|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kis - Francuska pita
10.5.2012 20:17:20   
Anoniman
Francuska pita

testo: 90 gr margarina ili putera
180 gr brasna
kasicica soli
voda

fil: 150 gr slanine
275ml kisele pavlake
2 jaja
so i biber
muskatni orascic
* u fil mogu i da idu pecurke, praziluk, sargarepa, strugani sir ...

Ugrejati rernu na 180 stepeni. Namazati pleh precnika oko 20 cm sa margarinom ili puterom, bez brasna

Margarin umrviti u brasno, dodati kasicicu soli, pa kad bude kao mrvljena sredina hleba dodati 3 kasike hladne vode. Mesiti testo dok cinijea ne ostane cista. Testo rastanjiti prstima u margarinom namazan pleh i izbockati viljuskom.
Izdinstati slaninu (ili bilo koje meso koje ti je ostalo od juce, mozes dodati praziluk ili pecurke ili crni luk i sitno seckanu saragarepu, ma sta imas u frizideru), staviti u pleh na testo. Pavlaku umutiti sa 2 jajeta, dodati so, biber i malo muskatnog orascica i peci na 180 stepeni oko pola sata - 40 minuta, tj dok bas sasvim ne izgleda peceno. Ako i malo zagori odozgo nije greda, ne oset_i se dok se jede.
Za salatu ide nesto kiselo i osvezavajuce. Pita je najlepsa dok je jos topla.

< Poruku je uredio Olga RR -- 14.5.2012 8:47:53 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:23:56   
soni
finooo--kad ne znas sta ces a jako jednostavno

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:32:02   
minavb
Ovo je kao kis?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:35:05   
Anoniman
Ovo JE kiš! Mmmmmm, kiš!!! (drooool)

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:36:31   
Anoniman
verovacu vam na rec, u zivotu nisam videla kis, a ne jela.
zar se to ne pravi samo od sira? kao sto se sufle pravi samo od jaja?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:38:51   
Anoniman
makju mu, jeste kis!!! sad sam gledala na coolinarka ..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:38:58   
minavb
Neee, kis je bas ovako. Ja npr u fil stavljam jaja i slatku pavlaku, gaudu i gorgonzolu. To pravim kad hocu da umrem.user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 10.5.2012 20:39:25 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:39:28   
Anoniman
ako ima vec ja se izvinjavam, kod mene je vec dve decenije upisano kao francuska pita ...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:40:26   
Anoniman
Kiš, bona, evo: KLIK



Ufff, sad mi se jede kiš!!! Nisi ovo morala da mi radiš!!! user posted image


< Poruku je uredio gae_gr -- 10.5.2012 20:41:30 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:41:05   
Anoniman
sony, u pravu si, i fino i brzo i mozes ga praviti dok imas malo dete - testo se mesi dok mali spava a ostalo dok kenjka :o)

< Poruku je uredio BlackBetty -- 10.5.2012 20:46:37 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:46:16   
Anoniman
eto gae ako ne znas sta ces sutra za rucak - corbicu i pitu!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Francuska pita
10.5.2012 20:49:54   
Okica sljokica
mmm ovo mi se danima jede,videla sam sliku negde u nekom casopisu i od tada mi ne izbija iz glave! A sad posto ima i tema o ovome pa i recept! Sutra pravim! Hvala cureuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Francuska pita
10.5.2012 22:52:57   
Anoniman
bb ovo mora da se proba, a je li moze i mleveno meso

(odgovor članu Okica sljokica)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Francuska pita
10.5.2012 23:00:02   
Anoniman
nisam probala ali ne vidim zasto ne? mozda samo da dodas masnocu u vidu ulja i masti dok dinstas da ne bude suvo - slanina je vec potkovana

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Francuska pita
11.5.2012 13:56:18   
mihi
BB to je Kiš Loren

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Francuska pita
11.5.2012 15:52:55   
Anoniman
e sad me vec zekis?

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kis - Francuska pita
12.5.2012 23:15:19   
Anoniman
naravno da ne, postoji i Kis Loren user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kis - Francuska pita
12.5.2012 23:26:08   
Anoniman
Pa o njemu pričamo od početka! MMMMM kiiiiišššš!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kis - Francuska pita
13.5.2012 18:35:04   
Anoniman
BB pravila, cekam da se ispece, pa da vidmo kakva je...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kis - Francuska pita
13.5.2012 18:36:28   
mihi
Recept koji ima za kiš je identičan razlika je u 10gr brašna sve ostalo je isto.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kis - Francuska pita
13.5.2012 18:54:22   
Anoniman
ARRRRRRR, kiiiiiššššš!!!! (drool)

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kis - Francuska pita
14.5.2012 1:15:23   
Anoniman
i? UM?
kako je proslo?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kis - Francuska pita
14.5.2012 11:12:54   
Anoniman
bb super, pojelo se sve, samo mi je kora bila malo tanja, a u fil sam mesala mleveno meso i slaninicu...
odlican recept...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kis - Francuska pita
14.5.2012 11:35:44   
Anoniman
Kora i treba da bude tanka ako za tart ;)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kis - Francuska pita
14.5.2012 11:39:17   
marince1
Ja sam pravila i presolila... user posted image

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here