Anoniman
|
Moja mama se pati sa ramenom već... pa nekih pola godine. Naravno, čim je počelo išla je kod lekara (i sama je lakar), pa su joj prvo dali kortiko u rame, malo je popustilo, međutim, nije prošlo. Onda su je poslali na razna snimanja, pa su rekli da ima neku koščicu u ramenu, koja ustvari struže čašicu, ako sam dobro razumela, pa je zato bol takav, i zato ne prolazi na kortiko. Imala je sudar pre mesec-dva, tip je uterao u nju od nazad, tada je cimnula vrat, i onda se sve definitivno pogoršalo. Poslali su je na neke terapije magnetima ako se ne varam, pa je nastavak tih terapija istezanje, kaže da to užasno boli. Situacija sada već takva da ne može da podigne ruku da se očešlja. Pošto ni to istezanje nije pomagalo, otišla je na magnet, ništa ne vide. Ja nisam medicinski radnik, pa pola zaboravim što mi kaže, čak i ovo kada je rekla "radikulopatija" više mi je zvučalo kao vrsta lečenja nego kao bolest. Zapisala naziv jer me je zanimalo šta je ustvari. Čak su sumnjali i na metastaze, pre 10 god je operisala karcinom dojke, međutim tumorski markeri su ok. Na sreću! Sve u svemu, poslednji put na analizama su joj rekli da ne sme da vozi, ne da ne sme nego nije pametno jer auto štrucka, a ona je svakako prestala da vozi jer jednu ruku ne može da koristi, a to definitivno nije bezbedno. Rekli su joj da ne sme da radi, jer joj je posao vezan za računar, pa kao položaj ruke ne odgovara njenom stanju. Obavezno da nosi kragnu stalno. Najgore je što već mesecima ne spava normalno jer se bol noću pojačava. Baš mi je to sve strašno, nikako da obradim sve to u glavi, jer je moja mama uvek bila okretna, pokretna i brza, nikada je nije držalo mesto, i vidim da se muči. A nije ni matora, ima 50 godina.
|