Lu
|
IZVORNA PORUKA: eugenija Strabizam predstavlja skretanje jednog ili oba oka ka nosu ili prema slepočnicama. Kod beba uzrsta do trećeg - četvrtog meseca može se povremeno javiti disbalans u koordinaciji očnih mišića, što se smatra normalnim. Međutim, ako i nakon tog perioda detetu jedno ili oba oka skreću, treba ga odmah odvesti na očni pregled. Isti princip važi i ako roditelji u kasnijem uzrastu detet primete skretanje oka - maleno odmah treba odvesti na očni pregled. Ne treba čekati da dete poraste, krene u prvi razred i slično. Izvor: Bebe i mame, 69 Viktor se počeo maziti pre par dana, mazi se uz jastuk, ispod jastuka glavom, pa uz moje noge, pa se stisne uz mene, pa lice uz lice, pa me stisne usnama i liže, pa se mazi sa medama i igračkama. Paralelno s tim, primećujem da ponekad diže oči prema gore, tj ispod kapaka.. Ružno izgleda - samo se beonjače vide, i ne znam šta mu to znači.. da li je neki poremećaj ili je neka akcija proizašla iz tog maženja IZVORNA PORUKA: cipiripi Nije to strabizam Eugi..moj najbolji drug ima strabizam..oko bukvalno odseta mislis da ce da ispadne..i to na levo i na desno..nece na gore .. To mu je neka faza verovatno.. Mozes lako da proveris..uzmi neki predmet ili tako nesto i drzi mu koncetraciju...ako gleda u to normalno, ne brini..a ako se koncentrise i ne daj boze primetis da odseta oko..odvedi ga kod ocnog.. Kod male dece se to resava jako lepo i sa velikim uspehom flasterima za oci..bukvalno sat vremena mu je jedno oko zatvoreno i koristi samo to drugo..na ta nacin jaca ocni zivac.. :) Ali opet ti kazem ne brini, verovatno je faza..da se nesto opasno, videla bi to ranije.. IZVORNA PORUKA: eugenija Pa nije strabizam, to sam samo usput napisala za Vika, strabizam opisuju kao skretanje oka ka nosu ili slepočnicama, a Viktor ponekad tako prema gore.. Nemam pojma šta mu je. Kontala sam da je to od "miline", znaš ono kad ti je nešto mnogo lepo, ili ti dođe da stisneš nekoga od dragosti, pa sve zubićima stisneš i nekad se desi možda i taj nekontrolisani pokret očima. Hvala ti Cipi moj puno na objašnjenju! Videću da probam to sa predmetom koji se pomera, a onda sa punih 9 (još malo) dolazi nam pedijatar na redovni pregled, pa ću i nju da pitam. Ljubac! IZVORNA PORUKA: cipiripi daleko je to od strabizma..probaj ovo i pitaj pedijatra..ljubi ga Vika, ne pedijatra IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: cipiripi daleko je to od strabizma..probaj ovo i pitaj pedijatra..ljubi ga Vika, ne pedijatra i u moje ime...naravno Vika..ne pedijatra...sem ako nije neki...znas vec saliiimmmmm seeeeeeeeeeee
|