Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezuslov... 14.4.2009 9:37:10
|
|
|
|
eugenija
|
Znanstvenici su proučavali aktivnost mozga kako bi otkrili tajne bezuvjetne ljubavi. Istraživanje je otkrilo da ljubav koja ne traži da bude uzvraćena, niti bilo kakvu vrstu nagrade uključuje čak sedam područja u mozgu. No ti se impulsi razlikuju od romantične i seksualne ljubavi što odvodi do zaključka da je bezuvjetna ljubav posve poseban osjećaj Profesor Mario Beauregard sa sveučilišta Montreal koji je vodio ovo istraživanje izjavio je: 'Bezuvjetna ljubav veća je, bez imalo sumnje, od svih drugih i smatra se najvećim izrazom duhovnosti. Međutim, sve dosad nismo znali ništa o njezinu neurološkom sastavu.' Prema teoriji evolucije, bezuvjetnu ljubav bismo trebali osjećati samo prema osobama koje naše gene prenose na druge generacije, kao što su djeca i partneri. Međutim, u stvarnosti bezuvjetna ljubav osjeća se i prema osobama s kojima nemam tako blizak odnos. Da bi otkrili zašto je tome tako, profesor Beauregard koristio je magnetnu rezonancu na loše plaćenim asistentima koji paze na osobe s poteškoćama u razvoju. Kad su trebali prizvati osjećaj bezuvjetne ljubavi, skenovi njihova mozga pokazali su sedam područja u mozgu koja su u tom trenutku postala aktivna, a samo tri su bila ista kao i kod romantične ljubavi. Druga su područja bila različita, što ukazuje na to da se radi o posebnoj vrsti ljubavi. Primijećeno je i to da su neka od tih aktiviranih područja u uskoj vezi s otpuštanjem dopamina, kemikalije koja je odgovorna za osjećaj sreće. Izvor
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 14.4.2009 10:19:25
|
|
|
|
eugenija
|
Znači roditelji, deca, taj neki najprisniji krug, naravno da je bezuslovna ljubav u pitanju... Ali ima par ljudi koji su obeležili moj život i ušli u moje srce tako nepogrešivo, da ih zaista bezuslovno volim... pa ni geografska daljina, pa ni to što se ne čujemo niti vidimo po par godina, nije moglo narušiti ovo osećanje ljubavi...
< Poruku je uredio eugenija -- 14.4.2009 10:27:49 >
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 14.4.2009 10:22:05
|
|
|
|
Ana RR
|
Baš sam tako nešto htela da napišem Neki ljudi su se uvukli duboko pod moju kožu i u moje srce i da se desi da se ne vidimo godinama, opet bih isto osećala!
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 14.4.2009 10:27:40
|
|
|
|
bebać
|
I ja imam jednog rodjaka,koji živi u Njemačkoj,nisam ga vidjela 3god. ne vidjamo se često uopšte,ali mi je toliko draga da ja ne znam dal bi mu mogla nešto odbit..baš mi se uvukao pod kožu,što se kaže....i kad pomislim na njega neka me nježnost prodje..zaista,tako ne osjećam ni prema rodjenom bratu...jbg tako je
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 14.4.2009 11:22:02
|
|
|
|
Anoniman
|
e kod mene je drugacije... samo svoju djecu i brata bezuslovno volim... a narocito djecu... nema te stvari koju bi oni uradili a da ih poslije toga prestanem ili da ih manje volim... sve ostale bih mogla prestati voljeti...od prvog muža pa na dalje ... jer nisam baš osoba koja bi nastavila nekoga voljeti a da mi druga strana ne uzvraća, ili da me povrijedi
|
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 14.4.2009 11:24:22
|
|
|
|
Lu
|
Najiskrenije,jedino svog sina
|
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 14.4.2009 11:25:42
|
|
|
|
gracija
|
IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo e kod mene je drugacije... samo svoju djecu i brata bezuslovno volim... a narocito djecu... nema te stvari koju bi oni uradili a da ih poslije toga prestanem ili da ih manje volim... sve ostale bih mogla prestati voljeti...od prvog muža pa na dalje ... jer nisam baš osoba koja bi nastavila nekoga voljeti a da mi druga strana ne uzvraća, ili da me povrijedi Potpisujem.
|
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 19:20:54
|
|
|
|
Dora89
|
Što kaže dr Zoran Milivojević, ne postoji bezuslovna ljubav, nego čak i majka voli svoje dete zato što je njeno.
|
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 19:29:12
|
|
|
|
mama Jo
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 19:33:03
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Svoju decu da!
|
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 19:40:02
|
|
|
|
Sarav
|
Lepo sročeno
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 20:55:47
|
|
|
|
mama Jo
|
Naravno, samo deca 💖
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 21:32:17
|
|
|
|
Srecko47E
|
Deca su nasa cuda!
|
|
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 21:33:09
|
|
|
|
mama Jo
|
Tek sa njima ljubav dobije smisao
|
|
RE: Otkriveno zašto su ljudi sposobni za bezu... 25.2.2018 21:34:47
|
|
|
|
Srecko47E
|
Slazem se.Pre njih sve je manje bitno
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?