Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:10:50
|
|
|
|
Lilly*
|
Vidi ti našeg tortadžije
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:22:34
|
|
|
|
Delijagirl
|
Mi cemo bas za novu godinu u zajednickim snagama spremati narezak, rusku salatu i ja cu da se pretegnem da napravim neki kolac a mozda i necu posto slavi mm tetka danas rodjendan pa ce ostati... zasto da se mucim kada nema potrebe... Znam nisam vam pomogla... Btw imate u blic zeni nekoliko recepta za novogodisnju trpezu...
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:25:51
|
|
|
|
Lilly*
|
Neću ni ja ništa ove godine, idemo kod kumova na doček, šta me briga ispećiću jednu butkicu (doduše ne znam kome ) i napraviti jedno 2 vrste kolača koje ću poneti.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:27:55
|
|
|
|
JULIE
|
ja cu rusku salatu,tj.klasicno predjelo,skuvacu domacu pilecu krem corbicu sa pecurkama,mozda sarme jedino ne znam sta cu za glavno jelo i desert
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:38:54
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Delijagirl sad cu ja da izustim moje pametno pitanje? Dali se od mene ocekiva da pravim toliko klope? naravno da se ne očekuje .... očekuje se da napraviš duplo više
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:39:31
|
|
|
|
JULIE
|
delijagirl draga,DA!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:41:18
|
|
|
|
Lilly*
|
DG, znaš li kako to kod nas ide Supa, sarma, pečenje, ruska salata i još gomila priloga, pa sitni kolači, pa torta... Takav je običaj, ali ti pravi kako vama odgovara. Znaš zašto je još dobro naspremati toliko hrane- ja onda narednih mesec dana ništa ne kuvam, samo poneki prilog ili supu i to ti je to Staviš u zamrzivač i vadiš po potrebi
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 19:43:50
|
|
|
|
JULIE
|
Ima li neka dobra dusa recept za neku kremastu tortu,npr.sa vise razlicitih kremova?
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:11:56
|
|
|
|
Dora
|
Ja nisam pod pritiskom da naspremam sto čuda... videću da to bude neki zanimljiv ručak sa puno priloga i večerica, kolači ili torta (čiz kejk ili plazma, standardno)...domaća supica za ručak obavezno. Biće šampanjac za decu (oduševili su se prošle godine) i za nas neko piće (prošle god bio je to šampanjac moet chandon-iznenadio me mm ) a ove će za mene biti možda čaša kupinovog vina. To je to, posle idem u Zr kod mojih pa do Božića...dalje je mamin problem kuhinja i hrana
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:13:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ću 31og ujutru da stavim pileću supu, da se kuva pola dana. Onda ću da napravim proju i pitu bez kora (imaju recepti na RR), a sveki će da nam spremi svinjski i jagnjeći but, tavče na gravče i oooooooooooo kako se zove onaj kupus?! Uz proju u pitu ćemo servirati nešto suhomesnato, i kupiću rusku salatu. Dolaze nam kumovi u goste, inač ne bih ni ja toliko spremala (čak ni ne spremam sve ja ), nego bi se uvalili kod moje mame ili sveki na klopu.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:16:34
|
|
|
|
Dora
|
Ja nemam kod koga da se uvalim inače bih rado. Ma, da me baš baš mrzi da spremam, smislil bismo nešto ali me ne mrzi jer samo mislim šta ću jesti...sram me bilo.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:19:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR oooooooooooo kako se zove onaj kupus?! Podvarak.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:22:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja necu spremati nista osim one torte od paprika, koju mi je brat izmolio i iskukao Idemo kod mojih na rucak, ostavljamo im dete, i onda sutra na veceru-i po dete A ona kad krene da kuva, kao da vise nece kuvati cele godine-juneca kisela corba(posebno za nas i posebno za Nesu), sarme(takodje i posebne za Nesu), jagnjetina, prasetina, vrat punjen kobasicom, ruska salata, praziluk salata,podvarak, princes krofne, precious torta, i moj doprinos torta od paprika mmm, i ko ce na dijetu dok su praznici
< Poruku je uredio Nedja -- 29.12.2009 20:23:22 >
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:24:15
|
|
|
|
Anoniman
|
A što to kuva posebno za Nešu? Zar on ne jede to sve isto spremljeno kao za vas, nije više mali.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:26:04
|
|
|
|
Dora
|
Princez krofne dobro me podseti...ima da se kupe one instant pa se samo zamute s vodom i ispeku. Lepe su, ko prave. A jel možeš da mi kažeš kako se pravi praziluk salata? p.s. ko priča o dijeti
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:31:22
|
|
|
|
gagins
|
Za rucak imam sarmu(vec skuvanu),pred vece cu da ispecem pilence,prilog ruska salata,pogacice sa sirom i slani rolat,za desert torta sa slagom(filovi plazma i kesten pire),malo li je!!!Gostiju nece biti,ovo je sve za nas!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:32:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR A što to kuva posebno za Nešu? Zar on ne jede to sve isto spremljeno kao za vas, nije više mali. Ne dajemmu jos svinjetinu, a ona je obavezna u sarmi, pa njemu pravimo uvek samo sa junetinom. Kisela corba za njega-isto bez svinjetine. I ne dajem mu vegetu, tako da svakako nama dokuvavam sa vegetom Znam da nije mali, al ja imam neke tripove u glavi...pa mu neke stvari jos uvek ne dam ni da proba.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:34:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dora Princez krofne dobro me podseti...ima da se kupe one instant pa se samo zamute s vodom i ispeku. Lepe su, ko prave. A jel možeš da mi kažeš kako se pravi praziluk salata? p.s. ko priča o dijeti Ja non stop pricam o dijeti Stavicu recept, za koji minut, jednostavna je
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:37:40
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: Nedja IZVORNA PORUKA: Tasha RR A što to kuva posebno za Nešu? Zar on ne jede to sve isto spremljeno kao za vas, nije više mali. Ne dajemmu jos svinjetinu, a ona je obavezna u sarmi, pa njemu pravimo uvek samo sa junetinom. Kisela corba za njega-isto bez svinjetine. I ne dajem mu vegetu, tako da svakako nama dokuvavam sa vegetom Znam da nije mali, al ja imam neke tripove u glavi...pa mu neke stvari jos uvek ne dam ni da proba. Čula sam da je u SAD vegeta zabranjena. Ne znam koliko je to tačno, ali imam i ja trip za to, pa sam razmišljala da je potpuno izbacim iz upotrebe...
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:46:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Iskreno, meni je hrana bez vegete malko bljutava, a i jedem je ceo zivot tako da me za bas briga za mene, ali Nesi ne planiram da je dajem. Pre cu je izbaciti iz upotrebe i za nas, nego sto cu je njemu dati, pre, recimo, druge godine, a itada ce to biti... Ja sam njemu pravila vegetu, bila je odlicna, bez konzervansa, aditiva, ma bez icega...ali potrosila sam
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2009 20:59:05
|
|
|
|
Maya21
|
ja nešto ne volim vegetu i retko je koristim... a kod nas će za doček biti krem čorbica, ruska salata, praziluk salata, dimljeni ćureći batak i ako mama napravi sarme da ne zaboravim ono glavno, desert, krempite ( koje niko ne zna da napravi kao bakica ) i Nedjina Prešs tortica mislim da je dovoljno pošto ćemo mm biti sami sa decom, još će nam doći i moja rođena sestra
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.