti da testo bude glatko...

prvi nacin je bolji, drugi brzi...


  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Testo za pizzu
6.4.2010 22:21:04   
dacca
Oti, daj gramaze user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Testo za pizzu
6.4.2010 22:43:04   
Anoniman
joj dacco ne znam...ja to sve od oka, otprilike...

ovaj pod 1. je bitno da se testo ostavi 20 minuta da se digne...

ja sve od oka umesim...dodajem brasna toliko da se umesi dobro...



(odgovor članu dacca)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Testo za pizzu
6.4.2010 22:49:58   
sneza24
Moj svekar pravi testo za pizzu ali ono pravo jer je ranije drzao pizzeriju.ali ja sad neznam napamet koliko cega ide.Ali pravi kao sto je OTI dala sastojke za prvi nacin.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Testo za pizzu
28.12.2010 16:14:23   
Tea2
Tražim danima dobar recept za pizza-testo!!!!!!!!!!Dajte,ali sa gramažom!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Testo za pizzu
5.2.2011 23:46:52   
Pešin mali
Oko 500g brašna
25g kvasca
kašičica soli
1dl ulja



(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Testo za pizzu
5.2.2011 23:48:08   
Pešin mali
Kvasac se rastopi u mlakoj vodi i sve se pomeša. Ovo testo je odlično. Nećete da pogrešite.user posted image

(odgovor članu Pešin mali)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Testo za pizzu
5.2.2011 23:49:25   
Vika
i držati u frižideru da ne naraste

(odgovor članu Pešin mali)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Testo za pizzu
6.2.2011 0:05:59   
Pešin mali
E, da. user posted image   Ja razvučem testo, stavim u pleh, stavim sve sastojke i onda stavim u frižider. Tek posle nekog vremena stavim da se peče.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Testo za pizzu
1.8.2011 10:42:50   
Olga75
IZVORNA PORUKA: AndreaK

Testo za Pizzu
Mnogi su nezadovoljni testom za picu kada se radi kod kuće. Postoje 2 razloga za to: rerna ne radi kao pica peć, a kao drugi nemamo dobar recept. Recept je baš iz jedne picerije, pa eto...

Sastojci:
600g brašna
280 ml vode
10g soli
20g šećera
3 kašike kisele pavlake sa 20 mlečne masti
1/4 svežeg kvasca
30 ml ulja

1. U vodi razmutite sve sastojke osim brašna
2. Kada smeša postane homogena, sipajte brašno
3. Dok mesite testo, ruke vam moraju uvek biti masne od ulja.
4. Povremeno dospite malo brašna
5. Kada sud u kojem mesite testo postane čist, sto znači da se testo ne lepi,
imate savršeno testo.
6. Od ove količine imate 3 kugle testa od kojih možete napaviti 3 pice kao sto je ona moja gore na slici.
7. Kugle premažite uljem, zatim stavite u dublji sud i prekrijte samolepljivom folijom i ostavite u frižideru 25 minuta
8. Možete da ga rastežete kao jufke ili oklagijom.

Inače samo testo može stajati u frižideru i do 5 dana. Ne gubi nikakvo svojstvo.
Ne preterujte sa brašnom prilikom razvlačenja jer to testo čini gumastijim i tvrđim!

Savet plus , pizza pekac je podesen na 2, povremeno stavim na 3, pa vratim opet na 2, da ne zagori dno.

Prijatno!


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Pešin mali)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Testo za pizzu
1.8.2011 10:49:12   
AndreaK
Moram da naglasim, ovo je mera za tri pice velicine pizza pekaca! kore su tanke, pre razvlacenja testo stoji u frizideru, pa se razvuce, ubaci u pekac, zatim se nabacaju sastojci po zelji i...ceka finalni trenutak user posted image

nisam znala da ima posebna tema, Didy je trazila recept, pa ja ubacila u temu za pekac.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Testo za pizzu
19.2.2013 15:54:57   
lady_b
Ovaj recept od AndreaK je odlican! Pica bude jako fina i tanka.. I bas sam tako pekla, ukljucila na 3, pa vratila na 2 pa onda sam pred kraj opet na 3 i nije nimalo izgorila a fino se ispekla.

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Testo za pizzu
19.2.2013 22:23:24   
Figaro88
Ja testo pravim od:
-brasna,soli,maslinovog ulja,jajeta i tople vode.i malo kvasca
Pustim ga samo par minuta,pa ga rastanjim,stavim sta hocu odozgo,spustim onu resetku u sporetu skroz dole a rernu zagrejem na 220 stepeni.Ponekad pecem bez pleha,na onoj resetki.I uvek je odlicno,bude tanko,ali meko,i ukusno.E da,stavljam i malo bosiljka u testo...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Testo za pizzu
7.3.2013 13:06:08   
nata11
Moje testo se pravi od sledeceg:
200 ml tople vode dodati 1 suvi kvasac, kasicicu soli, kasiku secera, 2 kasike maslinovog ulja i ostavim 10-tak minuta. Sve to dodam u 310-320 gr. brasna umesam i ostavim da odstoji 20-tak minuta. To je dovoljno testa za 4 srednje pice. I pecem na pek papiru pa onda to na mermernoj plocici koja je prethodno zagrejana.

Ako neko ima precizan recept sa jogurtom neka javi. Ne snalazim se sa receptima tipa 'dodati odokativno' user posted image

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Testo za pizzu
11.3.2013 23:34:56   
vikiveki
Ja pravim sa pola čaše mlake vode i pola čaše mlakog mleka i samo malo kvasca.U brašno stavim dve do tri kašike ulja i malo soli,pa u to dodam mleko i vodu i umesim...i to je to

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here