*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: olga75 Da ne otvaram novu temu za jedan recept , nadam se da ce te ga probati : pileci paprikas : izdinstati vecu glavicu luka na tri - cetiri kasike ulja da skroz omeksa , dodati dve - tri kasicice crvene paprike ( ko voli ljuto moze i jedna kasicica tucane paprike ) i to jos malo mesati da se paprika rasporedi , na to staviti opranu piletinu , ja stavim batake(prepolovljene) , krila i pola belog mesa koje isecem na krupne kocke . Zacinim vegetom ( zapravo kulinatom bez glutamata ) , stavim dav - tri lista lovora , par zrna bibera , jedan oljusteni paradajz ( moze i par kasika paradajz pirea ) i jednu papriku . Kad ovo provri i vri jedno 15 minuta , dodati krompir isecen na kriske ( on moze i posebno da se skuva u slanoj vodi i posle malo proprzi ali je to samo dodatni posao ) . Kad je skoro kuvano dodati knedle . E sad knedle ili u originalnom receptu moje majke - bake , valjuske , se prave tako sto se na jedno izmuceno jaje doda brasna da to pokupi i da bude , onako , hm , relativno retko tj. kad ga uhvatis kasikom da sa nje visi , znaci da ne bude pretvrdo. To sve treba da se kuva jos oko 20 minuta i gotovooo. Prijatno E, pa, ja otvorila novu temu Kako ću posle naći recept kad budem htela da pravim
_____________________________
Do not speak - unless it improves on silence.
|