Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Surfanje Internetom povećava IQ 15.12.2009 9:31:27
|
|
|
|
eugenija
|
Unatoč svoj zabrinutosti u kojem će se smjeru razvijati ljudski mozak u ovo digitalno doba, surfanje inetrnetom može, zapravo, povećati IQ i poboljšati memoriju odraslih Znanstvenici iz Kalifornije usporedili su mozgove ispitanika srednjih godina koji gotovo da i nisu išli na Internet i onih koji su dnevno surfali najmanje sat vremena. Nakon pet dana je područje frontalnog korteksa, dijela mozga koji kontrolira sposobnost donošenja odluka i integrira složene informacije, kod 'surfera' postalo značajno aktivnije. 'Zanimljiv je podatak da se funkcije mozga mogu mijenjati i poboljšati strašnom brzinom. To govori i da se prosječan IQ podiže s prednostima digitalne kulture. Smanjuju se i greške tipične za obavljanje više zadataka odjednom', objasnio je jedan od profesora-istraživača, Gary Small. Čak i najbanalnija aktivnost, poput razvrstavanja mailova, može povećati sposobnost donošenja odluka. Sposobniji smo također nositi se s golemom količinom informacija koje se izmjenjuju na našem mentalnom ekranu. Ipak, postoje i loše strane Interneta. Učestala uporaba Interneta, naime, smanjuje sposobnost povezivanja s ljudima te se teže koncentriramo. Dakle, iz virtualnog se uvijek valja angažirano premjestiti u stvarni svijet. Izvor
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 11.8.2017 12:03:04
|
|
|
|
krin 40
|
Ako je ovo tačno,do kraja porodiljskog biću novi Tesla
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 12.8.2017 13:27:42
|
|
|
|
Sarav
|
Odakle mi onda osećaj da sam zatupila od kad ne radim
|
|
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 12.8.2017 13:36:20
|
|
|
|
krin 40
|
Ma Sarav to je samo subjektivan osećaj.I ja ga imam😁
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 12.8.2017 19:52:05
|
|
|
|
Sarav
|
IZVORNA PORUKA: krin 40 Ma Sarav to je samo subjektivan osećaj.I ja ga imam😁 Biće bolje, samo da ne zaglavim odmah još jedno porodiljsko
|
|
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 13.11.2017 0:39:47
|
|
|
|
mama Jo
|
I ja mislim... poznajem dosta njih koji bas rerko izlaze i stalno su kod kuce za kompom... bas imaju visoko znanje iz opste kulture... sto je negde povezano sa IQ
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 13.11.2017 8:21:31
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: krin 40 Ako je ovo tačno,do kraja porodiljskog biću novi Tesla Ja sam onda vec pocela da licim na njega sreca pa uskoro pocinjem da radim
|
|
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 13.11.2017 8:55:34
|
|
|
|
isidora88
|
Nadam se da je ovo istina
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 25.2.2018 0:34:34
|
|
|
|
Sarav
|
Već napredujem u odnosu na pre. Kad počnem da radim uz net ima da budem genije
|
|
RE: Surfanje Internetom povećava IQ 25.2.2018 0:35:48
|
|
|
|
Srecko47E
|
Ja sam genije.Heej
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Питање.
пеперутка16
Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?