Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 Jel zna neka od vas da li mogu uvece da uzmem uzorak stolice za koprokulturu ili mora ujutru? Vuk retko kaki nocu pa ne znam kad cu uspeti da "nahvatam"... IZVORNA PORUKA: Tashke Hm, mislim da smeš, ali treba da staviš u frižider. Bilo bi bolje da možeš uzeti ujutru, pa da ne mora u frižider. Zašto ne nazoveš neku privatnu laboratoriju i ne pitaš? IZVORNA PORUKA: liliana I ja mislim da sme... Pa, bebama se i krv vadi nevezano za to da li su jele ili ne (mislim-može u bilo koje doba dana): IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: Tashke Hm, mislim da smeš, ali treba da staviš u frižider. Bilo bi bolje da možeš uzeti ujutru, pa da ne mora u frižider. Zašto ne nazoveš neku privatnu laboratoriju i ne pitaš? Pa probala sam jutros,al je samo da izvinete prdnuo i uprljao pelenu,nisam mogla nista da uzmem,a uzorke uzimaju od 7-8 ujutru...uzecu veceras,pa cu videti kakvo ce stanje biti ujutru.. IZVORNA PORUKA: anci 81 Ni Milica ne kaki nocu,tako da bih i ja uzimala uvece.Smes sigurno,Nensi. Ne verujem da tu ima nesto da se drasticno menja. IZVORNA PORUKA: Tashke Ma, ja samo razmišljam zbog ovih vrućina, ni zbog čega drugo. Nema da se menja, ali ne znam kako se čuva celu noć po ovoj vrućini? IZVORNA PORUKA: anci 81 Ma u frizideru,opusteno. IZVORNA PORUKA: Tashke Da... frižider neće ubiti potencijalne bakterije, samo će usporiti njihovo razvijenje, ako se ne varam. No, pošto se na koprokulturu čeka par dana, verovatno će oni to u lab posejati, pa ako nešto ima, videće se. IZVORNA PORUKA: BubaMira Nensi , generalno - možeš da uzmeš uveče ali odmah ujutru da odneseš u laboratoriju . Za frižider nisam baš sigurna - hrana se drži u frižideru da bi se zaštitila od bakterija , a ako ti nešto iz čega treba da izoluješ bakterije staviš u frižider (stolicu , u ovom slučaju) postoji šansa da se te bakterije unište , a zasejavanje stolice se i zasniva na tome da te bakterije prežive i "razmnože" se na hranljivoj podlozi u laboratoriji . Ne znam ... Ako želiš , sačekaj par minuta , pozvaću kumu koja je laoborant , pa ti javljam . IZVORNA PORUKA: BubaMira Nensi , e ovako : da li treba da odneseš samo jednu stolicu , ili 3 uzastopne stolice ? Da li radiš parazitološki ili bakterijski nalaz stolice ? Ako je sumnja na parazite - onda moraš što pre odneti stolicu na pregled . Uglavnom , odgovor : manje od 2 sata stolica može da stoji na sobnoj temp. , a više od dva sata mora u frižider ali ne na veliki minus , na 4 - 5 stepeni najniže . Eto .
|