Anoniman
|
Od kada se Luka rodio mazala sam ga Originalnom Pavlovićevom mašću i koristili smo Pampers. Sve je bilo super. Nikada ojed, ma ništa. Onda kako su deca malo porasla, moja najbolja drugarica i ja smo počele ponovo da se družimo, pošto su nam deca to dozvoljavala (koliko - toliko). Tada sam videla kako ona maže dete (ista mast, iste pelene). Naime, ja sam mazala tanak sloj masti, a ona je mazala onako...pa, deblje. Nesvesno sam i ja počela da mažem deblje, posle nekog vremena moje dete crveno do ludila ispod pelene. Odemo kod jednog pedijatra, on nam da na smenu da mažemo neki kortikosteroid (što se meni nikako nije dopalo) i još neku kremicu. Mazali smo, polako počelo da se povlači, međutim, sme da se maže svega 3 dana, i kako sam ja 4ti dan prestala da mažem - sve se vrati. Mene tuga uhvatila. Nazovem dermatologa, ispreičam sve telefonom... ona mi savetuje da odem da mu se uzme bris na gljivice i svašta nešto drugo, sa tog predela. Posle par dana rezultati - sve negativno. Opet nazovem dermatologa, ona žena kaže da promenim sve: sapun, pelene, mast... sve. Odradim ja to - ne vredi, situacija nepromenjena. Opet nazovem, i kaže mi žena ovako: Uzmi Seba med sapun (najviše ph neutralan), i time ćeš ga kupati, ali tek za par dana. Sada 3-4 dana, po 2-3 puta dnevno peri taj osuti deo blagim rastvorom hipermangana, i nemoj ga mazati ničime, samo malko Pavlovićeve oko čmara. Žene moje, za 3 dana je sve prošlo, i dan danas ja dete kupam Seba med sapunom, mazem mu samo oko čmara Pantenol mašću ako se zacrveni, ako ne - ne mažem ničime. Dete kupam sapunom jednom nedeljno, kosu mu perem jednom nedeljno Kosili šamponom, a ostale dane stavljam u vodu kupku Pega. Pošto po nekada koristim umesto Pantenola i Pavlovićevu (za oko čmara), i vratili smo se na Pampers, ja ću zaključiti da su mu se pore na koži začepile od velike količine kreme i da se zbog toga osuo.
< Poruku je uredio Tasha -- 4.11.2008 11:39:13 >
|