Anoniman
|
Evo iz jedna stare teme IZVORNA PORUKA: oliveradj Alergicna sam nisam ustanovila na sta alergija pocne u aprilu prestaje negde u maju i manifestuje se svrabom ociju, curenjem nosa kijanjem. Ako ne koristim kapi za oci i nesto za alergiju imam otecene oci i nepodnosljiv svrab. Da li je neka od vas imala slican problem i sa kojim preparatima drzite alergiju pod kontrolom? IZVORNA PORUKA: anitamo ja sam imala takvu alergiju,ali otkad sam ostala trudna i poslije kad sam rodila ,nije mi se više nikad pojavila. IZVORNA PORUKA: sephora žene, nešto kratko o alergiji, ne bih mnogo da odstupam od teme čekamo , naime, program imunoterapije je odličan. mm je na tom programu, inače je imao grozne napade polenske alergije. uzmete uput od alergologa, na torlaku vam urade neke analize iz krvi i naprave vakcinu posebno za vas, ona se pije kapanjem na kocku šećera. program traje od 2 do 5 godina ali posle toga trajno ste slobodni od alergije. naravno, nije za trudnice! IZVORNA PORUKA: sephora mm je sa prolećem bukvalno postajao bolestan, strašni napadi kijanja i kijavice, crvenilo i svrab u očima (baš kao što je opisala oliveradj) samo vrlo intezivno... nema koje lekove nije probao (pressing, bekonaze, claritin, clarinase,...) ali to bi sve imalo trenutan efekat, čim prestane da pije simptomi se vraćaju i tako čitavo proleće i dobar deo leta...onda jednoga dana ode do alergologa kod njega u bolnici i ona mu kaže da će se to mučenje stalno ponavljati i da bi bilo najbolje da ode na imunoterapiju. evo ga, preporođen, redovno uzima vakcinu i vrlo je zadovoljan... pre nekog vremena lekari na tv su pričali o alergijskoj astmi i o značaju imunoterapije kod ovakvih ozbiljnih oblika alergijskih reakcija... IZVORNA PORUKA: Anoniman Ja sam astmatičar i alergična sam na polene. Negde početkom aprila počnem da uzimam Symbicort pumpicu i Pressing šumeće tablete, i prestajem da uzimam tu terapiju tek negde u novembru. Ove godine sam prestala u septembru sa Pressingom, i za sada sam dobro (da kucnem u drvo: kuc-kuc-kuc). IZVORNA PORUKA: mihi A ove novije Aerius, Zyrtec, nisi pila, meni se od tog Pressinga uzasno spavalo kad sam ga pila. IZVORNA PORUKA: Anoniman Pila sa Aerius, još davnih dana (nisu baš tako nove, možda su samo kod nas nove). Onda valjda nisu mogle da se nađu, ili šta već, pa sam pila Durofilin (valjda se tako zove), još nešto, pressing i uzimala pumpicu. Onda sam samoinicijativno odlučila da ja ne želim da gutam šaku lekova ujutru i uveče po pola godine. Ispostavilo se da ni ne moram, i da odlično guram sa Pressingom i Symbicort-om. Ima delova meseca kada mi malo alergija probije kroz ovu terapiju, valjda kada je koncentracija polena veća u vazduhu, ali to nije strašni, nije za neizdržati. Zadovoljna sam ovom terapijom, mada bih možda u jednom momentu probala tu torlakovu vakcinu o kojoj sephora piše, no, trenutno želim da budem trudna, meni trudnoća i dojenje regulišu alergiju, pa ćemo posle videti. IZVORNA PORUKA: Delijagirl Ja takodje imam te prolecne alergije. Meni pocne negdje pocetkom maja a ja koristim Letizen pilule. Sada od skoro ih imaju u apotekama po srbiji kolko ja znam. IZVORNA PORUKA: Jeca* do detetove treće godine nećeš moći ni da potvrdiš ni da demantuješ da ima alergije. Deci se ne rade alergo testovi, a pogotovo kod tako malih beba lekari ne mogu biti sigurni. I mi sumnjamo da Luka ovog proleća na nešto alergijski reaguje ali jedino što nam ostaje, pored ono malo presing sirupa koji je pio, jeste da pratimo. Pogotovo što sad u proleće zaista ima i puno virusa, pa mogu isti i da nas prevare i nateraju da pomislimo da je alergija a ustvari je virus. IZVORNA PORUKA: Shishica Kako ide ta imunoterapija? Na koliko se primaju te inekciije? Meni se iz godine u godinu menja stanje.. Ove godine sam dosla do toga da pored kijavice, svraba u grlu i ocima imam i blago otezano disanje i kasljem.. Lekove zbog Eme sada ne pijem.. Ono sto radim, a mozda pomogne je to sto uzimam vitamine i jedem med... ali najbolje ce biti posle mora.. tamo i kad se vratim nemam problema.. i sledece godine u prolece mi je lakse, a prosle godine nismo bili na moru i sad umirem od alergije..
|