bibatwin
|
NAVADI SE PIPAC VRABAC NA BOBAC Navadi se Pipac vrabac na bobac! Ode baba kod starca da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. Starac njoj odgovara: Evo ima tri godine dana kako nisam mleka okusio! Ode baba kod krave da joj krava mleko da, da to mleko starcu da, da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. Krava njoj odgovara: Evo ima tri godine dana kako nisam sena okusila! Ode baba kod plasta da joj plast seno da, da to seno kravi da, da joj krava mleko da, da to mleko starcu da, da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. Plast njoj odgovara: Evo ima tri godine dana kako mene misevi grizu! Ode baba kod macke da joj macka mace da, da to mace plastu da, da joj plast seno da, da to seno kravi da, da joj krava mleko da, da to mleko starcu da, da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. Macka njoj odgovara: Evo ima tri godine dana kako nisam sala okusila! Ode baba kod svinje da joj svinja salo da, da to salo macki da, da joj macka mace da, da to mace plastu da, da joj plast seno da, da to seno kravi da, da joj krava mleko da, da to mleko starcu da, da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. Svinja njoj odgovara: Evo ima tri godine dana kako nisam zira okusila! Ode baba kod hrasta da joj hrast zir da, da taj zir svinji da, da joj svinja salo da, da to salo macki da, da joj macka mace da, da to mace plastu da, da joj plast seno da, da to seno kravi da, da joj krava mleko da, da to mleko starcu da, da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. Hrast njoj odgovara: Evo ima tri godine dana kako nisam kise osetio! Ode baba kod oblaka da joj oblak kisu da, da tu kisu hrastu da, da joj hrast zir da, da taj zir svinji da, da joj svinja salo da, da to salo macki da, da joj macka mace da, da to mace plastu da, da joj plast seno da, da to seno kravi da, da joj krava mleko da, da to mleko starcu da, da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. Oblak njoj odgovara: Evo ima tri godine dana kako mene vetrovi duvaju! Ode baba kod Boga da Bog prestane duvati, da joj oblak kisu da, da tu kisu hrastu da, da joj hrast zir da, da taj zir svinji da, da joj svinja salo da, da to salo macki da, da joj macka mace da, da to mace plastu da, da joj plast seno da, da to seno kravi da, da joj krava mleko da, da to mleko starcu da, da joj starac sljaku da, da istera Pipca vrapca iz bobca. I Bog prestade duvati! Oblak babi kisu da, ona kisu hrastu da, hrast njoj zir da, ona zir svinji da, svinja njoj salo da, ona salo macki da, macka njoj mace da, ona mace plastu da, plast njoj seno da, ona seno kravi da, krava njoj mleko da, ona mleko starcu da, starac njoj sljaku da, te istera Pipca vrapca iz bobca! Ovo je pesma koju je meni,mojoj sestri i mom bratu,moja pokojna baka Jela pricala u nezaboravnim vecerima,davno proslim,ali ne zaboravljenim... Ona je bila nepismena,ali mudrosti koje je ona znala vece su od mnogih skola! :)
|