Mivica
|
IZVORNA PORUKA: cokice Molim vas zanima me u kojoj je bolnici epidemija rota virusom? Nasa kumica stara godinu dana ga je dobila. U jasle ne ide. Jedino sto je stalno po domovima zdravlja, jer je zadnja dva meseca stalno bolesna.Od bronhitisa,upale uha, pa pluca i sada taj rotavirus, Uzas. Pa nas zanima gde ga je pokupila. Dehidrirala je pa je sada hospitalizovana, valjda ce biti bolje. Hvala vam na odgovoru i sve najbolje Ja tek sada vidim ovo... Mi smo bili u jagodinskoj bolnici, puno je dečije odeljenje. Od naše privatne doktorke smo čuli za epidemiju, ona nas je i uputila na odeljenje. A što se uzrasta tiče, najviše je pogođeno 2010. godište. I Boris je imao virus, ali ga je lakše pregurao i, srećom, kod kuće-humana elektroliti, smecta, prolife i stroga dijeta. I mene je zakačilo i to odmah po povratku iz bolnice. Ja sam matora (31), pa tako nešto još nisam doživela, zamislite tek bebice i klince... A kako je zakačio virus...ovo je moja pretpostavka-u nedelju uveče smo bili kod rođaka i njihova devojčica ga je čuvala, igrala se sa njim, a bila je slinuckava i kašljala je. E sad-ona je velika, 13 godina, pa se rota, koju je sigurno imala, nije ispoljila u tako strašnom obliku kao kod mališana. A rota se prenosi ili oralno-fekalnim putem (to smo otpisali) ili kapljičnom infekcijom. Već u ponedeljak je Todor dobio neku blažu temperaturu, u utorak uveče povraćanje, u sredu proliv, sve se poklapalo sa kliničkom slikom. Sve ukupno je trajalo oko 6 dana.