|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Božićni medenjaci
23.11.2009 16:04:27   
Anoniman


Na sve strane miriše cimet i med...medenjaci su nezaobilazni  kolači za Božić, mada ja ih pravim u toku cele godine user posted image


Potrebno je :

Testo:
250g šećera
250g meda
1 kesica cimeta
1 jaje
3 žumanca
500
50 g brašna
1 kašičica sode bikarbone

Fil:
3 belanca
12 kašika šećera



Priprema:


Od svih sastojaka zamesiti testo. biće malo lepljivo, ali tako i treba da bude user posted image
Posuti loptu od testa, sa 50 g brašna , uviti u prozirnu foliju i ostaviti u frižider da prenoći.
sutradan testo preseći na pola (ima ga dosta) i svaku polovinu razvutu posebno. debljina 2-3 cm.
vaditi željene oblike tako da jedan bude ceo a drugi da ima maji krug u sredini.

peći na 150 stepeni dok ne porumene ( oko 10-ak min)
brzo se peku tako da treba paziti da ne zagore.
Belanca sa šećerom umutiti u čvrst sneg. spajati belancetom po dva medenjaka, i pritisnuti da bi fil popunio mali krug.
ostaviti ih da se osuše i omekšaju.

eh, sad.... treba im nekoliko dana da omekšaju (mada mi ih snažemo sutradan!user posted image )... vredi čekati! user posted image

ovo je količina za 100 medenjaka, ali ako je kalup veličine čepa može ih biti i 2oo kom! user posted image user posted image user posted image







  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Božićni medenjaci
23.11.2009 16:35:29   
Lu
Joj superuser posted image ,pa i jeste bit svih ovih sitnih Božićnih kolačića da odstoje odnosno mogu dugo stajati u kutijama.
Moraću i ja ubaciti neke receptićeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:02:41   
Anoniman
 može draga! user posted image

obožavam te sitne cimetne medene kolačiće! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:04:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kaliopi


Potrebno je :

Testo:
250g šećera
250g meda
1 kesica cimeta
1 jaje
3 žumanca
500
50 g brašna
1 kašičica sode bikarbone


user posted image

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 24.11.2009 18:06:04 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:09:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

IZVORNA PORUKA: kaliopi


Potrebno je :

Testo:
250g šećera
250g meda
1 kesica cimeta
1 jaje
3 žumanca
500
50 g brašna
1 kašičica sode bikarbone


user posted image


evo draga sad ću da pogledam ...user posted image

hm... 500 + 50 g brašna. s tih 50 grama posipaš loptu kad umesiš testo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:10:29   
Anoniman
ahaaaa... prepisujem pa se zbunih!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:11:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

ahaaaa... prepisujem pa se zbunih!user posted image


user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:12:04   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image
Moram polako da pocnem da ucim!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:14:11   
Anoniman


ovo su ti medenjaci, a stavila sam recept i za medeno srce, ako te zanima.....user posted image (lako je i jeftino a super ukusno)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:16:32   
Anoniman
A primetila sam i to!user posted image Sad sam uzela da prepisujem sve sto mi se svidja!user posted image
I ja sam stavila jedno medeno srce!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 18:21:03   
Anoniman


dodala sam - medenjaci na pčelicin način user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Božićni medenjaci
24.11.2009 19:07:13   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image
Tj. ja sam stavila u recepte a guppy je dodala ovde,skroz je na zadnjoj strani u kuvajmo zajedno!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Božićni medenjaci
3.1.2010 8:21:03   
Lu
Medenjaci,mmm... ja sam ih odozgo mazala bijelom ocaklinom (bjelanca,šećer u prahu i limunov sok).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 16:48:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Medenjaci,mmm... ja sam ih odozgo mazala bijelom ocaklinom (bjelanca,šećer u prahu i limunov sok).


Draga, jel sve to zbućkaš, jel?  user posted image pa onda preliješ ili kako?

...

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:10:49   
Lu
Umutiš bjelance onako da se zabijeli ne da bude baš snijeguser posted image
Dodaš 1 kašiku soka od limuna i šećera u prahu postepeno uz miješanje,da bude onako tečno kao masa za palačinke,tako da ih možeš premazati četkicom i onda možeš posuti bilo čim(npr. šarenim mrvicama) da se zalijepi.
A možeš ih samo premazati ili ukrasiti sa tim sirove i tako ispeći.

Sory ako ti nije jasno jer ja baš ne znam lijepo da objasnimuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:20:36   
Lu
user posted image

Evo medvjedića koje je Roko ukrašavaouser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:38:38   
Anoniman
ma super si mi objasnila! user posted image Hvala draga odmah ću da zapišem jer hoću sutra da ih pravim.. raznorazne...


Pa vas dvoje ste neverovatni kreativci! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:43:53   
Anoniman
a je l moze zuti secer?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:45:41   
minavb
IZVORNA PORUKA: OTI

a je l moze zuti secer?


Samo da  pitam, zasto korisirs zuti? Neko te slagao da ima manju slast i da je zdraviji?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:47:00   
Anoniman
ne, nego smo taj kupili i samo taj sad imam

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:51:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

a je l moze zuti secer?




...što da ne?  Znam samo da se on jako brzo "osuši, stvrdne"  ali.... ne vidim razlog zbog kojeg ne bi moglo...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:52:19   
minavb
Beli i zuti secer imaju ista svojstva. razlikuju se samo u boji jer izostaje par koraka preciscavanja tokom tehnoloskog procesa proizvodnje zutog. Isto je sa zutim kao i sa belim.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Božićni medenjaci
4.1.2010 17:55:24   
Lu
Ma da baš sam i ja gledala emisiju  o tom postupku pri proizvodnji šećera a lupili mu cijenu u trgovinama kao da je zlatan.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Božićni medenjaci
5.1.2010 15:50:17   
Anoniman
user posted image

...friško napravljeni.... user posted image fale još i oni umočeni u čokoladu ali trenutno su na *lađenju......user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Božićni medenjaci
5.1.2010 17:59:11   
Lu
Pa ti si ovo Kaliopi sa nekom marmeladom spajalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here