Shishica
|
Taši Taši Tanana Taši Taši Tanana Evo jedna grana A na grana jabuka Kao Molovana Doleteće ptičica Ljuljnuće se grana Otpanuće jabuka Dignuće je Ana. ... Tasi tasi tanana I uzrela banana I kasica ovsana Tasi tasi tanana Mleka puna casa I od mrkve kasa I bareno jaje Detetu se daje Brzo da poraste Visoko do tavana Visoko do tavana Tasi tasi tanana Taši, moja, pa moja, Nosi deda šeboja, Na šeboju šara, To je bubamara. Bubamara lepeta, Ne boji se deteta, Na ruku mu sleta Sa šeboja cveta. Taši, bela, debela, Sva su deca vesela, Doneo im čika Iz šume lešnika, Jela bi i Ljuba, Ali nema zuba, Zato joj je seka Uzvarila mleka. Taši, rode, pa rode, Kurjak bere jagode Kad nabere dosta Moliće ga Kosta, Da ih sve ne pomlavi, Da i Nasti ostavi, A kurjak će kaz’ti: "Kako ne bih Nasti!" Taši, taši, moje luče, Ide baba po unuče, Iz daleka prstom pruža: Eno moja Ruža! Taši, taši, Ružice, Neka bride ručice, Znaš da voli baba Jela Kad su deca vesela. Taši, taši, malena, Suknja ti je šarena, Košuljica bela, Kuma ti je donela; Kosa ti je plava, Pametna ti glava, A ustašca zamedljana Uvek nasmejana. Taši, taši, Cveto, Moje čedo peto, Imaš četir’ brate, Svi pitaju za te. Jedan pita: Kamo je? Drugi vele: Tamo je! Treći traži Cvetu Po belome svetu, A četvrti nade milu Na majčinom krilu. Taši Taši Tanana i svilena marama u marami secera da nam ... vecera