Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 1.10.2009 21:48:25
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Zdravo prase evo ja cu sutra da pravim Monici tortu za prvi rodzendan u obliku priceze.uzela sam jednu barbiku lutku i izvadicu noge a doljni deo t.j.haljinu napravicu samo od mlevenog keksa i slaga koji se pravi s vodom i dodacu zele bombonice i oblikovacu doljni deo haljine.Mozda recept nije bog zna sta no namerno sam tako izabrala zbog dece.Za odrasle imam drugu tortu Urma torta.Kada je napravim slikacu je i postavicu je na rr.
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 1.10.2009 21:57:17
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
I da nezaboravim ovu tortu sam vec pravila samo u obliku patku i to zuto patce.Tortu sam pravila za mog bratanca i odusevio se mali jeo je sam s kasikom i trazio jos.Veruj mi patka je bila velika i sva deca su jela.Steta sto nemam sliku da postavim.
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 2.10.2009 8:18:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Za Lukin prvi rođendan sam napravila najobičniju plazma tortu, ukrašenu šlagom. Za drugi rođendan sam naručila plazma tortu u obliku Noddy-ja, međutim, ne znam zašto poslastičari komplikuju pa ubacuju unutra gluposti tipa orahe, ili suve šljive. Za Lukin treći rođendan sam napravila Brzu tortu za dobre đake KLIK, i od gore stavila jestivu nalepnicu, a baka je napravila jež tortu, mislim da su to bile urolane kore sa pudingom od vanile i bananom iznuta. Bodljice su bile bademi. Ima slika u Rođendanske torte.
< Poruku je uredio Tasha RR -- 2.10.2009 8:19:26 >
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 2.10.2009 8:38:32
|
|
|
|
guppy RR
|
Meni se čini najjednostavnija torta za 1. rođendan neka koja se filuje šlagom + voćem ili nekim puding filom + voćem ili vanila kremom + voćem. Mada puding je po mom pitanju "čudan sastojak" (po sastavu) iako ga obožavam hehehe. Ljub, Jeca
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 2.10.2009 9:18:16
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 2.10.2009 9:44:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo narucili jednu bez cudniih sastojaka i jednu sa. Bez, koju sam htela i Nesi da dam, samo sto on nije hteo da je jede, je bila od voca, slatke pavlake, neke lagane kore bez lesnika, oraha i slicno, i neka lagana kremica je isla unutra. Druga je bila teska cokoladna, iskreno ne znam sta je islo u nju. Nisam htela nikakve posebne oblike, posto mu to nije nesto znacilo jer je mali. Evo kako je izgledala vocna, mada se ne vidi najbolje
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 2.10.2009 11:25:45
|
|
|
|
afrodita
|
Ovako mozes nacrtati bilo koju slicicu na tortu. Sladoled torta: Ispeci obicnu piskotu od 5 jaja u srednji pleh. Ispeci jos jednu piskotu od 5 jaja ali dodati 1 kasicicu kakaoa Skuvati u 6 dcl vode 2 pudinga od vanile sa 6 kasike secera Skuvati u 4 dcl vode 1 puding od cokolade i 4 kasike secera i u vruce dodati 100 gr cokolade. Kada se dobro ohlade filovi svaki miksirati sa 1 margarinom Staviti na braon piskotu vanila fil pa na njega cokoladni pa onda ulupanu slatku pavlaku (500ml) i na to zutu piskotu.
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 11:57:39
|
|
|
|
Shishica
|
Sestre slatke... Mi imamo rodjendan i krstenje isti dan i to dan pred Uskrs..posni dan i greh je da se onda mrsi pogotovo zbog krstenja.. i sad sve moram praviti posno... Ne znam sta cu i kako cu i ne znam kako da ukrasim tortu.... toliko zelim da sve bude lepo, a ... neke recepte cu po prvi put isprobati...ako ne uspeju...
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 12:35:07
|
|
|
|
Dada81
|
Joj,Šiši,to je baš nezgodno..Ovi moji razmišljaju da (evo sad će) Đurđevdan,prave posnu slavu,zato što pada u petak..A mi tada planiramo krstiti Davida..PA isto tako ne znam šta i kako. Mada će kumovi doneti jenu lepu to znam,e sad ne verujem da će biti posna. Cure,super su vam torte,Afrodita super ti ideja
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 12:38:26
|
|
|
|
lesica
|
Nezgodno je sa posnim tortama... Ali uvek je dobra varijanta posna kasato( keks,margarin,secr i sok od pomorandze osnova pa u to moze da se dodaju zele bombone i suvo voce i orasi) Em je posna,a sa druge strane dosta je cvsta masa pa je zgodna za oblikovanje. Nadam se da je od neke pomoci.
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 13:01:40
|
|
|
|
Shishica
|
A i te torte sa keksom ce biti sa nekim posnim..plazma nije posna cini mi se... Moja mama je htela i da kupi ima neka posna lesnik torta.. Imam ja neki recept za torte sa slagom i keksom i orasima..a izmedju glazura.. a sve je to mljeckavo.. Nasla sam na netu i neke recepte ali prvi put bi pravila takve kore i filove.. ko zna na sta ce da lici.. ne znam ..nisam pametna.. A isto i za slano... ne znam ni koliko cega da pravim za oko 25 ljudi..
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 13:41:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Sishi, nadji posan keks, mislim da su posni mozda cajni kolutici ili tako nesto, poprskaj sa sokom od pomorandz, umuti margarin i topljenu cokoladu za kuvanje, to je sve posno, pomesaj sa keksom i dodaj seckane zele bombone, orahe, lesnike, sta vec imas i volis. U zavisnosti od toga koliko je keks sladak dodaj prah secera u margarin kad ga mutis. A keks izlomi ili izlupaj oklagijom ako je debliji. Ako ti se jos malko rastope posto je toplo taj margarin i cokolada keks ce sve to lepo upiti a ostace i po neki hrskav komacic. To mozes da oblikujes bukvalno kako hoces. Stavi malo prvo u frizider da se stegne, ali ne previse, oblikuj, pa vrati u frizider. A ako se mucis za ukrasavanje imas one gotove slike sto samo stavis na pravougaonu tortu, a sa strane samazi sa slagom koji se pravi sa vodom. Mogu ti dati jos nekih kombinacija ali ovo ti je najjednostavnije i najbrze. Imas malu bebu i nemas mnogo vremena a imas jos sto stvari da napravis.
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 14:51:02
|
|
|
|
Brand new mama
|
Posto sam taman gledala na coolinarci posne kolace,otkucala sam "posne torte i ima jedna koja izgleda super,jedina frka je sto je zena napisala na makedonskom KLIK A ima i ova KLIK2
< Poruku je uredio Brand new mama -- 30.3.2011 14:54:12 >
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 15:28:21
|
|
|
|
Shishica
|
Hvala vam cure puno! Jedna ce biti sigurno kao ta sto si ti pisala Mali Misu .. A za drugu cemo videti... Mozda se i okurazim pa napravim nekog medu ili kucu ili tako nesto...
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 16:26:26
|
|
|
|
liliana
|
Za t. 1. rođendan je bila torta na sprat: dole je bila Kinder, a gore Egipatska
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 19:52:14
|
|
|
|
Shishica
|
Ajde Misu jos nesto napisi
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 20:02:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja mislim da ti je rozen torta posna, a to znaci da mozes i dobos da napravis, ona je sa tim istim koricama koje je nalakse da kupis a posebno je lepa sa bademom umesto sa orasima. Dobos isto markarin, cokolada i malo secera u prahu. Sad mozes da kombinujes i da dodas i mlevene pecene lesnike ili nesto slicno. Da li znas sta je grijaz? to je kad malo karamelizujes secer i ubacis krupno mleveme lesnike, orahe ili bademe. Moram da pogledam, mislim da se to melje isto na ono krupnije pa time mozes da pospes ili cak da stavis u fil, to bude fino i krckavo. A te torte mozes i tanje pa naseces kao kolace. Iams raznih kuglica sa posnim keksom ili bez njega. Sve radis isto, margarin i cokolada, (za kuglice manje margarina) pa dodajes sta hoces u njih, mozes melvene suve smokve, raznoseckano suvo voce.... Ja ne pravim posno namenski tako da bas ne znam previse, ali ako te nesto od ovoga konkretno interesuje potrazicu recepte. I dalje pricamo o slatkom? Ne znam tacno sta sve hoces pored torte. Nemoj a preterujes, bitno je da obelezis a ne da glumis ludilo gomilom hrane
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 20:05:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Okacicu recept za banana tortu, pa cemo naci resenje da je napravimo na posnu. Odlicna je i lako se pravi. Potrazi za par min na kuvajmo zajedno
|
|
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 20:08:24
|
|
|
|
Shishica
|
Nemoj a preterujes, bitno je da obelezis a ne da glumis ludilo gomilom hrane Bravo, dala si mi olaksanje.. Ajde videcu i tu banana tortu..
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 20:09:54
|
|
|
|
Alexis79
|
Imam i ja 2 fina recepta za posnu tortu ,pravila sam ih za slavu i veoma su lake za pravljenje sto je bitno. Stavicu recepte ,jel imamo temu posne torte
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 20:14:34
|
|
|
|
Shishica
|
Mislim da nemamo
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 22:47:18
|
|
|
|
Brana
|
Ja sam pravila keks tortu.
|
|
RE: Koju tortu napraviti za prvi rodjendan 30.3.2011 22:55:46
|
|
|
|
IVA 11
|
Ne znam koju tortu napraviti, ali znam koju poruciti-totra od 3 vrste cokolade, tako se zove, mada je kod nas se zove Tris. Vec razmisljam o torti za prvi rodjus!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
VEZBANJEDJURICIkada ste pocele da vezbate posle prirodnog porodjaja a i dalje ste dojile...odmah (
42%)
posle prestanka dojenja (
31%)
posle bebine prve kasice (
11%)
ili napiste u komentaru (
17%)
Ukupan broj glasova: 65Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!