|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tart Tatin
3.10.2012 21:58:45   
MarijaBg
Fantazija od kolaca! Inace volim tartove, ali ovaj je prevazisao sva moja ocekivanja... Naravno recept sam malo izmenila i uprostila, pa vam prosledjujem od srca user posted image

Prhko testo:
solja secera (moze i upola manje)
solja ipo brasna
1 jaje
100 gr putera
prstohvat soli
kesica praska za pecivo

Karamel:
solja secera (ja stavim malo manje, ali karamel treba da je sladak pa sad kako volite)
125 gr putera

jos:
4-5 jabuka
malo cimeta i/ili vanil secera, po zelji i malo oraha ili lesnika.

Za serviranje:
slag i/ili sladoled od vanile

Zamesiti testo i ostaviti da se hladi.
Jabuke ocistiti i iseci na tanke kriske, nije lose poprskati ih malo limunom i posuti cimetom. U okrugli pleh (28-30 cm) sipati secer i staviti na ringlu da se karamelizuje, na kraju dodati puter i mesati da se istopi i izjednaci. Preko karamela naslagati kriske jabuke fino ukrug da pokriju dno, posuti orasima/lesnicima ako volite i prekriti testom, malo zavuci i testo okolo ivice. Izbockati testo viljuskom i staviti u rernu na 200 C nekih pola sata... Odmah ga izvrnuti na okrugli tanjir/posluzavnik za torte. Preporucuje se da se sluzi toplo, moze se i podgrevati, mada ja vise volim kad je gladan, karamel je tada krckav :)

Ovako to izgleda
user posted image

user posted image

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:06:46   
Kugla12
Ovo izgleda baš fantastično... Inače volim da pravim kolače, ali nemam baš iskustva sa ovim karameliziranim stvarima, probaću baš jednom... Svaka čast! user posted image

_____________________________

Jednom kad doneseš odluku, čitav svemir se udruži da bi se ostvarila.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:10:12   
MarijaBg
Pa za ovo ti i ne treba neko iskustvo, topis secer da pozuti (karamelizuje) prosto ne mozes da pogresis, a pravi se za pola sata i jos toliko pece, stvarno je brzinski user posted image

(odgovor članu Kugla12)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:42:41   
Ana RR
mmmmmmmm user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 22:47:10   
mamamikka
user posted image

_____________________________

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Tart Tatin
3.10.2012 23:39:17   
Kugla12
Ima li veze kakve jabuke staviš, ili moraju baš biti neke kisele ili slatke?

_____________________________

Jednom kad doneseš odluku, čitav svemir se udruži da bi se ostvarila.

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Tart Tatin
4.10.2012 11:02:40   
MarijaBg
U originalu bi trebale biti slatkaste, npr delishes (ako se uopste tako pise) ali sam ja stavila najobicnije kisele koje imam iz vocnjaka i ispalo je sjajno. Opet stvar ukusa... I ispadne poprilicno veliki tart, a jak je, mi onaj obican vocni pojedemo za dan, a ovog smo pojeli pola user posted image

(odgovor članu Kugla12)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Tart Tatin
13.10.2012 8:08:14   
Lu
Pošto smo imali već temu tart, prebacila sam i tvoj recept KLIK

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here