kumara
|
U Čekamo dve crtice - FEBRUAR 09 (2. deo) devojke su pisale: IZVORNA PORUKA: dunja evo Jacaca ja ti cestitam na 4 zvezdice;bila sam danas kod lekara posto su mi plodni dani, imam folikul na desnom jajniku 22mm, ali levi jajnik mi je uvecan , tako mi je rekla ali nista nije htela da mi pojasni, samo da nije opasno ZA SADA , meni posle , non -stop curka neka sukrvica i ona pretpostavlja da je to zbog uvecanog jajnika, pa me je poslala da zakazem uz u Frontu, posle sledece , naravno ako dodje; u medjuvremenu mi je rekla da se mm i ja naredna 3 dana bacimo na posao;rekla mi je i da postoji mala verovatnoca da mi se endometrioza, (koju sam inace operisala pre tri godine), povratila tako da ce i to da mi provere u Frontu, jer kod nje na uz, se to najbolje ne vidi.Pitala sam je za klomifen i ostalo posto mi ona to nikada nije spominjala, rekla he uzasnuta: TAMAN POSLA ZAR TI KOJA IMAS SKLONOST KA ENDOMETRIOZI, NI SLUCAJNO i da sacekam sa ostalim analizama dok mi to ne ispitaju, jer je mozda bas tu problem.a Eto to vam je kod mene , u medjuvremenu se nista nije ni desavalo , pa se nisam ni javljala, mada sam vas redovno citala. Ako je neko imao problema sa uvecanim jajnikom neka nesto napise ili da otvorimo novu temu, ako ima smisla, jer ja jos necuh za takav slucaj osim kod sebe, nazalost,hm, Guppy, Tasha vi kazite,pozzzz svima IZVORNA PORUKA: Buba76 Dunja,necu da te plasim ,ali endometrioza se uvek vraca,ne moze se operisati da se skroz unisti.Lek da se malo smanji je trudnoca.Znam,jer je i ja imam,kao i miome. IZVORNA PORUKA: dunja znam Buba da se vraca( endometrioza), ali ne uvek, i zavisi u kom obimu, ako je ima vise definitivno je prepreka za trudnocu, ima tendenciju ka vracanju, ali ne kod svakoga, kod mene se mozda vratila a mozda i nije, vedecemo posle uz za otpr. 2 nedelje, moram da zakazem,:jesi li je ti operisala?ja jesam pre tri godine i do sada je bilo ok,pozzzzz IZVORNA PORUKA: Jacaca Kako si operisala ,laparaskopski ili klasika. IZVORNA PORUKA: dunja laparaskopski kod dr Garaleic, koja je sada kako kazu najbolji doktor u Srbiji a mozda i na Balkanu, sto se tice lecenja steriliteta, ali je sada do nje jako tesko doci , zato sto je postala poznata, pre tri god, sam imala neku vezu, vrhunski je doktor zaista; posle sam primala dipherelin 6 meseci, nisam imala za to vreme , ali tek posle toga sam po prvi put u zivotu pocela da imam ovulacuje koje osecam, i provereno su prisutne, sa sve propratnim efektima. IZVORNA PORUKA: Buba76 Da,operisala sam endometriozu,ali slucajno su je otkrili.Radili mi carski zbog mioma pa kada su izvadili njih slucajno otkrili i ovo pa ocistili. ali u toku trudnoce se ona sigurno smanjila jer je bitno da nemas menstruaciju. IZVORNA PORUKA: dunja Buba reci mi koliko posle operacije si zatrudnela? IZVORNA PORUKA: Buba76 Operacija je bila u toku carskog tako da sam dobila bebu,iako su se cudili kako sam uopste sa miomima i endometriozom i uspela da zatrudnim.Dobila sam prvu menstruacijukada je sin napunio 8 meseci i zatrudnela posle 6 meseci,ali imala i spontani pa posle toga jos jedan.
|