|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Piletina sa kikirikijem
12.10.2009 8:24:42   
guppy RR
RR recepti <-- KLIK

Sastojci:
# belo pileće meso # beli luk # crni luk # šargarepa # kupus # krastavac # paprika (crvena i zelena) # pečurke (može ih zameniti jabuka) # kikiriki # po želji: bilo koje sezonsko povrće (bitno je da hrska) # začini: soja sos, đumbir u prahu (ili, bolje, sveže rendani), vegeta, biber, aleva paprika, malo susama, gustin, čašica konjaka ili brendija

Uputstvo:
Pileće belo meso iseckati na kockice i pomešati sa 2-3 kašike soja sosa, čašicom konjaka i 2-3 kašike gustina. Sve lepo promešati i ostaviti da odstoji neko vreme u frižideru. Povrće iseckati na listiće, ne mnogo dugačke, a beli luk odvojiti u zasebni tanjirić. U dublji tiganj ili osrednju šerpicu staviti 2-3 kašike ulja i ugrejati do tačke kada ulje počinje da se puši. Na tako ugrejano ulje dodati prstohvat soli i beli luk, kao i belo meso prethodno oceđeno od paca (pac ne bacati!). Na kraju dodati i đumbir. Pošto je ulje vrelo, brzim pokretima mešati meso i ne pržiti ga duže od 2-3 minuta. Tako proprženu piletinu vratiti u pac u kome je bila i preći na pripremanje povrća. U dublji tiganj ili šerpu staviti ulje i ugrejati do tačke kada počne da se puši. Opet dodati malo soli i izručiti iseckano povrće. Povrće pržiti uz intenzivno mešanje nekoliko minuta i postepeno mu dodavati vegetu, biber i alevu papriku. Nakon 2-3 minuta prženja, dodati proprženu piletinu s pacom u kom se nalazila, kikiriki, susam, ostatak konjaka i soja sosa (2-3 kašike). Intenzivno mešati još nekoliko minuta i kada se meso i povrće lepo sjedini, skloniti s vatre i poslužiti uz pirinač. Ovo jelo je veoma ukusno i sprema se za samo 5-6 minuta (ako izuzmemo vreme za seckanje povrća), ali je potrebna izvesna spretnost i brzina tokom pripreme.

Vreme pripreme: 15 minuta
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Piletina sa kikirikijem
12.10.2009 8:49:15   
bonita
mljac,mljac gippika.
Ovo mi delije jako primamljivo.
Iznenadicu muzica neki danuser posted image


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Piletina sa kikirikijem
12.10.2009 12:27:22   
Maya21
super je! ja sam nešto slično već pravila user posted image user posted image

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Salata sa kukuruzom i crvenim pasuljem
Ringerajin kuvar: Trcosava



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here