Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Koji slatkiši pokreću hormon sreće 10.2.2010 20:42:28
|
|
|
|
lothroniell
|
Koji slatkiši pokreću hormon sreće Ako ne možete da odolite slatkišima, opredelite se za zdravije varijante vaših omiljenih poslastica i jedite ih bez griže savesti. Ove slatke grickalice naročito će prijati onima koji pate od zimskog umora. - Bečki profesor Hademar Bankhofer smatra da su slatkiši mnogo bolji nego glasine koje ih prate. Na primer, medenjaci se mogu jesti bez griže savesti, a posebno kada su pripremljeni sa medom i integralnim brašnom. Integralno brašno daje organizmu B-vitamine potrebne za nerve, kao i antistresni mineralni sastojak magnezijum. Med smiruje i opušta pomoću njegovih biljnih hormonskih sastojaka. - Takođe keks sa cimetom podstiče zdravlje. Cimet jača želudac, podstiče rad žuči i ima pozitivan uticaj na vrednosti šećera u krvi. Cimet može da poboljša kvalitet života dijabetičara. - Svi slatkiši koji se spremaju sa orašastim plodovima su dobri, tvrdi Bankhofer. Orašasti plodovi su hrana za mozak jer su bogati mikroelementima fosforom, bakrom i gvožđem. Dragocene nezasićene masne kiseline u orašastim plodovima jačaju srce i sprečavaju povećane vrednosti holesterola. - Pored toga, čokolada sa visokim sadržajem kakaoa, od 70 do 80 odsto, podstiče zdravlje kada se s merom i ciljano koristi. Ona sadrži brojne polifenole, zaštitne sastojke koji jačaju srce i krvotok, koče zakrčenje krvnih sudova i štite nas od štetnih materija iz okoline. A najvažniji sastojak je resveratrol. Prof. dr Libovic iz Los Anđelesa je pre nekoliko godina u čokoladi otkrio substancu fenil-etil-amin, koja u mozgu podstiče proizvodnju hormona sreće i pozitivne misli. - Kolači spremljeni s anisom tokom zimskih dana stvaraju bolje raspoloženje i razgrađuju frustraciju i stres. Ova delotvornost anisa bila je poznata još u starom Egiptu. - Vanila se dobija iz ploda mahune jedne južnoameričke orhideje. Ona jača rad bubrega, podstiče probavu i tokom zimskih dana kada je tmurno, stvara želju za ljubavlju. Zbog toga je u srednjem veku u mnogim manastirima, kako monasima tako i monahinjama bilo strogo zabranjeno da konzumiraju jela spremljena s vanilom, da se ne bi dovodili u iskušenje. Izvor: Blic žena
< Poruku je uredio lothroniell -- 10.2.2010 20:46:25 >
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 13.9.2014 17:19:23
|
|
|
|
wivern
|
Cokolada definitivno. Pa pogledajte koliko deca imaju energije i zasto je u stvari toliko vole.
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 13.9.2014 21:02:25
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ajao daj da krkamo bicemo zdraviji i plus veseliji. Ja sam danas sa cimetom kolace, a pre neki dan sam medenjake (u koje takodje ide cimet) pih nemam vise grize savesti
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 13.9.2014 21:04:55
|
|
|
|
emicaa
|
Ma mene svaki slatkiš usreći ,a praline nekako najviše
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 31.3.2021 22:47:23
|
|
|
|
flamingos
|
To je definitivno čokolada.Bilo koja,samo da nije sa kokosom ili kikirikijem,ne volim ih.Sve ostale dolaze u obzir.❤
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 31.3.2021 22:54:14
|
|
|
|
dddaca
|
Cokolada, torte, kolaci... Sve dolazi u obzir
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 31.3.2021 22:55:36
|
|
|
|
Didy
|
Svi. 😊
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 31.3.2021 22:57:16
|
|
|
|
mati
|
Čokolada, čokolada, čokolada. Malopre pojela neku crnu Milku. Prvi put sam je uzela.
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 31.3.2021 23:02:33
|
|
|
|
dddaca
|
Nije to dovoljno slatko
< Poruku je uredio dddaca -- 31.3.2021 23:03:22 >
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 1.11.2023 21:31:03
|
|
|
|
flamingos
|
Čokolada-definitivno.Dobro,može i nutela ili eurokrem.🙄
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 2.11.2023 8:15:59
|
|
|
|
Srecko47E
|
Nisam nesto uklavirila da ima veze sa slatkisima...
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 2.11.2023 8:38:34
|
|
|
|
flamingos
|
Kod mene ima veze.
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 2.11.2023 9:34:20
|
|
|
|
Srecko47E
|
Cuzla sam za to,alina sebi kazem nisam primetila. Isto i za decu,ako jedu secer posle 18h da se razbude.
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 2.11.2023 10:25:23
|
|
|
|
flamingos
|
Mi ih jedemo nevezano za vreme.Slatkiši su nam omijeni.
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 2.11.2023 10:28:02
|
|
|
|
Srecko47E
|
Nisu zdravi. Salim se
|
|
|
|
RE: Koji slatkiši pokreću hormon sreće 2.11.2023 10:50:42
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: Srecko47E Nisu zdravi. Salim se Šta sve nije zdravo.. Znam da se šališ.
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?