guppy RR
|
Ovu temu ću prilepiti na sam vrh, da se ne bi izgubila. Molim vas, da poštujete napisano. Radi se o odgovoru na temu "zašto sam tu??". ------------------------------------------------- Pustila sam vas malo da popričate u ovoj temi, ali mislim da je vreme da se tema zaključa. Naime, ovde (na žalost) ja unosim red u forum i želim da iznesem svoje mišljenje o temi: 1. Ovaj forum je na sprskom domenu, što bi mnogo ko mogao interpretirati kao forum, koji je namenjen korisnicima na geografskom područu Republike Srbije. Lično mislim, da nije tako, i da je forum namenjen i ljudima koji žive u Srbiji, i ljudima koji se smatraju za Srbe, i ljudima koji nisu ni u jednoj toj kategoriji, ali žele da iznesu svoje mišljenje o temi ovog portala (!!!) - a to su porodica, zatrudnjivanje, trudnoća, bebe, deca, zdravlje, partnerstvo i tako dalje. 2. Izričem dobrodošlicu svima - i ijekavcima, i ekavcima i svakavcima, pod uslovom, da se sačuva jedno osnovno dostojanstvo i da ovakvih razgovora i tema nema. 3. Što se tiče naziva tema i korišćenja jezika - ukoliko smatram, da nešto treba promeniti, ja promenim. Imamo temu "nagi pred detetom", pa sam je ostavila tako i nisam menjala na "goli pred detetom", jer mislim, da svi sa ovog govornog područja razumemo o čemu se radi. Ukoliko nekad odlučim nešto da promenim, ne shvatajte to kao napad na vašu nacionalnost ili način govora, već na moj način razumevanja pojedine reči i usklađivanja sa svojim pogledom na temu. 4. Molila bi vas, da forum ne koristite za ispade mržnje, nacionalizma i tako dalje. Forum je za majke širom sveta - koje razumu ovaj jezik i koje žele sarađivati sa nama i podeliti svoje mišljenje. 5. Ukoliko ne razumete neki izraz, molila bi vas, da se ne uzrujavate, već pitate... A drugu stranu od srca molim, da izraz lepo objasni. Ima nas puno po svetu, svi imamo svoje korene, svoje priče... Svi imamo svoju kulturu, svoj jezik... ali svi smo mi ljudi, sa krvi koja teče po nama, i slična su iskustva naših porodica, o kojima diskutujemo ovde. Molim vas za poštovanje do korisnika ovog foruma. guppy
|