|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Salmonela i ešerihija u soku
11.8.2009 11:07:18   
Anoniman
U drugom uporednom ispitivanju kvaliteta prirodnih sokova, nektara i sirupa koje je uradio Pokret za zaštitu potrošača Beograd, čak trideset odsto uzoraka eliminisano je kao neispravno, a u jednom je pronađeno prisustvo salmonele, ešerihije koli, kvasca i plesni. Opšta ocena prirodnih sokova koji se prodaju na tržištu je prosečna.


Među eliminisanim uzorcima najveći broj, čak njih šest izopšteno je zbog manjeg sadržaja voća od deklarisanog i propisanog, dva zbog nepravilno deklarisanih aditiva i jedan zbog povećanog broja mikroorganizama bakterija, plesni i kvasaca.
- Najveći broj eliminisanih uzoraka su voćni nektari, a eliminisani su zbog malog sadržaja voća. Samo jedan uzorak označen je kao opasan za konzumaciju, ostali eliminisani uzorci nisu štetni za zdravlje potrošača, ali je nedopustivo da se u deklaracijama navode netačni podaci i na taj način zavaravaju potrošači. Ovi proizvođači za sada ne mogu biti kažnjeni, jer još nije izglasan novi pravilnik kojim se definiše sadržaj soka u nektaru, koji je napisan po pravilima koja važe u Evropskoj uniji, a koji je napisan još 2005. godine - kaže Branka Bukvić, predsednica stručne komisije.
Od trideset analiziranih uzoraka samo je jedan svrstan u zonu ekstra kvaliteta, pasirani paradajz proizvođača “Nektar” iz Bačke Palanke. Dok je kao odličnog kvaliteta ocenjeno šest uzoraka (“Takovo”, “Rauch”, “Rumapromet”, “Freš end Ko”, “Nektar”), a vrlo dobrog dvanaest uzoraka (“Freš end Ko”, “Fudlend”, PIMC d.o.o, “Rauch”, “Vino Župa” i “Takovo”). Sedam uzoraka ocenjeno je kao dobrog kvaliteta (“Vino Župa”, “Fruvita”, “Takovo”, “Beofruto”), dok su četiri svrstana u kategoriju zadovoljavajućeg kvaliteta (“Beofruto”).
Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Beograd, ponovio je da cene voćnih sokova, nektara i sirupa nisu proporcionalne njihovom kvalitetu.

user posted image

Izvor: blic.rs
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Salmonela i ešerihija u soku
11.8.2009 11:12:13   
mihi
To je kontaminacija sa ruku zaposlenih mada me to čudi jer su to sterilni zatvoreni sistemi od punjenja do pakovanja i zatvaranja flaša, ali sve je moguće......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here