|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da se testo ne slepi
20.2.2010 12:51:56   
Anoniman
Mislim na špagete i makarone nakon što su već skuvane.

Naime, mi svi uglavnom jedemo u različito vreme, Luka ranije, mm i ja kasnije, ili ja posle Luke a pre mm...

Ili ako se ručak dodnosi od mame, onda opet testo stoji pre nego što ga jedemo.

Probala sam da nakon kuvanja, kada procedim testo, odmah pustim hladnu vodu na njega, to nekada pali, nekada ne.

Ili, probala sam da ga prelijem sa malo ulja dok je u cedki, ali ni to ne pali uvek.

Šta vi radite sa testom da se ne slepi ako ga ne jedete odmah kada je skuvano?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 12:58:18   
Ana RR
Ja sipam maslinovo ulje i so u toku kuvanja..
Ne budu mi posle slepljene, sem ako stoje u frižideru pa je normalno da se malo stegnu. U mikrotalasnoj se posle odlepe.
Ili ih prelijem sa još malo masl. ulja ako ih grejem na šporetu.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 12:59:55   
NONA79
mi često pravimo makarone i špagete sa raznim prelivima i sosevima
volimo na pola skuvano (nikako raskuvano), dobro ih isperem hladnom vodom , nekoliko puta i ocijedim, nikad mi se nije desilo da se zalijepe, a evo sa 30 godina skoro 20 se "družim" sa šerpama, jer život je tako htio
pozdrav iuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 13:00:17   
Anoniman
Sipam i ja isto tokom kuvanja...

Ebem li ga... user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 13:02:25   
SUPER MAMA
Ja uvek ako na primer pripremam spagete a jedem ih kasinje i oni se ohlade dok cekam muza, cim dodze samo ih stavim pod vrelu vodu i oni opet su kao da sam ih sada skuvala i iscedila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 13:02:38   
Ana RR
Draga, bitno je da se ne raskuvaju previše..onda se zalepe.
prof. kuvari kažu da su špagete skuvane onda kada ih presečeš na pola a u sredini postoji jedna bela tačka..

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 13:05:50   
Anoniman
Ebeš ga Anči, piše da ih kuvam 9 min, ja ih kuvam 9 min. user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 13:59:16   
Lu
IZVORNA PORUKA: NONA79

dobro ih isperem hladnom vodom , nekoliko puta i ocijedim, nikad mi se nije desilo da se zalijepe, a evo sa 30 godina skoro 20 se "družim" sa šerpama,


Takođe,kuham ih prema uputi na vrećici,a kad su potpuno hladne poprskam ih uljem i promiješam.
Tako mogu da stoje cijeli dan u šerpi i ne slijepe se!

(odgovor članu NONA79)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 14:15:54   
Anoniman
... ako zafitljačite jedan špaget user posted image na pločice iznad sudopere i pri tome  isti sklizne (tj. ne lepi se) znači da je testo dovoljno kuvano.Ko se zalepi još malkice.... uvek ostavim koji minut da stoje u toj vodi. Sipam ulje i so u vodu u kojoj se kuvaju špageti. Operem ih ledenom vodom i kako Lu i Nona  rekoše dooooobro ih  ocedim dodam ravno kašiku uljua promešam i poklopim . user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 14:18:27   
Lu
Hehe,čula sam za taj fazon da se baci špageta na pločice ali nisam nikad zapamtila šta treba...da se zalijepi ili neuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 14:20:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Hehe,čula sam za taj fazon da se baci špageta na pločice ali nisam nikad zapamtila šta treba...da se zalijepi ili neuser posted image


malopre kad sam to uradila svekar stoji pored mene , gleda i smeje se....user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 14:42:49   
Anoniman
Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnijeuser posted image
Smotana sam za testo pa jedino ovako uspem da ga ne slepim, probala sam sve sto ste pisale, al nikako ne uspevam, cak sam pravila i onako al dente, iako tako ne volim da jedem, i bude slepljenouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 18:41:11   
Anoniman
Mislim da to zavisi i od testa.

Počeću da bacam testo po pločicama. user posted image Znači, ako se zalepi, ostaviti još koji minut?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 18:42:31   
Anoniman
Da, zaboravila sam da kazem da mi se testo koje sama napravim NIKADA nije zalepilo, a inace koristim ono bez jaja, i ono se uvek zalepi. Mozda ima veze i touser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 18:44:48   
magnetic

IZVORNA PORUKA: Nedja

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnijeuser posted image

Ja sipam samo malo sosa,ne sve i takodje se ne slepi kasnije


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 18:52:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magnetic


IZVORNA PORUKA: Nedja

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnijeuser posted image

Ja sipam samo malo sosa,ne sve i takodje se ne slepi kasnije



Pa da, kada praviš sa sosom. Ali ja sam pravila šnicle u paradajz sosu, i onda želim da sos ostane na šniclama, a da testo bude "čisto" kada ga stavim na sto.

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Da se testo ne slepi
20.2.2010 20:31:57   
Jeca*
Ja volim kada se baš raskuvaju i uvek ih kuvam duplo duze nego sto pise da treba. Volim kad su mekanije. A iscedim ih i isperem tik pre jela, a ne odmah posle kuvanja, ako ne jedemo odmah. Naravno ne ostavljam ih ceo dan u vodi, ali pola sata/sat ne smeta

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Da se testo ne slepi
21.2.2010 15:43:55   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ebeš ga Anči, piše da ih kuvam 9 min, ja ih kuvam 9 min. user posted image



Nisam ni sumnjala, draga user posted image user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Da se testo ne slepi
21.2.2010 15:48:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Mislim da to zavisi i od testa.

Počeću da bacam testo po pločicama. user posted image Znači, ako se zalepi, ostaviti još koji minut?



...user posted image ostaviš jošdva tri minuta da se kuva (u ključaloj vodi), onda ugasiš vatru, ostaviš još 3-4 min...
meni tako uspeva...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Da se testo ne slepi
5.11.2023 23:04:13   
flamingos
Mi ih volimo kada su dobro skuvane,ostavim ih da odstoje u vodi,procedim i spremne su.Kod mene je-sve sad i odmah.I nikada se ne slepe.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here